FB pixel TP pixel
PODCAST: O kvalitě HBO, 4K Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem © TMDB

PODCAST: O kvalitě HBO, 4K Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem

Mají v dnešním světě streamingu stále místo fyzické nosiče? Co obnáší filmové sběratelství? A jaká je aktuálně kvalita českých streamovacích služeb? Na to jsme se ptali odborníka a majitele obchodu Blu-shop.cz Štěpána Čermáka.

České novinky

Fyzické nosiče vs. streaming

Jak se člověk stane filmovým sběratelem a co to všechno obnáší? A proč by si měl divák v roce 2020 pořizovat fyzické nosiče jako Blu-ray, když se může na film podívat na Netflixu či HBO GO kliknutím na tlačítko dálkového ovladače? To jsou hlavní témata debaty s majitelem e-shopu s fyzickými filmovými nosiči Blu-shop.cz Štěpánem Čermákem, který se roky profesionálně věnuje moderním technologiím a sám je vášnivým filmovým sběratelem. Dozvíte se i proč si nejvyšší UltraHD tarif Netflixu platíte z velké části zbytečně či co čeká streamovací služby po technické stránce do budoucna.

Filmtoro · Podcast - 047 - O (ne)kvalitě HBO, 4K na Netflixu a sběratelství se Štěpánem Čermákem

Jsme téměř na všech platformách. Podpořit nás můžete na Patreonu!

Podcasty přinášíme pravidelně každý týden, přičemž obvykle se snažíme o jejich vydání ve středu či ve čtvrtek. Často přicházíme i se speciálními díly, ve kterých přinášíme rozhovory se zajímavými tvůrci, anebo se zabýváme vybraným tématem více do detailu. Podcasty jsme již rozšířili v podstatě do všech koutů internetu. Najdete nás tedy na Soundcloudu, Spotify, Apple Podcastech, či na YouTube. Dále jsme dostupní ve všech kvalitních RSS aplikacích. Odkazy na naše hlavní kanály nabízíme níže. Pokud se vám navíc naše podcasty a tvorba na YouTube líbí, budeme rádi za finanční podporu na Patreonu. Všem Patronům děkujeme!

Podpořte nás na Patreonu!

Poslouchejte a sledujte nás na:

Videa na YouTube Podcasty na Soundcloudu Podcasty na Spotify a dalších službách Instagram

 810 zobrazení   15 se líbí
Končí krize kin? Diváci se začínají vracet do sálů i bez blockbusterů
Končí krize kin? Diváci se začínají vracet do sálů i bez blockbusterů
14.07.2020 14:00:00 | České novinky

Život v České republice se pomalu vrací do normálu a fungovat začíná i kultura naživo. Mezi ní patří i kina. A ačkoliv s premiérami hollywoodských velkofilmů je to pořád nejisté, diváci se pomalu, ale jistě začínají vracet do kinosálů.

Mažňák místo klasik. Netflix opět šokuje nečekanými českými filmy
Mažňák místo klasik. Netflix opět šokuje nečekanými českými filmy
12.07.2020 10:00:00 | České novinky

Ačkoli jsme vám na základě slibů Netflixu anoncovali příchod českých filmových klasik na streamovací službu, Netflix opět překvapil a doručil velké kulové. Respektive přišel s úplně jinými filmy a klasiky si zatím nechal na později.

Konečně kvalita. Netflix ve středu přidá 5 českých filmových klasik
Konečně kvalita. Netflix ve středu přidá 5 českých filmových klasik
05.07.2020 14:00:00 | České novinky

V posledních týdnech Netflix ze strany českých filmů příliš neohromoval a často přidával v podstatě cokoli mu přišlo pod ruku nehledě na nevalnou kvalitu. Ale nevadí. Čekání se vyplatilo a fanoušci českých filmových klasik se nyní také dočkají. Už ve středu nás čeká pětice titulů. A v plánu jsou i novější filmy.

Králové videa: Nejočekávanější český dokument letoška je konečně hotový
Králové videa: Nejočekávanější český dokument letoška je konečně hotový
03.07.2020 12:00:00 | České novinky

Dokument mapující, pro mnohé dnes těžko představitelnou, dobu nelegálních videokazet, do níž se v domácích podmínkách přidával rychlodabing, vybral loni na startovači potřebné množství peněz a nyní zamíří do kin. Zajít si na něj můžeme již na podzim.