FB pixel TP pixel
Nová Hra o trůny zná datum premiéry. Rod draka ožije už v létě © HBO Max

Nová Hra o trůny zná datum premiéry. Rod draka ožije už v létě

HBO konečně oznámilo, kdy se dočkáme nových epizod Hry o trůny. Spin-off o Rodu Targaryenů vstoupí na obrazovky již koncem léta letošního roku. HBO rovněž ukázalo nové fotky a plakát.

30. 3. 2022 19:00 | Filmové novinky

Nový seriál ze světa Hry o trůny nás zavede 200 let před stěžejní událost Martinovy ságy a představí nám rod Targaryenů v plné síle s více než 15 draky v jejich držení. 193 let před slavnou Bitvou o Zimohrad se však mocné impérium Targaryenů začne rozpadat poté, co král Viserys rozhodne o tom, že se jeho dědičkou stane jeho dcera Rhaenyra.

Doposud jsme měli možnost vidět pouze krátký trailer, nicméně v následujících měsících bude jistě přituhovat. HBO totiž oznámilo, že Rod draka vstoupí na obrazovky 22. srpna letošního roku. Máme tedy před sebou jen necelých 5 měsíců čekání na další události ze Západozemí. Pokud by vás na zveřejněném plakátu mátlo datum 21. srpna, pak vězte, že se nejedná o chybu. Jako obvykle budou epizody uváděny v USA o den dříve. Na přiloženém Twitteru HBO rovněž naleznete nové fotografie, které vám představí nové hrdiny seriálu. My bychom již brzy měli nabídnout pořádnou porci preview, kde se seriálu podíváme na zoubek.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
První recenze: Ježek Sonic 2 má geniálního Jima Carreyho. Zbytek čelí kritice
První recenze: Ježek Sonic 2 má geniálního Jima Carreyho. Zbytek čelí kritice
30.03.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Již tento čtvrtek se do našich kin vřítí druhý díl akční komedie Ježek Sonic s nejrychlejší bytostí ve vesmíru. A protože jsou již první reakce recenzentů venku, můžeme se blíže podívat, jak se jim toto pokračování líbilo.

Nabušený trailer Top Gunu 2 vám vyrazí dech audiovizuální nirvánou
Nabušený trailer Top Gunu 2 vám vyrazí dech audiovizuální nirvánou
29.03.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Tak tohle se povedlo fantasticky. Když už diváci skoro zapomněli, že nový Top Gun dorazí ještě v letošním roce, přichází studio Paramount s nářezovým trailerem, který má doslova všechno.

Alec Baldwin se po 5 měsících od tragické střelby vrací k herectví
Alec Baldwin se po 5 měsících od tragické střelby vrací k herectví
29.03.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Americký herec Alec Baldwin se vrací k herectví. Minulý rok hercovu kariéru ovlivnila tragická nehoda, kdy při natáčení westernového snímku Rust nechtěně zastřelil kameramanku a zranil režiséra. Baldwin vystřelil v domnění, že v rukou drží nenabitou rekvizitu zbraně.

Oscaři Netflixu vůbec nevyšli. Smetla ho streamerská konkurence i Duna
Oscaři Netflixu vůbec nevyšli. Smetla ho streamerská konkurence i Duna
28.03.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Netflix doufal, že by mohl ovládnout 94. ročník Oscarů hlavně díky westernovému dramatu Síla psa. Nakonec ho ale překonala konkurence s výrazně menším snímkem a vytáhla se i epická sci-fi Duna. Will Smith zase předvedl slabé nervy.