FB pixel TP pixel
Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář? © Marvel Studios

Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?

Už letos nás čeká pravý opening marvelovského multiverza, ke kterému dojde ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Film se dočkal celé řady dotáček, údajně kvůli přidání nejrůznějších cameo rolí. Dočkáme se tedy starých známých tváří?

23. 1. 2022 9:00 | Filmové novinky

Film Sama Raimiho je přímým pokračováním loňského hitu Spider-Man: Bez domova. Koneckonců, potitulková scéna třetího pavoučího snímku v MCU posloužila jako první trailer na druhého Strange. Půjde rovněž o pokračování seriálu WandaVision, neboť právě Wanda Maximoff aka Scarlet Witch pomůže Strangeovi s výzkumem mnohovesmíru. Ve filmu se můžeme těšit na obskurního padoucha Shuma-Goratha, lovecraftovské monstrum z rasy Prastarých, vrátí se ale také Strange z alternativního vesmíru, kterého jsme viděli v seriálu What If...?.

A to není vše. Zatímco první trailer ukázal variantu Strange jako padoucha, ve filmu by se podle uniklých vizuálů hraček měl objevit i tzv. Defender Strange, jenž by měl být verzí Stevena Strange, která byla součástí týmu Defenders, který v komiksech čítal i Hulka. Další série leaků pak láká na řadu postav z dřívějších marvelovských filmů, kterých bychom se mohli v dvojce Strange dočkat. Nejpravděpodobněji se jeví cameo Profesora X, tedy Charlese Xaviera, kterého by si znovu mohli střihnout James McAvoy, respektive Patrick Stewart. Mnohem méně pravděpodobnější je pak výskyt některých dalších postav z foxovské série X-Men. Někteří insideři dokonce spekulují i o cameích staré Fantastic Four nebo Punishera v podání Thomase Janea, těchto poměrně neoblíbených postav se ale pravděpodobně také nedočkáme. Kachnou nejspíše bude i Ben Affleck znovu v roli Daredevila.

Asi nejskloňovanějším jménem v celé plejádě cameí je rozhodně Tom Cruise jako Iron Man. Oblíbený akční hrdina byl před patnácti lety údajně velmi blízko tomu, aby Robertu Downeymu Jr. ukradl jeho životní roli, nakonec se ale Tonym Starkem nestal. A byť by mu to v ikonickém železném obleku rozhodně slušelo, podle všeho se nedočkáme ani jeho. A to ani v krátkém cameu. Podobně šíleně zní i návrat Nicolase Cage nebo Wesleyho Snipese. Tobey Maguire má sice s Raimim velmi vřelý vztah, objevil se ale loni v trojce Spideyho a je nepravděpodobné, že by ho Marvel obsadil znovu.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství v kinech debutuje 5. května. Režii má na svědomí výše zmíněný Sam Raimi, v hlavních rolích se pak můžeme těšit na Benedicta Cumberbatche, Elizabeth Olsen, Benedicta Wonga nebo Rachel McAdams.


Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Na Netflix míří nejúspěšnější film roku a další české megahity
Na Netflix míří nejúspěšnější film roku a další české megahity
21. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Na Netflix se opět chystá lavina českých filmů a tentokrát skutečně nepůjde o žádná béčka. Po Havlovi totiž dorazí doslova ty největší megahity posledních měsíců.

Netflix v traileru láká na mrazivý thriller na hraně reality a fikce
Netflix v traileru láká na mrazivý thriller na hraně reality a fikce
20. 1. 2022 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix koncem ledna pro své diváky připravil jednu velkou satiru s prvky černého humoru. Žena v domě přes ulici od dívky v okně odkazuje na oblíbené romány, které se v posledních letech těší velké popularitě.

Trailer na seriálového Pána prstenů odhalil název i datum premiéry
Trailer na seriálového Pána prstenů odhalil název i datum premiéry
19. 1. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

Dlouho očekávaný seriálový projekt Amazonu má konečně oficiální název a potvrzuje i dříve oznámené datum premiéry. Detaily o seriálovém Pánu prstenů odhalil nový trailer, který cituje slavná Tolkienova slova.

Zemřel Hannibal Lecter. Gaspard Ulliel měl být i hvězdou Marvelu
Zemřel Hannibal Lecter. Gaspard Ulliel měl být i hvězdou Marvelu
19. 1. 2022 15:00:00 | Filmové novinky

37letý herec Gaspard Ulliel svou kariéru bohužel už dále nerozvine. Osudnou mu byla nehoda na lyžích, která ho po převozu do nemocnice stála život. Zprávu již potvrdila rodina i jeho agent.