FB pixel TP pixel
Brutální a šokující dárek fanouškům. Návrat Rodu draka nadchl kritiky i přes změny © Max

Brutální a šokující dárek fanouškům. Návrat Rodu draka nadchl kritiky i přes změny

Streamovací služba Max představí už za pár dní první díl druhé řady svého fantasy spektáklu Rod draka. Kritici a recenzenti ze všech koutů světa už měli možnost vidět prvních několik epizod a pějí na dračí ságu velkou chválu. Fanoušci brutální podívané plné intrik, krve, sexu a ohně prý nebudou zklamáni.

Zajímavosti

Druhá řada Rodu draka sice platí za jednu z nejočekávanějších fantasy premiér roku, avšak fanoušci z celého světa rovněž své nadšení drží tak trochu na uzdě. A to z dobrého důvodu. Po relativně solidní a dobře přijaté (i sledované) první řadě prequelu hitu Hra o trůny před dvěma lety totiž tvůrčí tým opustila řada velkých jmen v čele s talentovaným scenáristou a režisérem Miguelem Sapochnikem. Zmizelo tak jedno z klíčových pojítek mezi produkcí původního seriálu pro HBO a nynějšího prequelu.

Změny v týmu

Práce na scénáři druhé řady tak spadla do klína Ryanu J. Condalovi, který v první řadě sice mohl Sapochnikovi koukat pod ruce, ale mimo Rod Draka má ve svém scenáristickém životopisu jen vlažně přijaté akční sci-fi Okupovaná kolonie. Změna přístupu nastala i u dalších klíčových pozic, kam Max dokázal sehnat jednu klíčovou osobu se zkušenostmi z Hry o trůny.

Režii všech osmi dílů druhé řady tak má na svědomí Alan Taylor (režie mimo jiné výborných posledních dvou dílů první řady GoT + čtyř epizod v druhé řadě), zatímco třeba kameru P.J. Dillon (Hra o trůny, Vikingové, Penny Dreadful, Problém tří těles). A jak ukazují první recenze zmíněných kritiků z Rotten Tomatoes, sázka na konkrétní jednotlivce místo řady různých jmen se Rodu Draka ve druhé řadě zřejmě vyplatila. Z prvních 33 recenzí jsou pouze 3 negativní, a tak se seriál aktuálně pyšní hodnocením 91 %.

Tanec draků

Minimálně první půlka pokračování, v níž nás čeká plnohodnotný skok do „Tance draků“, tedy občanské války mezi dvěma znepřátelenými frakcemi rodu Targaryenů, podle všeho v mnoha ohledech překonává svého předchůdce. Chválu sklízí hned úvodní epizoda, která dorazí na Max 16. června (u nás 17. června), a podle všeho nabídne řadu šokujících scén, při nichž si i ostřílení milovníci Hry o trůny budou muset dát ruku před otevřená ústa.

Barvitý svět plný zrady, rodinných sporů, lásky, chtíče, napětí, brutality a samozřejmě draků – nic z toho prý ve Westerosu ani tentokrát nechybí. A byť dle některých recenzí nemáme čekat obří akční podívanou plnou bitev, stále se leckteří kritici nebojí druhou řadu Rodu draka označit za televizní událost letošního léta, kterou už zřejmě do podzimu nepřekoná nic včetně Prstenů moci.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Takhle se zrodili Harry, Ron a Hermiona. Podívejte se na zlomový herecký test, který ovlivnil generaci
Takhle se zrodili Harry, Ron a Hermiona. Podívejte se na zlomový herecký test, který ovlivnil generaci
03.05.2024 14:30:00 | Zajímavosti

Již 23 let uplynulo od premiéry filmu Harry Potter a Kámen mudrců, který odstartoval velkou čarodějnou filmovou sérii. Zavzpomínejte na počátky dlouhé cesty v roztomilém videu ukazujícím záběry trojice hlavních hrdinů z první kamerové zkoušky, kde si zkouší své ikonické role.

Kultovní Hellboy slaví 20 let: Měl ho hrát Vin Diesel, zářil šíleně chladný Karel Roden
Kultovní Hellboy slaví 20 let: Měl ho hrát Vin Diesel, zářil šíleně chladný Karel Roden
10.04.2024 16:20:00 | Zajímavosti

Psal se rok 2004, když se do kin podíval snímek Hellboy režiséra Guillerma del Tora. Projekt vznikal v Praze a představy producentů se výrazně lišily od představ autora komiksů Mikea Mignoly a samotného režiséra. Ten zatrhl obsazení Vina Diesela a ideu hrdiny, který se na monstrum mění.

Umučení Krista i po 20 letech pobuřuje. Do tvůrců několikrát udeřil blesk
Umučení Krista i po 20 letech pobuřuje. Do tvůrců několikrát udeřil blesk
29.03.2024 18:30:00 | Zajímavosti

Když se režisér Mel Gibson rozhodl natočit příběh posledních 12 hodin v životě Ježíše Krista, sám snímek označoval za potenciálního zabijáka kariéry. Místo toho se film stal globálním hitem, který ale nesedl každému a mnoho diváků odcházelo pobouřených a znechucených ze zobrazeného násilí.

Největší změny v Duně 2: Zahození postav z knihy, změna genderu i chování. Co malá vražedkyně?
Největší změny v Duně 2: Zahození postav z knihy, změna genderu i chování. Co malá vražedkyně?
19.03.2024 14:50:00 | Zajímavosti

Nová adaptace Duny se stala fenoménem a sbírá zaslouženou chválu. To ale neznamená, že jde o kdovíjak věrnou adaptaci díla Franka Herberta. Tvůrci si pro filmové médium dovolili řadu kreativních změn, přičemž mnohé postavy vynechali, jiné zcela změnili anebo jim dali trochu jiné schopnosti.