FB pixel TP pixel
Příliš hloupé na sledování? Od nové reality show Netflixu neodtrhnete oči © TMDB

Příliš hloupé na sledování? Od nové reality show Netflixu neodtrhnete oči

V uplynulých týdnech slavil Netflix nemalý úspěch s reality show Láska je slepá, která se snažila dokázat, že se lidé dokáží zamilovat, aniž by se viděli. A nyní přichází další reality show, která už je na čele žebříčku sledovanosti. Stačilo dostat na jedno místo hromadu sexuálních závisláků s IQ zvláštní školy.

Tipy na film

Místo sexu hledání citů

Když se člověk v uplynulých týdnech díval na žebříček sledovanosti Netflixu, nebylo dne, kdyby se na předních pozicích neobjevila vztahová reality show Láska je slepá, která vsadila na zajímavý koncept budování vztahu bez toho, aniž byste svůj protějšek viděli. Posléze samozřejmě došlo i k hlubšímu budování vztahu skrze společné bydlení, nicméně požádat někoho o ruku jen na základě několika rozhovorů přes zeď? Na to už musíte mít odvahu, být opravdu šílení, anebo být vážně zaslepení láskou. Láska je slepá byla hitem, protože nabídla sympatické a v rámci mezí rozumné lidi, kteří byli konstantně zábavní i v rámci budování seriózních vztahů, které odkrývaly jejich slabiny. Nová show na Netflixu spoléhá na úplný opak a přináší nepřeberné množství k neuvěření pohledných idiotů.

Novinka Too Hot to Handle vtrhla na Netflix těsně před víkendem a již nyní je na prvním místě denní sledovanosti. A není se čemu divit. Kromě toho, že Češi milují vztahové pořady už od devadesátového Rande se Slávkem Bourou a Markétou Majerovou, nabízí tenhle žhavý přírůstek do rodiny reality bizáru vskutku zábavnou premisu, když se do rezortu na několik týdnů přestěhují samí extrémně krásní lidé, kteří jsou doslova závislí na sexu. V letním ráji se pak dozvídají, že jestli něco nesmí dělat, je to jakýkoli bližší tělesný kontakt. A to pod hrozbou ztráty potenciální peněžité výhry. Too Hot to Handle zároveň operuje s myšlenkou, že své účastníky i naučí něco o opravdových vztazích a budování respektu k sobě samému, ale ačkoli má show i vlastního Ježíše (jako vážně!), až na něj se jedná o sestavu dokonalých neandrtálců, jejichž jediným myšlenkovým pochodem je zasunování klobásy do buchty.

Dokonalá prázdnota

Příliš hloupé na sledování? Od nové reality show Netflixu neodtrhnete oči © TMDB

A vlastně to ani nemyslím pejorativně, protože jestli něco Too Hot to Handle představuje, je to dokonalá televizní zábava v časech koronavirové karantény. Jasně, můžete se jít promořovat na Náplavku, do Hornbachu či na zabijačku kancléře "prezidenta" republiky, ale proč se takto trápit, když můžete sledovat totálně vymleté opičáky, kteří se záhadným způsobem naučili dát dohromady souvislou větu a jsou neskutečně sexy. Je doslova k popukání, jak se banda totálních vymaštěnců, kteří s vážnou tváří filozofují nad tím, jaké číslo má záchranná služba, snaží alespoň 24 hodin vydržet bez ocucávání cizí hlavy, sahání si na genitálie či penetrace čehokoli, co zdánlivě připomíná člověka. A většinou dokonale selhává a je schopná obětovat v přepočtu 60 tisíc korun za půlminutové ožužlávání s pipinou, co má opravdu odporně nabotoxovaný spodní ret a na hrudi se jí válí více silikonové nádhery než kolik má v mozku šedé kůry.

Too Hot to Handle pracuje dokonale s první signální a útočí na ty nejjednodušší lidské pudy. V prvních epizodách můžete úplně zapomenout na nějakou morálku, cudnost či orientaci na introspekci. Vše je podřízeno co největší sexualizaci protagonistů, kdy není jasné, jestli autoři reality show chtějí, aby sexuální frustrací trpěli více samotní hráči, či diváci u televize. Velmi často se totiž přistihnete u myšlenek, že on či ona jsou opravdu nadměrně pohlední a v časech Tinderu by vám jejich chybějící IQ zase tolik na pár minut nevadilo. A tady přichází docela příjemný twist.

