FB pixel TP pixel
První ukázka ze Zaklínače je tady! Na Netflix seriál dorazí i v češtině © TMDB

První ukázka ze Zaklínače je tady! Na Netflix seriál dorazí i v češtině

Netflix konečně vypustil do světa dlouho očekávané první rozpohybované záběry ze Zaklínače a zdá se, že se rozhodně nehodlá držet zpátky. První teaser totiž doslova rve hlavy z krků a ukazuje živý svět Sapkowského knih.

Filmové novinky 20. 7. 2019 0:00 | Filmové novinky

A po obavách ani vidu

To bylo řečí a nářků, že Henry Cavill nevypadá jako Geralt z Rivie a má špatnou paruku. To bylo pláče nad zbrojí Nilfgaardské armády a nad vzhledem Yennefer či Ciri. No a první upoutávka okamžitě zavřela ústa všem pochybovačům, protože servíruje parádní kostýmy, padnoucí herce, hutnou fantasy atmosféru plnou temnoty a nebezpečí, a samozřejmě i náramné střípky akce mezi Geraltem a lidskými i nadpřirozenými protivníky. Zkrátka přesně to, co od Geraltových dobrodružství všichni chtějí vidět. Hlavní příběh se přitom zjevně hodně nafoukne o konflikt s Nilfgaardem, ale úvod seriálu by zřejmě měl být komornější a investovat i do Geraltova lovení monster, které Andrzej Sapkowski tak hezky popisoval v knihách. A to je asi největší lákadlo nové série. Kombinace velkoleposti a zároveň intimních momentů a menších konfliktů, které představí svět, jeho pravidla a hrdiny, kdy ani Geralt není obyčejným klaďasem, ale váhajícím bojovníkem. Takovým, jakého ho máme rádi. V tomhle si Netflix zaslouží pochvalu.

Pro fanoušky Netflixu je pak dobrou zprávou, že streamovací služba první upoutávku opatřila na svém webu i českými titulky. To totiž znamená, že Zaklínač bude mít do budoucna i českou podporu během celého seriálu. Ještě sice nevíme jakou, ale titulky jsou stoprocentní jistotou. A upřímně, já bych si ten zážitek dabingem kazit úplně nechtěl. A to ho Netflix zpravidla nemá špatný. Jediné, co zůstává tajemstvím, je datum premiéry. Očekává se však stále spekulované datum 20. prosince, aby nám Netflix dodal doufejme obzvlášť krvavý vánoční dáreček.

 1 743 zobrazení   246 se líbí
EXKLUZIVNĚ: Jak funguje svátek geeků Comic Con a co ukázal Terminátor?
EXKLUZIVNĚ: Jak funguje svátek geeků Comic Con a co ukázal Terminátor?
19.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Jako jediní z české mediální kotliny jsme si letos udělali výlet na slavný Comic Con do San Diega, kde hollywoodská studia představují exkluzivní videa a novinky svých blockbusterů. Náš vyslanec Tomáš Vyskočil se dostal i do věhlasné Haly H a užil si Arnolda Schwarzeneggera a hlavně nový Top Gun!

Zaklínač na nové fotce poprvé ukázal koně i dosud chybějící stříbrný meč
Zaklínač na nové fotce poprvé ukázal koně i dosud chybějící stříbrný meč
18.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Každý, kdo někdy zavadil o herní trilogii Zaklínač ví, že jedním ze základních poznávacích znaků zaklínačů jsou dva meče na zádech. Henry Cavill se však na prvních fotkách jako Geralt ukázal jen s jedním mečem, což některé fanoušky popudilo. Nyní se objevil i meč stříbrný, byť ne každý si ho všimne.

Netflix kvůli obavám o mládež vymaže sebevraždu z 1. řady 13 Reasons Why
Netflix kvůli obavám o mládež vymaže sebevraždu z 1. řady 13 Reasons Why
18.07.2019 11:00:00 | Filmové novinky

Tlak veřejnosti a nová studie, která údajně našla spojení mezi nárůstem sebevražd teenagerů a popularitou seriálu 13 Reasons Why, donutili Netflix vystřihnout grafickou scénu z 1. řady seriálu, v níž si Hannah sáhla na život.

Amazon chce Stranger Things. Zfilmuje komiks Paper Girls o cestování časem
Amazon chce Stranger Things. Zfilmuje komiks Paper Girls o cestování časem
18.07.2019 | Filmové novinky

Retro osmdesátkové variace dětských dobrodružných příběhů jsou díky úspěchu seriálu Stranger Things momentálně v kurzu a na rozjetý nostalgický vlak se nyní pokusí nasednout i Amazon s adaptací komiksu Paper Girls od scénáristy Briana K. Vaughana.