FB pixel TP pixel
Alec Baldwin se po 5 měsících od tragické střelby vrací k herectví © Paramount Pictures

Alec Baldwin se po 5 měsících od tragické střelby vrací k herectví

Americký herec Alec Baldwin se vrací k herectví. Minulý rok hercovu kariéru ovlivnila tragická nehoda, kdy při natáčení westernového snímku Rust nechtěně zastřelil kameramanku a zranil režiséra. Baldwin vystřelil v domnění, že v rukou drží nenabitou rekvizitu zbraně.

29. 3. 2022 9:00 | Filmové novinky

Baldwin se krátce po incidentu k situaci vyjádřil na svém twitterovém účtu, kde popsal svůj šok a zdrcení z celé situace. Následující týden se setkal s pozůstalou rodinou kameramanky Halyny Hutchinsové a nabídl jí pomoc. Kvůli vlně kritiky, která se na Baldwina snesla, si však herec smazal svůj twitterový účet a na čas se stáhl z veřejného dění. Začátkem prosince, tedy po necelých dvou měsících od incidentu, pak poskytl rozhovor ABC News. Šlo o první otevřený rozhovor před kamerami od smrti Hutchinsové.

Po více jak pěti měsících od nešťastné střelby stále nepadl verdikt, kdo je za smrt kameramanky zodpovědný. Baldwin se navzdory tomu vrací k herectví. Zahraje si spolu se svým bratrem Williamem Baldwinem hned ve dvou italských vánočních filmech – Kid Santa a Billie's Magic World od režiséra Francesca Cinquemaniho. Podle dostupných informací by měly být oba filmy kombinací hraného filmu a animace, přičemž bratři Baldwinové by měli hrát v hraných částech. Natáčení by mělo začít každým dnem v Římě.

Ať už bude závěr vyšetřování jakýkoliv, tragický incident, který se stal loni v říjnu v Santa Fe, otřásl filmových průmyslem a donutil mnoho tvůrců zpřísnit bezpečnostní opatření ohledně střelných zbraní. Herec Dwayne Johnson v reakci na incident prohlásil, že na place nikdy nebude používat skutečné zbraně. Smrt Halyny Hutchinsové není jediný případ svého druhu. Podobně zemřel i syn Bruce Lee, Brandon Lee, který byl v březnu 1993 postřelen při natáčení filmu Vrána.

Zdroj: Screenrant

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Oscaři Netflixu vůbec nevyšli. Smetla ho streamerská konkurence i Duna
Oscaři Netflixu vůbec nevyšli. Smetla ho streamerská konkurence i Duna
28.03.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Netflix doufal, že by mohl ovládnout 94. ročník Oscarů hlavně díky westernovému dramatu Síla psa. Nakonec ho ale překonala konkurence s výrazně menším snímkem a vytáhla se i epická sci-fi Duna. Will Smith zase předvedl slabé nervy.

Netflix prodloužil řadu oblíbených hitů. Vydařené hororové sci-fi ale končí
Netflix prodloužil řadu oblíbených hitů. Vydařené hororové sci-fi ale končí
27.03.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Nejrůznější vztahové pořady, dokumenty či reality show se těší na Netflixu velké popularitě. Které z nich dostaly další řadu a jakých novinek se letos dočkáme?

Spider-Man: Bez domova je konečně online. Kde si ho přehrát?
Spider-Man: Bez domova je konečně online. Kde si ho přehrát?
25.03.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Největší blockbuster posledních měsíců konečně dorazil na streamovací služby. Diváci si ho tak mohou legálně přehrát v pohodlí domova. Ať už se rozhodnou pro koupi, nebo zapůjčení za sníženou částku.

Netflix ukázal akční thriller s hvězdou Mumie. Trailer láká na peklo rasismu
Netflix ukázal akční thriller s hvězdou Mumie. Trailer láká na peklo rasismu
24.03.2022 16:20:00 | Filmové novinky

Již koncem dubna Netflix hodlá uvést snímek Silverton v obležení, který nás zavede do jihoafrických bojů proti nechvalně proslulému apartheidu, kdy bylo většinové černošské obyvatelstvo utiskováno bílou menšinou.