FB pixel TP pixel
První reakce: Akční šleha Vyproštění nabízí na Netflixu násilnou zábavu © TMDB

První reakce: Akční šleha Vyproštění nabízí na Netflixu násilnou zábavu

S pátečním ránem se na Netflixu objevil nový akčńák s Chrisem Hemsworthem, Vyproštění, který slibuje hodně hlavně producentským napojením na tvůrce Avengers: Endgame. Dokázala netflixovská novinka překonat očekávání a uspokojí akční fanoušky?

Filmové novinky 24. 4. 2020 14:30 | Filmové novinky

Akční žánr už dávno není takový, jaký býval, a velké geroje typ Schwarzeneggera či Stallona postupně nahradili komiksoví superhrdinové, případně vysokooktanové řádění Vina Diesela a jeho rodiny v Rychle a zběsile. Regulérních akčních nástřelů v posledních letech výrazně ubylo a ačkoli se je snaží vrátit na výsluní například série John Wick, jedná se spíš doslova o výstřelky, než pevné základy nového trendu. Netflix by však měl se svou novinkou Vyproštění slavit úspěch.

Samopal místo Mjolniru

V akčním thrilleru, v němž Chris Hemsworth zachraňuje mladého rukojmího a zjišťuje, že jeho zakázka není tím, čím se zdála být, tvůrci slibují akční jatka a přesně takový je prý i výsledný film, který má aktuálně na Rotten Tomatoes 61 procent pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 5,88 z 10. Může se to zdát docela málo, výsledek však silně odpovídá například sérii Pád Bílého domu, ve které řádí Gerard Butler. Stejně jako v Butlerově případě řadě hlavně liberálních recenzentů vadí extrémní porce násilí a silný důraz na republikánské vidění konfliktů. Fanoušci akčních nářezů si ale docela libují.

Například recenzent Matt Rodriguez z Shakefire tvrdí, že fanoušci Johna Wicka či Atomic Blonde budou vrchovatě uspokojeni. Spokojení jsou i v Entertainment Weekly, když tvrdí, že relativně nenápadité vraždění je vyrovnáváno právě brutalitou. Akční stránka je obecně velmi chválena a někteří recenzenti dokonce tvrdí, že ji bude letos těžké překonávat. Inu, pokud se neotevřou kina, pak asi opravdu ano. Nicméně ačkoli recenze chválí akci, už méně kladně posuzují scénář, jenže prý nenabízí mnoho nového. Jenže opravdu potřebujeme v tomto žánru něco výrazně inovátorského? Tvůrci si zjevně dali za cíl natočit řemeslně dobře ošetřené akční klišé a to se jim zdá se podařilo.

 1 724 zobrazení   159 se líbí
Netflix představil 7 ukázek na své květnové novinky. Vyberete si?
Netflix představil 7 ukázek na své květnové novinky. Vyberete si?
24.04.2020 | Filmové novinky

Jak vidno Netflix nelení a v zásobě má pro své předplatile stále připravenou žánrově různorodou skladbu seriálů a filmů od sandlerovské komedie po nablýskané výpravné drama. Vybrat by si tak měl každý.

Papírový dům zůstává megahitem. Netflix by chtěl další řady
Papírový dům zůstává megahitem. Netflix by chtěl další řady
20.04.2020 | Filmové novinky

Seriálový fenomén Papírový dům výrazně překročil hranice regionální produkce a vyšvihl se mezi nejpopulárnější projekty videotéky Netflix, když zastínil i mnohé dražší a ambicióznější americké produkce.

Nažhavte motory! Netflix přidal do nabídky 7 dílů Rychle a zběsile
Nažhavte motory! Netflix přidal do nabídky 7 dílů Rychle a zběsile
17.04.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Pokud milujete vůni benzínu po ránu, anebo prostě máte rádi akční bejkárny s rychlými auty, lepými děvami a tunou hlášek, Netflix pro vás má fajn nabídku na víkend. Těsně před víkendem totiž doplnil do nabídky hned sedmičku filmů ze série Rychle a zběsile.

Časy se mění. Očekávaná gangsterka s Tomem Hardym mění kino za online
Časy se mění. Očekávaná gangsterka s Tomem Hardym mění kino za online
16.04.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Očekávaná gangsterka o Alu Caponem, ve které hlavní roli ztvárnil Tom Hardy, se stěhuje. Místo do kin zamíří přednostně do online distribuce. Jestli se dočká i velkého plátna, ukáže až čas.