© TMDB

Budování hlubších vztahů

Too Hot to Handle | USA | 2020 | Reality-show | Vztahy

S každou další epizodou se totiž zdá, že se jednotliví soutěžící opravdu mění a během několikatýdenního pobytu zvládají dosahovat určité změny v chování. Jako by se před vašima očima Homo erectus měnil na Homo sapiens. Chlapcům sice málem explodují varlata, když na sebe nemohou pod pohrůžkou ztráty peněz sáhnout ani na toaletě, ale díky esoterickým seancím konečně zjišťují a odhalují, kde jsou jejich slabé stránky. A dívky doslova objevují hodnoty své vlastní vagíny a hledají cestu k dosud neobjevené "girl power". Ne že by to vždy fungovalo a koncept se dařilo permanentně udržet. Je například zcela zřejmé, že workshopů pomáhajících rozvinout myšlení soutěžících je opravdu velmi málo, a tak velká část stopáže působí dosti vyprázdněně a o ničem. Produkce se občas snaží zamíchat kartami v podobě nových přírůstků, ale ty se obvykle ukáží jako ještě větší mentální zaostalci, než dosavadní osadníci. A kvůli malému progresu některých protagonistů se kamera brzy začne soustředit víceméně jen na dva páry - afroamerické sympaťáky, kteří působí alespoň trochu jako lidé s normálními problémy, a páreček v podobě australského Juliuse Lavického a přebotoxované instagramerky, která má v hlavě sice slámu, ale na instáči jí svítí 500 000 followerů. Kdo z nás to má.

 47 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Banda lobotomických šimpanzů na ostrově, kde nemohou souložit? Neskutečně hloupá a zároveň zábavná reality show, u které neuvěříte vlastním očím a uším.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | nové díly od 14. 7. 2023

Sledování Too Hot to Handle tedy rozhodně není žádná hlubokomyslná a perfektně ukočírovaná zábava. Představte si ho spíše jako pozorování divokých šelem v uzavřeném prostoru, kterým někdo neustále hází před obličej syrovou flákotu a nedočkavě čeká, co se stane. Nenechte se oklamat proklamacemi o "hledání hlubších vztahů". Novinka Netflixu je čistý voyérismus postavený na nejjednodušších lidských pudech a naší trochu provinilé potřebě boostovat si ego sledováním bytostí, které dosáhly nižšího stupně evolučního vývoje. Nic proti tomu. Těch osm epizod uteklo jako voda a minimálně týden si budu připadat jako kandidát na Nobelovu cenu.

 2 450 zobrazení   23 se líbí
Filmtoro
Poslední Star Wars a další novinky, které musíte vidět o víkendu
Poslední Star Wars a další novinky, které musíte vidět o víkendu
17.04.2020 12:00:00 | Tipy na film

Další karanténní víkend před námi a i tentokrát bude na co koukat. Už v neděli se dočkají fanoušci Star Wars, kterým Disney naservíruje poslední díl Skywalker ságy, ve kterém i mrtvý promluvil! A pak jsou tu samozřejmě super novinky na Netflixu, HBO a dalších službách. Zkrátka a dobře... jdeme na to!

20 nejlepších sci-fi filmů 90. let, které by měl vidět úplně každý
20 nejlepších sci-fi filmů 90. let, které by měl vidět úplně každý
16.04.2020 | Tipy na film

Žánr sci-fi patří mezi nejoblíbenější vůbec a v předminulé dekádě jsme se dočkali několika nesmírně kultovních snímků. Představujeme vám 25 nejlepších, které by podle nás měly být povinností pro každého fanouška žánru.

13 seriálů, ze kterých Netflix udělal (často překvapivě) globální megahity
13 seriálů, ze kterých Netflix udělal (často překvapivě) globální megahity
15.04.2020 15:00:00 | Tipy na film

Když se Netflix v roce 2013 poprvé pokoušel vstoupit na pole vlastních originálních pořadů, někteří mu předpovídali pád na ústa. Jenže Netflix v průběhu let dokázal, že dokáže vytvořit nesmírně kvalitní pořady, jež navíc dokáží být i masově úspěšné v různých koutech světa. Pojďme se podívat na jeho největší úspěchy.

24 nejlepších hororů na HBO GO, pokud se chcete bát i v karanténě
24 nejlepších hororů na HBO GO, pokud se chcete bát i v karanténě
13.04.2020 | Tipy na film

Pokud vás už v karanténě nudí sledování komedií pro navození lepší nálady a chcete se naopak trochu bát, není nic lepšího, než si pustit nějaký kvalitní hororový snímek. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší, jež jsou dostupné na HBO GO.