FB pixel TP pixel
Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti © FTV Prima

Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti

Televizi Prima se sice vůbec nedaří s jarními seriálovými novinkami, naštěstí ale v průběhu týdne uvádí i stálice, které diváky stále baví. Dvakrát týdně se televize může spolehnout na nekonečný seriál ZOO, ve středu večer pak kraluje Polda s Davidem Matáskem.

České novinky

Matáskův Polda už letos naskočil do šesté řady, diváky ale zájem o něj neopouští a ve středu večer je vyšetřovatel, který byl roky v kómatu a nyní má v křehké době značně nevybíravé názory na řešení situací, jasnou jedničkou. Sledovanost se podle dat ATO-Nielsen zveřejněných serverem Mediaguru drží stabilně nad milionem diváků a krimi drama tak zůstává daleko před jakoukoli konkurencí.

Polda nemá konkurenci

Česká televize se ve středu večer ani moc nesnaží, když nasazuje reprízy Četnických humoresek, které i tak dokáží generovat sledovanost přes 600 000 diváků. Za málo práce tak přichází zatraceně pěkný pohled na koláče sledovanosti. Slabá je naopak nabídka Novy, která vsadila po Výměně manželek po 20. hodině na reality show Utajený šéf, která proti silné konkurenci přepočítává jen okolo půl milionu diváků.

Pořád je to ale lepší než třetí řada Survivora, o které se letos s výjimkou vtipálka Mikýře mluví pouze ve spojitosti s naštvaným moderátorem Ondřejem Novotným, který je stejně jako diváci otrávený z toho, že soutěž opouští jedna celebrita za druhou kvůli tomu, že nezvládá tamní prostředí. Soutěže o imunitu a duely tak postrádají jakýkoli smysl a pořad se stal nechtěně parodickou přehlídkou uplakánků, co se po pár dnech mimo civilizaci zhroutili. A to v této verzi soutěže rozhodně nepanují tak tvrdé podmínky jako v americké mutaci s Jeffem Probstem, kde soutěžící nedostanou na úvod vůbec nic a i soutěže jsou mnohem náročnější.

Survivor na dně

Survivor tak ve středu večer padl na dosavadní dno sledovanosti v televizi, když zaujal jen 186 tisíc diváků a skončil v rámci prime timu poslední. Opět ale zůstává otázkou, do jaké míry je pro Novu slabá sledovanost v televizi relevantní, protože neznáme přesná čísla z dříve odvysílaných epizod na Voyo. Televizní trend napříč třemi řadami je jasný a zdá se, že tenhle formát je pro samotné uvedení v televizi už značně vyčpělý a kontinuálně ztrácí diváky. Nutno dodat, že kdyby Nova lépe vybírala účastníky, nemuselo k takovému pádu možná dojít.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Voyo / TV Nova

StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
04.04.2024 11:50:00 | České novinky

Česká televize oficiálně potvrdila návrat soutěže StarDance na obrazovky. Diváci se dočkají ještě v letošním roce, do vysílání má být populární pořad moderovaný Markem Ebenem a Terezou Kostkovou zařazen už na podzim.

Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy
Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy
01.04.2024 14:30:00 | České novinky

Televize Prima na startu jarní sezóny vsadila na dvě výrazné novinky, jejichž cílem bylo přitáhnout větší sledovanost během víkendu. Jenže komerční televizi se dlouhodobě o víkendech nedaří a ani nové tituly situaci nenapravily. Sledovanosti už sice nevládne Česká televize, drtivý nástup však zaznamenala Nova, která Primu ostře sestřeluje.

Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy
Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy
25.03.2024 11:35:00 | České novinky

Televize Nova zažívá velké víkendové obrození. V sobotu večer zazářil vracející se Superlov s Ondřejem Sokolem a v neděli se vyšvihl Jakub Štáfek v dříve odepisované kriminálce Policie Hvar. Novinka Primy naopak zůstala za očekáváním.

Tragický Pohlreich na Primě vyhořel. Nova vstala z mrtvých, bavil i Fantomas
Tragický Pohlreich na Primě vyhořel. Nova vstala z mrtvých, bavil i Fantomas
24.03.2024 16:00:00 | České novinky

Minulý týden Česká televize ukončila svou hitovou soutěž Peče celá země a tím dala příležitost komerční konkurenci převzít otěže večera. Šance se nakonec chopila pouze TV Nova, Prima si naopak připsala další krutou porážku s tuze nepovedeným pořadem.