FB pixel TP pixel
Konec Přátel na Netflixu. Warneři představili novou službu HBO Max © TMDB

Konec Přátel na Netflixu. Warneři představili novou službu HBO Max

Další karta v partii o streamovacího diváka je odhalena, slibovaná nová služba od seskupení WarnerMedia se bude jmenovat HBO Max, a nabídne přes 10 000 hodin filmů a seriálů včetně všech epizod Přátel.

Streaming novinky

Nová streamovací služba s názvem HBO Max, patřící pod mediální konglomerát WarnerMedia (jehož vlastníkem je společnost AT&T), bude v USA příští rok na jaře, a pustí se do tvrdého boje na streamovacím poli, kde proti němu budou stát těžké váhy jako Netflix, Amazon, Disney+, Hulu, či Apple TV+. Největší předností nové streamovací služby bude samozřejmě vlastnictví všech 236 dílů Přátel, které si v roce 2020 převezme pod svá křídla od Netflixu, který za letošní vysílací práva zaplatil 80 milionů dolarů. HBO Max bude mixovat obsah částečně z klasické HBO a částečně od dalších společností, které patří pod konglomerát jako: Warner Bros., New Line, DC Entertainment, TNT, TBS, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Looney Tunes a mnohé další. To znamená že na HBO Max budeme moci vidět takové hity jako Pán prstenů, Harry Potter či filmy a seriály z DC Universe jako Aquaman, Wonder Woman či seriál Doom Patrol nebo Swamp Thing.

Mezi další populární seriály, které nová internetová televize nabídne, budou například seriály Fresh Prince s Willem Smithem nebo Prolhané krásky, stejně tak bude i domovem pro nové seriály produkované Warner Bros. pro stanici CW vysílané od podzimu 2019 jako seriály Batwoman či Katy Keene (spin-off Riverdalu). Speciálně pro HBO Max se chystají i originální pořady zahrnující spolupráci s Reese Witherspoon či producentem Gregem Berlantim. Rozhodující bude samozřejmě i cena, za kterou se bude nová služba nabízet, tato informace bohužel sdělena nebyla, v plánu je ovšem prý i varianta možnosti sledování zdarma financovaná reklamou. Vše se zatím týká severoamerického trhu, datum zahraniční expanze či možnosti pustit si HBO Max v Česku zatím neznáme.

Konec Přátel na Netflixu. Warneři představili novou službu HBO Max © TMDB

 909 zobrazení   31 se líbí
Netflix po neúspěchu thrilleru Triple Frontier přehodnocuje nové investice
Netflix po neúspěchu thrilleru Triple Frontier přehodnocuje nové investice
09.07.2019 14:00:00 | Streaming novinky

115 milionů dolarů utracených za hvězdami nabitý trhák Triple Frontier podle hlavounů Netflixu nezaujal dostatek předplatitelů a nedostál tak investicím, které byly do něj vloženy. Netflix tak hodlá změnit strategii za jaké původní projekty utratí své peníze.

WTF týdne: Netflix po kritice slibuje méně kouření ve svých pořadech
WTF týdne: Netflix po kritice slibuje méně kouření ve svých pořadech
05.07.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Kouře ze zapálených cigaret na televizních obrazovkách v poslední době přibývá a Netflix na tom nese velkou část viny. Toto tvrdí studie protikuřácké skupiny Truth Initiative, která za největší „znečišťovatele“ vyhlásila právě netflixovské seriály Unbreakable Kimmy Schmidt a Stranger Things.

HBO slaví, většina fanoušků Hry o trůny zřejmě platí i po konci seriálu
HBO slaví, většina fanoušků Hry o trůny zřejmě platí i po konci seriálu
28.06.2019 | Streaming novinky

Závěr seriálu Hra o trůny přinesl jednu palčivou otázku – bude HBO schopna udržet si své předplatitele i bez svého největšího seriálu? Na jednoznačný závěr je ještě stále brzy, ale první validní data naznačují, že většina předplatitelů zůstává HBO věrná i bez draků.

Další seriálový hit opustí Netflix. České publikum to však přežije
Další seriálový hit opustí Netflix. České publikum to však přežije
27.06.2019 14:00:00 | Streaming novinky

Boj o diváka mezi streamovacími službami se pomalu ale jistě vyostřuje a bude poměrně zajímavé sledovat, jak celá válka dopadne. Majitel práv seriálu Kancl NBCUniversal právě oznámil, že si jej bere zpět pro svou chystanou novou službu.