FB pixel TP pixel
Nejlepší akční komedie se Schwarzeneggerem je konečně (opět) online © 20th Century Fox

Nejlepší akční komedie se Schwarzeneggerem je konečně (opět) online

Trvalo to více než rok, ale konečně se jeden z nejlepších akčních filmů všech dob, totální etalon špionážních nářezů a výrazný zářez v kariéře Arnolda Schwarzeneggera objevil znovu online.

20. 3. 2023 14:00 | Filmové novinky

Jamese Camerona si dnešní diváci pamatují hlavně kvůli revolučním trikům z druhého Terminátora, geniálně potopenému Titanicu nebo kvůli 3D spektáklům Avatar. V roce 1994 – tedy přesně mezi Terminátorem 2 a Titanicem – si ale střihnul i jednu v rámci svojí kariéry vlastně docela komorní špiónskou komedii. A ano, slovem komorní mám na mysli zatraceně velkolepou špiónskou komedii, ve které Arnold Schwarzenegger zachraňuje proklatě sexy Jamie Lee Curtis zavěšením na vrtulníku a jiné helikoptéry sestřeluje zásadně s padouchem visícím na raketě stíhačky. Pravdivé lži jsou zkrátka totální akčně-komediální klasika, v níž Arnie dokonale předstírá, že je nudný obchodník s počítači, zatímco provádí ty nejšílenější mise.

Naposledy jsme měli možnost Pravdivé lži vidět online na HBO, kde byl film dostupný od července 2021 do loňského února. Od té doby Cameronův špionážní opus, jehož námět přinesl na stůl samotný Schwarzenegger, nikde dostupný nebyl nejen v rámci SVODů, ale i TVODů jako iTunes, kde byste ho možná čekali. Zároveň je prakticky nedostupný i na fyzických nosičích, takže jeho aktuální přidání do nabídky Disney Plus berte skoro jako svátek. Navzdory tomu, že je film samozřejmě dostupný pouze v HD a nikoli vysněném 4K.

Konečně i fyzické nosiče?

S Cameronovými filmy na fyzických nosičích je to obecně komplikované, protože Cameron velmi přísně dohlíží na všechny chystané remastery svých děl. Takto už roky čekáme kromě Pravdivých lží třeba i na legendární Propast, přičemž producent Avatarů Jon Landau nyní v rozhovorech naznačuje, že bychom se snad měli dočkat v letošním roce. A to rovnou ve 4K. Na Filmtoru sice máme hodně rádi streaming, ale je pravda, že vzhledem k nedostupnosti Cameronových filmů a jeho perfekcionismu bychom si fyzickou kopii koupili okamžitě. Nikdy totiž nevíte, kdy tu digitální Disney nebo kdokoli jiný, kdo bude mít práva, zase smaže.

Zdroj: Joblo

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Kontroverzní český hit míří na Netflix. Podařilo se ho udat i v zahraničí
Kontroverzní český hit míří na Netflix. Podařilo se ho udat i v zahraničí
19.03.2023 12:45:00 | Filmové novinky

V záplavě (pod)průměrných českých komedií je milé vidět film, který se v tuzemském rybníčku nenápaditosti vymyká. A málokterý film v posledních měsících zaujal tolik jako drama Hranice lásky, které rozvířilo diskuzi o otevřených vztazích a polyamorii.

Zapomeňte na The Last of Us. Na HBO dorazila nejlepší komedie současnosti
Zapomeňte na The Last of Us. Na HBO dorazila nejlepší komedie současnosti
17.03.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Komediální pecka režiséra Rubena Östlunda se po třech měsících dostává na jednu z nejpoužívanějších maistreamových streamovacích služeb současnosti. Jedná se o film, který byste rozhodně měli vidět. Nejen kvůli tomu, že vyhrál Cannes a byl nominovaný na Oscara.

Netflix přidal další dva české filmy. V březnu se jich objevilo už šest a dorazí další
Netflix přidal další dva české filmy. V březnu se jich objevilo už šest a dorazí další
17.03.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Netflix se v březnu ohledně českých filmů pořádně rozjel a už v polovině měsíce servíruje nejpestřejší tuzemskou nabídku ve svém katalogu od loňského prosince. Dobrou zprávou navíc je, že se jedná povětšinou o dobré snímky, které stojí za pozornost.

SkyShowtime přidal v březnu skoro 60 filmů. Slíbené české seriály mají zpoždění
SkyShowtime přidal v březnu skoro 60 filmů. Slíbené české seriály mají zpoždění
16.03.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Nová streamovací služba SkyShowtime vstoupila do Česka před měsícem a před pár týdny slíbila v tiskové zprávě i seriály, které převzala od HBO. Jenže sliby jsou jedna věc a činy druhá. Takže i když je dva dny po slíbeném termínu, tuzemské novinky v nabídce stále nenajdete. Vyvážit to mají desítky jiných titulů.