FB pixel TP pixel
Sedm schodů k moci je pro Primu úspěchem. Vítězem u diváků seriál přesto není © FTV Prima

Sedm schodů k moci je pro Primu úspěchem. Vítězem u diváků seriál přesto není

Primácká strategie nenechávat originální seriály pouze na platformě Prima+ se v neděli večer vysoce vyplácí. Komerční televize se dokázala jasně oddělit od konkurenčního přetlaku kriminálek a boduje politickým dramatem.

České novinky

Jsou čeští diváci přejedení kriminálek? V neděli večer zdá se ano, protože tahouny prime timu vraždy a jejich vyšetřování rozhodně nejsou. Jedničkou hlavního vysílacího času zůstává licencovaný hit České televize Smysl pro tumor, který dosáhl podle dat zveřejněných MediaGuru 1,17 milionu diváků. To je o 340 000 sledujících více, než kolik si dokázala urvat druhá televize Prima. Té to ale nemusí vůbec vadit, protože 831 000 sledujících pro politické drama Sedm schodů k moci je stále velkým úspěchem. Obzvlášť když jde o Prima+ originál, který vstoupil na obrazovky lineárního vysílání až rok po svém online uvedení. Primě se neexkluzivita původních pořadů ze streamovací platformy zatím vyplácí.

Politické drama boduje

Prima si navíc na Sedmi schodech k moci může snadno ověřit, že bulvárně laděné drama volně inspirované vládou Petra Nečase je možnou cestou do budoucna, aby se televize vymanila z poněkud rutinní nabídky televizních kriminálek. Těm navíc v neděli večer dominuje konkurenční Nova, která má za sebou jednak čerstvé nasazení uvolněné krimi Policie Hvar, sází ale také na serióznější Kriminálku Anděl, která běží v závěsu.

Minulý týden Policie Hvar zažila ostrý pád ve sledovanosti, zdá se však, že se situace ustálila a krimi-komedie z prostředí chorvatských pláží bude sbírat přes 600 000 diváků. Žádný hit, ale ani žádný průšvih. Obzvlášť když Kriminálka Anděl před desátou hodinou večerní stále přináší téměř půl milionu sledujících.

Zdroj: MediaGuru / Česká televize / TV Nova / FTV Prima

Peče celá země je noční můrou Primy s Novou. Vypráskala je i Zagorová
Peče celá země je noční můrou Primy s Novou. Vypráskala je i Zagorová
18.02.2024 14:20:00 | České novinky

Fantastickou sobotní sledovanost má za sebou veřejnoprávní Česká televize, která bez nadsázky zcela zdemolovala komerční konkurenci, jež se hlavním vysílacím časem doslova proplácala. Kromě rostoucí sledovanosti Peče celá země se ČT velmi vyplatila Pocta Haně Zagorové.

Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát
Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát
15.02.2024 16:00:00 | České novinky

Filmová novinka režisérů a scenáristů Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka vstupuje společně s čerstvými výhrami v Cenách české filmové kritiky do online distribuce. A vy byste si ji rozhodně neměli nechat ujít.

Smysl pro tumor drtí konkurenci. Porazil i horkou krimi novinku Novy
Smysl pro tumor drtí konkurenci. Porazil i horkou krimi novinku Novy
05.02.2024 16:40:00 | České novinky

Sečteno, podtrženo. S novým dramatickým seriálem podle belgické licence Smysl pro tumor se Česká televize trefila do černého. Nejenže doručila povedený projekt, ten si však záhy našel více než milion diváků, které si stabilně drží a zdá se, že ani novinky se sledovaností nějak neotřesou. Odlehčený příběh o rakovině porazil i novou TV Nova s Jakubem Štáfkem.

Nejlepší české filmy roku odhaleny. V nominacích uspěla hororová komedie i odvážné sci-fi
Nejlepší české filmy roku odhaleny. V nominacích uspěla hororová komedie i odvážné sci-fi
15.01.2024 15:45:00 | České novinky

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) odhalila nominace na již 31. ročník ceny Český lev. Ačkoli si nejvíce nominací urvali na Oscara vyslaní Mašíni ve filmu Bratři, neztratily se ani výraznější žánrové snímky loňského roku.