FB pixel TP pixel
PODCAST: Režisér Jan Vejnar o filmu Figurant a nové znělce kina Aero © TMDB

PODCAST: Režisér Jan Vejnar o filmu Figurant a nové znělce kina Aero

Filmtoro Podcast je zpátky! Rok 2020 startujeme speciálním hodinovým rozhovorem s režisérem a scenáristou Janem Vejnarem, který koncem roku získal několik ocenění za svůj nový krátký film Figurant a rovněž vytvořil novou znělku pro pražské kino Aero. Jak obojí vzniklo a jak se žije mladým tvůrcům?

České novinky

Co vás čeká a nemine?

V novoročním podcastu si Petr pozval k mikrofonu dalšího hosta z filmového prostředí. Společně s režisérem a scenáristou Honzou Vejnarem se sešli kvůli jeho novému krátkému koprodukčnímu filmu Figurant, který získal ocenění na zahraničních festivalech, a také nové znělce kina Aero, kterou Honza režíroval. Jak se žije mladým filmařům po škole? Jak nastartovat svoji kariéru filmaře? A jak vlastně vznikají krátké spoty jako reklamy a znělky, případně jak dlouho může trvat práce na krátkém filmu? To a mnohem víc na vás čeká v hodině nového podcastu.

Kdy a kde nás najdete?

Jak můžete vidět, přímo z článku si můžete podcast přehrát skrze SoundCloud. Tím jsme ale neskončili. Najdete nás i u prověřených podcastových stálic jako jsou - kromě zmíněného SoundCloudu - Apple Podcasts, Spotify či Google Podcasts a dalších. Samozřejmostí je implementace ve vašich RSS aplikacích. Podcast vychází pravidelně obvykle ve středu. Nicméně chystáme i nepravidelné speciály, na které by vás vaše aplikace měly vždy upozornit. A pokud ne, uděláme to my sami.

 177 zobrazení   54 se líbí
Nominacím na Ceny české filmové kritiky vládnou Staříci a Vlastníci
Nominacím na Ceny české filmové kritiky vládnou Staříci a Vlastníci
02.01.2020 15:00:00 | České novinky

Sdružení českých filmových kritiků ohlásilo nominace na Ceny české filmové kritiky pro rok 2019 a prozatímní výsledky příliš nepřekvapují. Boj o sošky se zúžil primárně na tři filmy - Nabarvené ptáče, Vlastníky a Staříky.

12 nejsledovanějších českých filmů na DAfilms.cz
12 nejsledovanějších českých filmů na DAfilms.cz
22.12.2019 | České novinky

Pokud bedlivě sledujete evropskou hranou i dokumentární tvorbu, určitě vám není cizí streamovací služba DAfilms. Ta zveřejnila žebříček divácky nejúspěšnějších českých snímků v rámci své online distribuce. Pojďme se tedy podívat, co zaujalo milovníky usedlejších, zadumanějších a niternějších filmů.

Katalog Netflixu bude mít ke konci roku 2019 přes 100 českých filmů
Katalog Netflixu bude mít ke konci roku 2019 přes 100 českých filmů
16.12.2019 12:00:00 | České novinky

Netflix s oficiálním vstupem do ČR a s přeložením uživatelského prostředí do naší mateřštiny přislíbil 150 českých filmů. Rok 2019 ukončí se zhruba třetinou. Víme, které tituly na Netflixu do konce roku najdete.

10 nejlepších českých filmů roku 2019
10 nejlepších českých filmů roku 2019
03.12.2019 | České novinky

Rok se s rokem sešel, a opět nastal čas soudného dne. Než ovšem zhodnotíme současný stav světové kinematografie, podíváme se do vlastních řad. Které české filmy nás letos v kině bavily nejvíce, a proč právě Vlastníci?