FB pixel TP pixel
Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší © HBO / Max

Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší

Tvůrce a scenárista seriálu Rod Draka Ryan Condal během tiskové konference v pondělí 5. srpna oznámil, že první realizovaný prequel Hry o trůny poběží ještě dvě další řady a událostmi té čtvrté pak definitivně skončí. Zároveň poskytl informace o tom, v jakém stavu se aktuálně nachází produkce následující třetí řady fantasy seriálu.

Filmové novinky 6. 8. 2024 13:30 | Filmové novinky

Nedočkavci těšící se na pokračování Rodu Draka si pravděpodobně opět počkají poměrně dlouho. Condal totiž potvrdil, že třetí řada je aktuálně stále ve stavu preprodukce a tvorby scénáře, přičemž natáčení byl dle plánu mělo začít někdy „začátkem“ roku 2025. Showrunner zatím nepotvrdil, zda bude mít třetí pokračování opět osm dílů, byť naznačil, že by tomu tak být mohlo.

„Zatím jsem o tom s HBO vůbec nediskutoval. Určitě ale předpokládám, že kadence seriálu z hlediska dramatického vyprávění bude i do budoucna přibližně stejná jako v 2. řadě,“ vysvětlil Condal. Ten musel samozřejmě čelit i dotazu, proč finále druhé řady zůstalo bez námořní Bitvy v Jícnu (Battle of the Gullet), která je vnímána jako jedna z nejkrvavějších námořních bitev nejen v rámci samotné války, ale celé známé historie.

„Snažili jsme se dát Jícnu, který je zřejmě nejočekávanější, respektive spíš bych řekl druhou nejočekávanější, akcí z Ohně a krve, čas a prostor, který si zaslouží. A jak je určitě každému, kdo viděl finále, jasné, právě k téhle události nyní směřujeme a příběhově k ní dojde velmi brzy,“ nalákal Condal na to, že hned úvod třetí řady bude zřejmě velmi třaskavý. Dodal také, že tahle bitva by měla být tím největším, co zatím tvůrci měli možnost vytvořit, a tak si pro ni chtěli nechat dostatek času i prostoru (a nepochybně i prostředků).

Sledovanost finále zaostala za 1. řadou

Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší © Max

To však nic nemění na tom, že finále druhé řady nakonec vyznělo poněkud „nemastně, neslaně“ a celá řada fanoušků druhou řadu neopouští spokojená. Naznačují to i nově zveřejněná čísla sledovanosti, dle nichž si finále druhé řady Rodu draka nenechalo ujít 8,9 milionu diváků napříč všemi platformami. Což je sice růst o 14 % od 7,8 milionu sledujících, kteří si zapnuli premiéru druhé řady, avšak jde zároveň o citelný pokles oproti finále 1. řady seriálu, u nějž v červnu 2022 první dračí souboj sledovalo 10 milionu diváků.

Condal rovněž během svého vystoupení vysvětlil, že vzhledem ke komplexnosti celého seriálu i samotné produkce zkrátka není možné, aby nová řada vycházela jen s ročními rozestupy. „Každou sezónu v podstatě natáčíme několik celovečerních filmů. Takže se všem omlouvám za čekání a jen podotknu, že pokud jsou Havraní hřad (epizoda 4) a Rudá setba (epizoda 7) jistým ukazatelem, pak pro nás bude Bitva v Jícnu v budoucnu ještě větším vítězstvím,“ dodal sebevědomě showrunner adaptace občanské války Targaryenů.

Zdroj: Variety

Reklama
První záběry z nové Hry o trůny! Podívejte se na Rytíře sedmi království
První záběry z nové Hry o trůny! Podívejte se na Rytíře sedmi království
05.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Hra o trůny se brzy dočká dalšího prequelu, který nese název Rytíř sedmi království. Natáčení začalo relativně nedávno v irském Belfastu a Max se po prvních fotkách pochlubil i prvními záběry v pohybu. Seriál dorazí příští rok.

První záběry z The Last of Us 2 jsou tady! HBO odhaluje největší hity příštího roku
První záběry z The Last of Us 2 jsou tady! HBO odhaluje největší hity příštího roku
05.08.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Streamovací platforma Max právě představila obsahově hutný trailer, který láká na největší hity nadcházející sezony 2024-2025. Představí se nejočekávanější novinky včetně Tučnáka, nového prequelu Hry o trůny a zároveň uvidíme nové záběry z druhé řady The Last of Us.

Nejhorší sci-fi Netflixu prorazila nové dno. Necenzurovaná vize sklízí posměch a nikoho nezajímá
Nejhorší sci-fi Netflixu prorazila nové dno. Necenzurovaná vize sklízí posměch a nikoho nezajímá
04.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder sliboval, že jeho necenzurovaná vize sci-fi variace na Sedm statečných doručí úplně jiný zážitek a velkolepou zábavu, která převrátí názory na ságu Rebel Moon úplně naruby. Jenže kritici jeho snahu přirovnávají k přerovnávání židlí na Titanicu.

Netflix chystá největší událost roku. Trailer láká na Stranger Things, Wednesday a další hity
Netflix chystá největší událost roku. Trailer láká na Stranger Things, Wednesday a další hity
04.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Léto a začátek podzimu bývají pravidelně obdobím, kdy nás (nejen) streamovací služby zahrnují ukázkami toho, na co se můžeme příští rok těšit. V tomhle ohledu se prozatím Netflix držel poměrně zkrátka a moc novinek nepředstavil, což by se ale příští měsíc mohlo výrazně změnit.