FB pixel TP pixel
Tom Bombadil přichází! Seriálový Pán prstenů ukázal fotky ze setkání s Gandalfem © Amazon Studios

Tom Bombadil přichází! Seriálový Pán prstenů ukázal fotky ze setkání s Gandalfem

Amazon pomalu a jistě buduje očekávání pro 2. řadu fantasy seriálu Prsteny moci, která dorazí v závěru srpna. Nově splnil přání řady fanoušků a odhalil, že v premiérových dílech nebude chybět postava, kterou ostatní adaptace vynechaly – Tom Bombadil.

Streaming novinky

Tom Bombadil je postavou, kterou dobře znají prakticky jen milovníci Tolkienových knih. Lesní muž s nadpřirozenými schopnostmi a zálibou v podivných písních i oblékání do pestrobarevných oděvů totiž na stránkách Společenstva prstenů sehraje důležitou roli, když hobity cestující z Kraje ochrání před nebezpečím. Ničeho takového jsme se však v adaptaci Petera Jacksona nedočkali. Nyní však Bombadila čeká premiéra v Prstenech moci od Amazonu, kde jej ztvární Rory Kinnear.

„Existuje důvod, proč se [Bombadil] neobjevil v předchozích adaptacích. Svým způsobem je to totiž taková antidramatická postava,“ cituje Vanity Fair, který jako první zveřejnil snímky Toma Bombadila z druhé řady Prstenů moci, jednoho ze showrunnerů J. D. Payna. „Nejde o postavu, která by měla nějak zvlášť silnou agendu. Dramatické situace sice pozoruje, ale neúčastní se jich. Ve Společenstvu tam postavy tak nějak dorazí, chvíli se zdrží a Tom jim předá nějaké vědomosti,“ dodal Payne.

Ostatně i sám Tolkien o skutečném smyslu existence této postavy mlžil, a nakonec jej v příběhu nechal navzdory tomu, že z pohledu děje neměl žádný jasný význam. „Tom Bombadil není důležitá osoba – co se vyprávění příběhu týče,“ napsal Tolkien v dopise z roku 1954 korektorovi jeho Pána prstenů. Pro diváky je však nepochybně důležitější, že se Toma Bombadila v Prstenech moci dočkají. A ani to není vše. Jak totiž naznačují zveřejněné snímky z druhé řady, dočkáme se i jeho setkání s „Cizincem“ (Daniel Weyman), který je téměř jistě představitelem postavy Gandalfa v Druhém věku Středozemě.

Zdroj: Vanity Fair

Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Největší hity Netflixu odhaleny. Mezi nejsledovanějšími pořady je 85 % novinek
Největší hity Netflixu odhaleny. Mezi nejsledovanějšími pořady je 85 % novinek
26.05.2024 14:00:00 | Streaming novinky

Jak Netflix slíbil, tak také doručil. Na veřejnost se dostal nový report z druhé poloviny roku 2023, který odhaluje největší hity globálně největšího a nejúspěšnějšího streamera současnosti. Netflixu se podle nového reportu daří napříč žánry a většina jeho novinek končí mezi nejsledovanějšími tituly.

Další facka internetovým pirátům. Náhrada za Ulož.to končí se sdílením filmů a seriálů
Další facka internetovým pirátům. Náhrada za Ulož.to končí se sdílením filmů a seriálů
21.05.2024 15:30:00 | Streaming novinky

Po konci veřejného sdílení na internetové platformě Ulož.to přichází další rána pro internetové pirátství. Komerční televizní stanice donutily další uložiště přestat nabízet jejich obsah.

Rozlučte se s HBO Max, přichází Max (průběžně aktualizujeme)
Rozlučte se s HBO Max, přichází Max (průběžně aktualizujeme)
21.05.2024 7:00:00 | Streaming novinky

Dnes dochází k další změně, která se týká streamovací služby dříve známé jako HBO Max. Kromě změny jména na Max se předplatitelé mohou těšit také na zcela nové technické pozadí, lepší kvalitu obrazu i zvuku a rozšířenou nabídku o reality či jiné zábavné show. Mění se ale také cena a poprvé si budete moci vybrat z více balíčků.

Netflix překvapivě spojil síly s konkurencí. Chystá se balíček za výhodnou cenu
Netflix překvapivě spojil síly s konkurencí. Chystá se balíček za výhodnou cenu
19.05.2024 9:00:00 | Streaming novinky

Společnost Comcast, vlastnící studio Universal, uvede v USA nový balíček streamovacích služeb, který zákazníkům umožní sledovat obsah tří velkých platforem na jednom místě. Balíček se jmenuje StreamSaver a nabídne výrazně nižší cenu než samostatné předplatné těchto služeb.