FB pixel TP pixel
Ratchedová od Netflixu má rekordní sledovanost. Vyšlápne si i na Zaklínače? © TMDB

Ratchedová od Netflixu má rekordní sledovanost. Vyšlápne si i na Zaklínače?

Seriálový psychologický thriller Ratchedová, prequel k oskarovému Přeletu nad kukaččím hnízdem, se stal netflixovským diváckým hitem. Koho nechal za sebou a na koho naopak nemá šanci dosáhnout?

Filmové novinky

Netflix právě na sociálních sítích oznámil, že osmidílné psychologické drama Ratchedová, které sleduje osudy Mildred Ratchedové, nechvalně známé tvrdé a nesmlouvavé sestry z Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem, zhlédlo během 28 dnů od premiéry na 48 milionů předplatitelů. To z něj podle streamera dělá nejsledovanější originální seriálový debut tohoto roku a předskočil tak dosud vedoucí Jednotky vesmírného nasazení Stevea Carella, které vidělo v prvním měsíci od odvysílání na 40 milionů diváků. Pro porovnání můžeme uvést některá čísla z předešlých let. Povedenou komiksovku Umbrella Academy sledovalo ve stejném období na 45 milionů diváků, britskou teenagerskou komedii Sexuální výchova a thriller TY jich vidělo shodně na 40 milionů a za divácky úspěšné se považují i dokument FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl o nepovedeném hudebním festivalu či španělské drama Elita, které měly dvacetimilionovou sledovanost.

Dosud nejsledovanějším netflixovským seriálem je ale stále Zaklínač, kterého během prvního měsíce vidělo ohromujících 76 milionů diváků, a čekání na jeho pokořitele tak stále pokračuje. Drama Ratchedová producenta Ryana Murphyho v hlavní roli se Sarah Paulson je sice podle kritiků spíše průměrným stylovým cvičením, ale například diváci mu na serveru IMDb dávají 7,4 bodů z deseti, a hodnotí jej vesměs jako zábavnou show se skvělým vizuálem plnou nezapomenutelných scén a pro milovníky Murphyho je to vyloženě povinnost. Připomeňme jen, že Netflix loni změnil metodu měření sledovanosti a nyní do své statistiky počítá každého, kdo u seriálu či filmu vydrží sedět alespoň dvě minuty.

 5 760 zobrazení   253 se líbí
HBO láká na návrat nejepičtější fantasy konce roku parádním trailerem
HBO láká na návrat nejepičtější fantasy konce roku parádním trailerem
19.10.2020 | Filmové novinky

Lyra Belaqua se vrací a opět bude bojovat proti proradnému Magisteriu. HBO představilo novou ukázku pro velkolepý návrat Jeho temných esencí, které mají jasný úkol - dokázat, že mají na to být nejvelkolepějším fantasy seriálem podzimu.

Ty bláho! Netflix chystá sci-fi pecku s DiCapriem a Meryl Streep!
Ty bláho! Netflix chystá sci-fi pecku s DiCapriem a Meryl Streep!
16.10.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Režiséru Adamu Mckayi se vydařil opravdu husarský kousek, když dokázal do své chystané sci-fi satiry chystané pro Netflix dostat zástup hollywoodských star jako Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence či Cate Blanchett. O čem vlastně snímek bude?

Netflix se chlubí kvalitou. Láká na návrat Koruny a oscarové želízko
Netflix se chlubí kvalitou. Láká na návrat Koruny a oscarové želízko
15.10.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Ambiciózní dramata budou letos v listopadu na Netflixu reprezentovat především výpravná seriálová Koruna a autobiografické drama Americká elegie plné “hereckých koncertů” v podání Amy Adams a Glenn Close. Mrkněte na jejich nejnovější trailery.

Netflix láká! Vrací se Nevyjasněné záhady, dorazí historická řežba
Netflix láká! Vrací se Nevyjasněné záhady, dorazí historická řežba
13.10.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix nezapomíná promovat své nadcházející tituly, a my tak dostáváme novou sadu ukázek. Čeká nás zakončení italské gangsterky, historická bitevní akce, mysteriózní dokument a oblíbený animák.