FB pixel TP pixel
Netflix pláče. Nové české komedie jsou exkluzivně u konkurence © Bioscop

Netflix pláče. Nové české komedie jsou exkluzivně u konkurence

Každý rok se v Česku podívá do kin více než padesátka tuzemských titulů a často se jedná o nejúspěšnější snímky roku. Není divu, že je i na streamovacích platformách o české filmy obrovský zájem a získat je pro svou doménu exkluzivně je opravdu kumšt. Dříve si české filmy často uzmul Netflix, ten už má ale vydatnou konkurenci v podobě služby Voyo.

Filmové novinky

Prvním ze snímků, který se objevuje v nabídce českého streamera jako Voyo Film, je bláznivá komedie režiséra a scenáristy Michala Samira, který stojí za dalšími Voyo hity jako je např. seriál Iveta. Buď chlap! sleduje stárnoucího Pavla v podání Jakuba Prachaře, který se se svou dospělostí stále ještě nevyrovnal. Když ale potká lásku svého života a dostane ultimátum, rozhodne se, že s neexistující mužností musí zatočit a vydá se na testosteronový tábor na úbočí Tater. Komedie s romantickými podtóny je jedním z nejúspěšnějších letošních českých filmů.

Největší české hity

Druhým exkluzivně dostupným filmem je komedie Život pro samouky, která vznikla na motivy stejnojmenného bestselleru Barbory Šťastné. Hlavní postavou je čtyřicátnice Klára, které se ze dne na den převrátí život a zmatená žena v podání Jany Plodkové se musí naučit žít a jednat sama za sebe. Film režírovala Jitka Rudolfová, která má za sebou zajímavé tituly pracující netradičně s žánrovým paradigmatem jako Hodinářův učeň nebo Rozkoš.

Dalším filmem je historické drama Muž, který stál v cestě sledující osudy Františka Kriegla, jediného člověka, který odmítl v srpnu 68 podepsat po vpádu sovětských vojsk Moskevský protokol. Za strhujícím historickým portrétem stojí tvůrčí duo Ivan Fíla a Petr Nikolaev, jež se s oblibou vrací do nejtemnějších momentů české historie.

Voyo chce v exkluzivitách pokračovat

Posledním novým exkluzivním titulem je komediální hit Přání k narozeninám, jež navazuje na neméně úspěšný vánoční trhák Přání Ježíškovi. Místo Vánoc se teď ale slaví narozeniny a oslavenkyně v podání Evy Holubové má jediné přání, aby se sešla celá rodina. Snad každý má humorné historky z rodinných sešlostí a v této rodinné komedii jich najde opravdu mnoho.

Pro předplatitele Voyo je důležitá informace, že tuzemská streamovací služba spadající pod televizi Nova chce rozhodně v podobných akvizicích pokračovat a nadále rozšiřovat svou nabídku o české tituly. Ostatně Voyo si podobně jako Netflix dokázala spočítat, že lokální obsah je pro uživatele zásadní při rozhodování, kterou službu si předplatí. Dalším důležitým faktorem je pak český dabing, jež je na Voyo u zahraničních filmů často prioritou oproti titulkové stopě.

Zdroj: Voyo / Bontonfilm / Cinemart

 6 184 zobrazení   74 se líbí
Dvě slova jako klíč: Kontroverzní ezoterická novinka s Duškem míří na Netflix
Dvě slova jako klíč: Kontroverzní ezoterická novinka s Duškem míří na Netflix
13.10.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Snad žádný český film letos v létě tolik nerozproudil mediální vlny jako novinka režiséra Dana Svátka, v níž se vedle Davida Švehlíka objevuje i Jaroslav „rakovina je volba“ Dušek.

Nejkouzelnější film roku přichází. Velkolepý trailer zahřeje u srdce
Nejkouzelnější film roku přichází. Velkolepý trailer zahřeje u srdce
12.10.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. chystá na letošní Vánoce nový příběh o slavném výrobci čokolády Willym Wonkovi. Tentokrát však nepůjde o zpracování Karlíka a továrny na čokoládu, ale příběh, který událostem z pera Roalda Dahla předchází.

Marvel přiznal zoufalost svých seriálů. Vyhodil tvůrce a rozhodl o totálních změnách
Marvel přiznal zoufalost svých seriálů. Vyhodil tvůrce a rozhodl o totálních změnách
12.10.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Marvel mění kurz. Po problémech s tvorbou seriálů směřuje studio k tradičnějšímu modelu produkce. Odnese to ale chystaný Daredevil, jehož tvůrci byli vyhozeni a seriál čeká restart.

Jako z filmu pro dospělé. V bizarní scéně Elišky a Damiána se svádí podvodnice
Jako z filmu pro dospělé. V bizarní scéně Elišky a Damiána se svádí podvodnice
12.10.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Jakmile si myslíme, že seriálová novinka televize Prima nemůže být srandovnější, objeví se nová scéna, která nás vyvede z omylu. Po brutální bitce v kancelářích, útoku vysavače a úderu blesku přichází dialogová scéna s podvodnicí, která připomíná svou kvalitou filmy pro dospělé.