FB pixel TP pixel
Příval českých filmů neustane ani v srpnu. Netflix odhalil 4 nové přírůstky © TMDB

Příval českých filmů neustane ani v srpnu. Netflix odhalil 4 nové přírůstky

Netflix i nadále poctivě buduje svůj katalog českých filmů. Aktuálně jich hlásí již 190. A pokud bychom počítali i bratrské Slovensko, pomalu bychom lízali již 200 titulů, které vznikly ve zdejších krajinách. A ani v dalších týdnech nárůst neustane. Naopak, Netflix nyní zahrnul do svých plánů samé dobré filmy.

České novinky

19. září se blíží a Netflix musí ohledně evropských filmů pořádně tlačit na pilu. Právě v tento den totiž začne platit regulace Evropské Unie, která streamovacím službám nařizuje, že alespoň 30 procent jejich obsahu musí vzniknout v zemích společenství. Pokud vám tedy v poslední době přišlo, že Netflix sází do své nabídky velkou spoustu evropských filmů, které velmi často dokonce nakupuje na festivalech jako svoje exkluzivity, rozhodně se nejedná o žádnou dobročinnost. Streamovací služba jednak potřebuje nový obsah a zároveň se potřebuje vyhnout případným poplatkům, kdyby limit EU nesplnila. Hodně na nutnosti přidávat lokální obsah vydělávají fanoušci českého filmu, kteří se již nyní mohou těšit na téměř 200 titulů z prostředí Česka a Slovenska. A jelikož má Netflix uzavřené dohody s distribučními společnostmi AQS a Bontonfilm, rozhodně nás i v dalších týdnech a měsících čekají nové přírůstky. Již nyní známe další 4 kousky, které jsou prozatím ohlášeny na srpen.

Fandy českých filmových klasik určitě potěší 5. srpen, který přinese to opravdu nejlepší, co tu v minulosti vzniklo. Dorazí totiž Netflixem odkládaný muzikál Kdyby tisíc klarinetů, komedie Ivana Passera Intimní osvětlení a ničivé drama o kolektivizaci Všichni dobří rodáci od režiséra Vojtěcha Jasného. Milovníci Československé Nové vlny a bývalým režimem zakázaných filmů se tudíž mají na co těšit. 19. sprna se pak dočkají i diváci holdující novějším filmům. Dorazí totiž povedené drama Domácí péče režiséra Slávka Horáka, který právě dnes vstoupil do kin se svým druhým filmem Havel.

 1 038 zobrazení   6 se líbí
Pozdě, ale přece! Česká filmová klasika konečně míří na Netflix
Pozdě, ale přece! Česká filmová klasika konečně míří na Netflix
20.07.2020 12:00:00 | České novinky

S více než třítýdenním zpožděním uvede Netflix jedny z nejlepších filmů české historie. Konečně totiž oznámil nové datum, kdy se mají na streamovací službě objevit filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Starci na chmelu.

PODCAST: O kvalitě HBO, 4K Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem
PODCAST: O kvalitě HBO, 4K Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem
15.07.2020 14:00:00 | České novinky

Mají v dnešním světě streamingu stále místo fyzické nosiče? Co obnáší filmové sběratelství? A jaká je aktuálně kvalita českých streamovacích služeb? Na to jsme se ptali odborníka a majitele obchodu Blu-shop.cz Štěpána Čermáka.

Končí krize kin? Diváci se začínají vracet do sálů i bez blockbusterů
Končí krize kin? Diváci se začínají vracet do sálů i bez blockbusterů
14.07.2020 14:00:00 | České novinky

Život v České republice se pomalu vrací do normálu a fungovat začíná i kultura naživo. Mezi ní patří i kina. A ačkoliv s premiérami hollywoodských velkofilmů je to pořád nejisté, diváci se pomalu, ale jistě začínají vracet do kinosálů.

Mažňák místo klasik. Netflix opět šokuje nečekanými českými filmy
Mažňák místo klasik. Netflix opět šokuje nečekanými českými filmy
12.07.2020 10:00:00 | České novinky

Ačkoli jsme vám na základě slibů Netflixu anoncovali příchod českých filmových klasik na streamovací službu, Netflix opět překvapil a doručil velké kulové. Respektive přišel s úplně jinými filmy a klasiky si zatím nechal na později.