FB pixel TP pixel
Časy se mění. Očekávaná gangsterka s Tomem Hardym mění kino za online © TMDB

Časy se mění. Očekávaná gangsterka s Tomem Hardym mění kino za online

Očekávaná gangsterka o Alu Caponem, ve které hlavní roli ztvárnil Tom Hardy, se stěhuje. Místo do kin zamíří přednostně do online distribuce. Jestli se dočká i velkého plátna, ukáže až čas.

Filmové novinky

Koronavirus má další online oběť

Včera jste mohli zaregistrovat, že studio Universal slaví velký úspěch s online uvedením filmu Trollové: Světové turné, což je další střípek do mozaiky toho, jakým způsobem mění šíření koronaviru filmový průmysl. Některé produkční společnosti a filmová studia už začínají z nedostatku financí panikařit natolik, že se v budoucích týdnech zřejmě vzdají části majetku (například Disney), a především malé filmové ryby urychlují přechod do online distribuce, která může přinést rychlé peníze přímo ke zdroji.

Dokonalou ukázkou jsou společnosti Vertical Entertainment a Redbox Entertainment, které se rozhodly, že již dokončený snímek režiséra Joshe Tranka, Capone (původně Fonzo), o poslední životní etapě věhlasného gangstera Ala Caponeho nakonec možná nepustí vůbec do kin, ale uvedou ho přednostně ve VOD distribuci. V případě Redboxu se nejedná o zase tak velké překvapení, ostatně tato společnost se léta orientuje na vydávání "filmů na vyžádání" a na domácí releasy obecně. A zřejmě si nemůže dovolit čekat s filmem za několik milionů dolarů do nejistých letních měsíců, u nichž není jisté 1) zda lidé budou moci chodit do kina, 2) zda vůbec budou lidé chtít chodit do kina a 3) zda bude pro filmy jako Capone v narvaných kalendářích místo.

Capone rozhodně není žádný blockbuster, když vypráví příběh stárnoucího gangstera, který je po 10 letech ve vězení propuštěn na svobodu a v domácích podmínkách trpí pod rostoucí demencí a stínem vlastní násilné minulosti. Nestál ale ani pár šušňů, když se do hlavní role podařilo získat Toma Hardyho, takže je potřeba vložené náklady získat jakýmkoli způsobem zpět. Aktuální plán počítá s uvedením online 12. května (pravděpodobně jen v USA), kdy bude film možné zapůjčit na 24 hodin. Producenti se zároveň nevzdali šance na uvedení v kinech, kam by měl film teoreticky dorazit v létě. Vše však bude záležet na zvládání pandemie a na tom, zda vůbec řada kin znovu otevře. Ostatně síť multikin AMC podle posledních informací již začala jednat s právníky zaměřenými na vyhlašování insolvencí.

Smolař režisér

Celá situace musí být extrémně nepříjemná i pro režiséra Joshe Tranka, který se před lety uvedl vynikající realistickou komiksovkou Kronika, aby následně kariérně vyhořel mizernou adaptací Fantastické čtyřky, která je dodnes považována za jednu z nejhorších komiksových adaptací vůbec a dokonale zničila Trankovu reputaci. Na veřejnost totiž prosakovaly informace o neshodách se studiem a producenty, Trankově agresivitě během natáčení a především obtížné komunikaci s režisérem i ze strany herců. Trank následně film, jenž mu byl de facto studiem odebrán, veřejně potopil a na oplátku kvůli bídné reputaci přišel o možnost natočit chystaný Star Wars film o nájemném lovci Boba Fettovi. Ten se později přetransformoval do podoby, kterou známe ze seriálu Mandalorian. Trankova kariéra je tedy docela slušná telenovela a Capone měl být jeho skromný návrat do hledáčku Hollywoodu. Pakliže však bude film utopen online, nedá se s velkým návratem zřejmě počítat. Tak se snad povede alespoň film jako takový.

 1 829 zobrazení   68 se líbí
Avengers, do boje! HBO startuje maraton (téměř) všech filmů od Marvelu
Avengers, do boje! HBO startuje maraton (téměř) všech filmů od Marvelu
10.04.2020 12:50:00 | Filmové novinky

Pokud patříte mezi fanoušky Marvel Cinematic Universe, ale nevlastníte žádný z filmů na fyzických nosičích, určitě vás potěší zpráva, že na HBO GO bude postupně přibývat 17 filmů ze slavné Infinity ságy, které si můžete pustit v jednom dlouhém maratonu. Co všechno bude na službě dostupné?

Netflix představil ukázku na akční film roku a další dubnové novinky
Netflix představil ukázku na akční film roku a další dubnové novinky
09.04.2020 | Filmové novinky

Streamovací gigant odhalil další várku trailerů na tituly, jejichž premiér se na našich obrazovkách dočkáme během dubna. Vedle akční pecky s Chrisem Hemsworthem Netflix nabídne investigativní dokumentární minisérii nebo portrét dvou umělců, kteří výrazně ovlivnili hip-hopovou scénu.

Koronavirus mění plán premiér HBO a odsouvá očekávané novinky
Koronavirus mění plán premiér HBO a odsouvá očekávané novinky
02.04.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Očekávaný seriál Mělas to vědět v hlavní roli s Nicole Kidman měl být jednou z největších květnových premiér na HBO. Premiéra žhavého kandidáta na seriál roku se však odsouvá.

Hotovo! Legendární animované filmy od Ghibli jsou všechny na Netflixu
Hotovo! Legendární animované filmy od Ghibli jsou všechny na Netflixu
01.04.2020 16:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci slavného režiséra Hajaa Mijazakiho a tvorby animačního studia Ghibli mohou vzít archivní víno schované za lednicí a konečně ho s chutí vypít. Po třech měsících postupného přidávání Netflix konečně zveřejnil všech 21 filmů, které vás vezmou do světa nepřeberné fantazie.