FB pixel TP pixel
Hra o trůny byla pro George Martina zklamáním. Seriál chtěl mnohem delší © HBO

Hra o trůny byla pro George Martina zklamáním. Seriál chtěl mnohem delší

Není tomu tak dávno, co byla Hra o trůny nejpopulárnějším seriálem na světě a bylo jen velmi málo těch, kteří by o tomto fenoménu alespoň neslyšeli. Naneštěstí slibované velkolepé zakončení seriálu příliš nepomohlo a seriál se stal terčem kritiky..

Filmové novinky

Věrní fanoušci vinu za bídné zakončení seriálu házeli především na tvůrčí duo David Benioff a Daniel B. Weiss, kteří měli seriál od začátku do konce na starosti. Ti na negativní ohlasy příliš nereagovali a ve stejném roce na poslední chvíli zrušili svou účast na Comic Conu v San Diegu, kde byla v plánu diskuse s fanoušky o závěrečné sérii. Po necelých třech letech od premiéry osmé řady Hry o trůny vyplouvají na povrch nové informace. Kniha Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers od Jamese A. Millera přináší zcela nový pohled na to, jak se na konec úspěšné fantasy série díval autor knižní předlohy George R. R. Martin.

„George by byl schopný odletět do New Yorku na oběd s Pleplerem (bývalý ředitel HBO) a poprosit ho o deset sérií po deseti epizodách, protože materiálu na ně bylo dost a pro diváky by to bylo daleko uspokojivější a zábavnější,“ řekl Paul Haas, agent George R. R. Martina. 10 sérií by pravděpodobně vyřešilo problém s osmou řadou, která se divákům zdála až příliš uspěchaná a v mnoha ohledech osekaná. Tvůrčí duo se na to však dívalo jinak. „Dan a Dave byli právem unavení. Byli hotoví a chtěli se posunout dál, a tak to zkrátili, načež proběhla jednání, o kolik sérií se dá příběh natáhnout. HBO samozřejmě chtělo více sérií,“ řekl Haas.

Martin měl podle všeho strach z toho, jakým směrem se seriál ubírá. „George měl rád Dana a Davea, ale po konci 5. řady se začal obávat o to, jakým směrem se seriál ubírá, neboť věděl, kam příběh směřuje. ‚Neřídíte se mou šablonou,' říkal George.“ Vichry zimy a Sen o jaru, tedy poslední dva romány knižní série Písně ledu a ohně, nebyly doposud publikovány, a tak těžko říct, jaký konec si George R. R. Martin vlastně přál. Přestože je Hra o trůny již za námi, příští rok se do tohoto fantasy světa vrátíme, a to se zbrusu novým seriálem Rod draka.

 5 778 zobrazení   580 se líbí
První trailer sci-fi Halo bere dech. Herní legenda konečně vypadá skvěle
První trailer sci-fi Halo bere dech. Herní legenda konečně vypadá skvěle
10.12.2021 16:00:00 | Filmové novinky

Herní značka Halo má na kontě chválený nový díl a zdá se, že se konečně dočkáme i vydařeného seriálu v hlavní roli s Master Chiefem.

Konec oscarových nadějí? Novinku Netflixu s DiCapriem kritici odmítli
Konec oscarových nadějí? Novinku Netflixu s DiCapriem kritici odmítli
10.12.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Hollywoodskými hvězdami nabitou černou komedii K zemi hleď v čele s Leonardem di Capriem a Jennifer Lawrence viděli první recenzenti. Z většiny zveřejněných reakcí ovšem mnoho nadšení cítit nebylo. Co konkrétně se prvním divákům na snímku nezdálo?

Cobra Kai: Trailer 4. řady naznačuje epické vyvrcholení netflixovského hitu
Cobra Kai: Trailer 4. řady naznačuje epické vyvrcholení netflixovského hitu
09.12.2021 20:00:00 | Filmové novinky

Netflix konečně přišel s finálním trailerem očekávané 4. řady seriálu Cobra Kai. A vypadá to, že laťka nikdy nebyla výš.

Rake žije! Hemsworth v české vánici na první fotce a videu z Vyproštění 2
Rake žije! Hemsworth v české vánici na první fotce a videu z Vyproštění 2
09.12.2021 16:30:00 | Filmové novinky

Tyler Rake žije a aktuálně prožívá akční dobrodružství na české železnici. Mrkněte na první fotku a Hemsworthovu zdravici.