FB pixel TP pixel
Proč bude seriálový Pán prstenů šíleně drahý? Amazon situaci vysvětluje © TMDB

Proč bude seriálový Pán prstenů šíleně drahý? Amazon situaci vysvětluje

Když Amazon prozradil rozpočet k první řadě fantasy seriálu Pán prstenů, mnoha lidem spadla čelist. Výkonná ředitelka Jennifer Salke proto v nedávném interview objasňovala výši této částky i v rámci dění na streamovacím poli.

Filmové novinky

Před měsícem jsme v článku Pán prstenů je nejdražší seriál všech dob! informovali o extrémním rozpočtu, který hodlá Amazon do projektu vlít. Jen za práva tento gigantický internetový prodejce zaplatil masivních 250 milionů dolarů. A k tomu hodlá vydat za první řadu dalších neuvěřitelných 465 milionů dolarů, což je prakticky čtyřikrát víc, než bylo HBO ochotno zaplatit za jakoukoli řadu Hry o trůny. Tak nafouklý rozpočet samozřejmě vzbuzuje u mnoha lidí údiv a klade řadu otázek, na něž se snažila výkonná ředitelka Amazonu Jennifer Salke během nedávného rozhovoru u kulatého stolu magazínu Hollywood Reporter odpovědět.

Proč bude seriálový Pán prstenů šíleně drahý? Amazon situaci vysvětluje © TMDB

Salke všechny uklidňuje, že zveřejněné číslo rozpočtu samozřejmě vypadá astronomicky, ale výdaje na první řadu zahrnují náklady, které se využijí i v dalších sériích, se kterými se již nyní počítá. Jsou zde například zahrnuty vysoké sumy za vybudování infrastruktury, stavby lokací či kostýmů. Tím se velká hromada peněz nalije do rozpočtu předem, aby vznikl uvěřitelný fikční svět, na který jsou fanoušci slavné filmové série zvyklí. Salke navíc upozorňuje, že streamovací války vyšroubovaly ceny na maximum, vzniklo silné konkurenční prostředí, ve kterém se streameři přebíjí často až nesmyslnými částkami, a zmiňuje netflixovských 469 milionů, které hodlá utratit za dvě pokračování krimi hitu Na nože. Nyní všichni doufají, že takto drahé projekty naplní odhadovaný potenciál široce rozšířit předplatitelskou základnu. A v Amazonu věří, že Pán prstenů je právě tento případ. Pokud vše půjde jak má, první řady se dočkáme na konci tohoto roku.

Reklama  865 zobrazení   19 se líbí
Enola Holmes dostane druhý díl. A zásadní herec nebude chybět
Enola Holmes dostane druhý díl. A zásadní herec nebude chybět
14.05.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Sestra slavného Doyleova hrdiny loni uhranula diváky Netflixu a nějakou dobu se držela mezi nejsledovanějšími snímky v mnoha světových zemích. Tvůrci proto neváhají a už pracují na sequelu.

Přátelé se vrací! Slibovaný Speciál má první trailer a dorazí už za pár dní
Přátelé se vrací! Slibovaný Speciál má první trailer a dorazí už za pár dní
13.05.2021 20:00:00 | Filmové novinky

Konečně jsme se dočkali. S ročním zpožděním se slavní Přátelé znovu sejdou, aby bez scénáře zavzpomínali na 10 řad seriálu, který jsme dodnes nedostali z hlavy. A známe i datum premiéry.

Pusťte si prvních 15 minut ze Snyderovy zombie řežby Armáda mrtvých
Pusťte si prvních 15 minut ze Snyderovy zombie řežby Armáda mrtvých
13.05.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix a Zack Snyder vypustili prvních 15 minut ze zombie řezničiny Armáda mrtvých. Ještě aby ne, když je tenhle akční flák dlouhý jako týden. Může si to prostě dovolit.

Nový seriál Marvelu je dotočen. O čem bude a co má společného s Avengers?
Nový seriál Marvelu je dotočen. O čem bude a co má společného s Avengers?
13.05.2021 11:00:00 | Filmové novinky

V Thajsku právě skončilo natáčení dalšího marvelovského seriálu, jenž debutuje na Disney+, Ms. Marvel. Novinka se zaměří na hrdinnou Kamalu Khan, jejímž největším vzorem je Captain Marvel. Pojďme se podívat, co o projektu zatím víme a co od něj můžeme čekat.