FB pixel TP pixel
Hvězda Hry o trůny bojuje v mrazu o život. Netflix láká drsným trailerem © Netflix

Hvězda Hry o trůny bojuje v mrazu o život. Netflix láká drsným trailerem

Netflix nás v ukázce na připravovaný historický survival Proti ledu láká na nebezpečné ledové dobrodružství, které sleduje odvážnou dvojici při expedici v Grónsku. V hlavní roli uvidíme dánskou hvězdu Nikolaje Coster-Waldaua.

24. 1. 2022 7:00 | Filmové novinky

V roce 1909 se dánská expedice zvaná Alabama vedená kapitánem Ejnarem Mikkelsenem (Nikolaj Coster-Waldau) snažila rozporovat nárok Spojených států na severovýchodní Grónsko. USA vycházely z představy, že Grónsko je rozděleno na dva různé kusy země, z nichž jednu si chtěly přisvojit. Mikkelsen se proto spolu s nezkušeným členem posádky Iverem Iversenem (Joe Cole) vydal na saních přes led, kde se snažil najít důkaz, že Grónsko je jeden ostrov. Expedice a návrat na loď ovšem trvá mnohem déle a je mnohem těžší, než oba muži očekávali. Bojují s extrémním hladem, únavou a ledním medvědem.

Dánská hvězda Nikolaj Coster-Waldau zaštiťuje tento projekt nejen herecky, ale podílí se něm i jako autor scénáře, ve kterém adaptoval knihu Dva proti ledu spisovatele Ejnara Mikkelsena. Film vycházející ze skutečného příběhu bude navazovat na své nedávné žánrové souputníky líčící tvrdý boj s nehostinným ledovým prostředím i s vnitřními démony jako byly Arctic: Ledové peklo s Madsem Mikkelsenem, Severní vody či Teror. Na Netflixu bude Proti ledu k dispozici od 2. března.


Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?
Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?
23. 1. 2022 9:00:00 | Filmové novinky

Už letos nás čeká pravý opening marvelovského multiverza, ke kterému dojde ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Film se dočkal celé řady dotáček, údajně kvůli přidání nejrůznějších cameo rolí. Dočkáme se tedy starých známých tváří?

Na Netflix míří nejúspěšnější film roku a další české megahity
Na Netflix míří nejúspěšnější film roku a další české megahity
21. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Na Netflix se opět chystá lavina českých filmů a tentokrát skutečně nepůjde o žádná béčka. Po Havlovi totiž dorazí doslova ty největší megahity posledních měsíců.

Netflix v traileru láká na mrazivý thriller na hraně reality a fikce
Netflix v traileru láká na mrazivý thriller na hraně reality a fikce
20. 1. 2022 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix koncem ledna pro své diváky připravil jednu velkou satiru s prvky černého humoru. Žena v domě přes ulici od dívky v okně odkazuje na oblíbené romány, které se v posledních letech těší velké popularitě.

Trailer na seriálového Pána prstenů odhalil název i datum premiéry
Trailer na seriálového Pána prstenů odhalil název i datum premiéry
19. 1. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

Dlouho očekávaný seriálový projekt Amazonu má konečně oficiální název a potvrzuje i dříve oznámené datum premiéry. Detaily o seriálovém Pánu prstenů odhalil nový trailer, který cituje slavná Tolkienova slova.