FB pixel TP pixel
První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA © TMDB

První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA

Může to vypadat jako reakce na minisérii HBO, ale prý tomu tak není. Ještě letos se totiž dočkáme dalšího seriálu o Černobylu, tentokrát však z ruské produkce a se zápletkou, o které se toho v historických popisech Černobylské havárie příliš mnoho nedočtete.

Filmové novinky

Pětidílná série Černobyl z dílny HBO letos v květnu přišla a zbourala žebříčky nejoblíbenějších seriálů stejně nečekaně, jako došlo k samotné jaderné havárii. A aby toho nebylo málo, dočkáme se ještě letos dalšího televizního zpracování stejné události. Režisér Alexej Muradov totiž od loňského srpna natáčel dvanáctidílný seriál, který se jmenuje rovněž Černobyl a měl by dle webu KinoPoisk pokrývat období od dubna do prosince 1986, přičemž děj se rozeběhne jen pár hodin po samotné havárii. Na rozdíl od prvního zmíněného seriálu se však ruská verze bude zabývat teorií, že havárii nezpůsobila špatná konstrukce ani chybný postup zaměstnanců, nýbrž americká CIA, respektive její agent, který dle některých (nepotvrzených) teorií v době havárie v samotném Černobylu působil.

První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA © TMDB

Amerického důstojníka CIA Alberta Lenze v seriálu ztvární Dmitrij Uljanov a člověka pověřeného nalezením západního záškodníka, podplukovníka vojenské kontrarozvědky Andreje Nikolajeva, hraje Igor Petrenko. Seriál by zřejmě v říjnu měla začít vysílat ruská televize NTV a objevily se již první ukázky a trailery. Popravdě řečeno některé záběry ze seriálu nevypadají vůbec špatně, ale celkový dojem z hereckých výkonů a snahy udělat z konspirační teorie historický fakt příliš nenaznačuje, že půjde z jakéhokoliv pohledu o vážnou konkurenci pro HBO a její seriál. O prvních dojmech ostatně vypovídalo i hodnocení na YouTube, dle kterého měl trailer asi 350 palců nahoru a více než 14 000 palců dolu. V tuto chvíli je trailer kvůli autorským právům stažen a nelze jej na YouTube zhlédnout. Můžete se na něj podívat ZDE a k dispozici je rovněž tato ukázka:

 826 zobrazení   32 se líbí
Carnival Row: Steampunková detektivka s Legolasem láká na romanci a utrpení
Carnival Row: Steampunková detektivka s Legolasem láká na romanci a utrpení
26.07.2019 | Filmové novinky

Již za měsíc se na obrazovkách streamovací služby Amazon Prime objeví dlouho očekávaná seriálová novinka Carnival Row, v níž se Orlando Bloom a Cara Delevingne ocitnou v temném světě steampunkové fantasy, kde lidé mučí pohádkové bytosti.

Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek?
Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek?
25.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

V posledním týdnu se živě debatovalo o zákulisní atmosféře a postprodukčních dodělávkách druhé řady kriticky i divácky oblíbeného dramatu Sedmilhářky. Režisérka Andrea Arnold prý nakonec nemohla uplatnit svou vizi, HBO se proti nařčení ohrazuje.

Avengers: Endgame konečně překonal Avatar jako největší film všech dob
Avengers: Endgame konečně překonal Avatar jako největší film všech dob
25.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ještě před měsícem fanoušci Marvelu skládali poklonu Avataru Jamese Camerona, zatímco se smiřovali s tím, že i nadále zůstane největším filmem historie. Na letošním Comic Conu však prezident Marvel Studios Kevin Feige oznámil, že to již nadále není pravda.

Amazon oživí Jacka Reachera pod dohledem Lee Childa. Vrátí se Cruise?
Amazon oživí Jacka Reachera pod dohledem Lee Childa. Vrátí se Cruise?
25.07.2019 | Filmové novinky

Po dvou filmech míří vojenský major ve výslužbě Jack Reacher, jehož příběhy napsal proslulý spisovatel Lee Child, i na obrazovky. Domov mu poskytne streamovací gigant Amazon, který počítá s kompletně novým obsazením.