FB pixel TP pixel
První záběry z nové Hry o trůny! Podívejte se na Rytíře sedmi království © HBO / Max

První záběry z nové Hry o trůny! Podívejte se na Rytíře sedmi království

Hra o trůny se brzy dočká dalšího prequelu, který nese název Rytíř sedmi království. Natáčení začalo relativně nedávno v irském Belfastu a Max se po prvních fotkách pochlubil i prvními záběry v pohybu. Seriál dorazí příští rok.

Filmové novinky 5. 8. 2024 16:00 | Filmové novinky

Sotva si služba Max odškrtla uvedení druhé řady seriálu Rod draka, už začíná lákat na další prequel ze Západozemí. Tentokrát nás v roce 2025 čeká další knižní adaptace George R. R. Martina s názvem „A Knight of the Seven Kingdoms“, tedy Rytíř sedmi království. Konkrétně se převedení na televizní obrazovky dočká Martinova novela Potulný rytíř, která spatřila světlo světa v roce 1998. Ta vypráví příběh bývalého panoše Dunka, kterého jeho pán, potulný rytíř ser Arlan z Pennytree, krátce před svou smrtí pasoval na rytíře. Z Dunka se tak stává ser Duncan Vysoký, jehož souputníkem a také novým panošem na cestě za dobrodružstvím se zanedlouho stává i holohlavý chlapec Egg.

Příběh popisuje putování této dvojice, od které by nikdo žádné hrdinské činy nečekal, napříč Západozemím v době, kdy mu stále vládne pevnou rukou rod Targaryenů. Děj se odehrává zhruba 90 let před tím, než započnou událostí známé ze Hry o trůny. Původní novela nakonec byla tak úspěšná, že k ní Martin vydal ještě dvě pokračování pod názvy Přísežný meč (2003) a Tajemný rytíř (2010), takže v případě úspěchu existuje dost materiálu pro pokračování.

Scénář a výkonnou produkci série má na svědomí Ira Parker (Rod draka, Poslední loď, Viktoriánky), avšak k ruce mu opět bude i sám George R. R. Martin, který si vznik televizních adaptací svého díla na Maxu pečlivě hlídá. Druhý spinoff Hry o trůny by se měl na obrazovky dostat pravděpodobně někdy v roce 2025, avšak konkrétní datum premiéry zatím přirozeně známo není. Rytíře Duncana Vysokého (neboli Dunka) si každopádně zahraje Peter Claffey. Roli jeho panoše Egga získal Dexter Sol Ansell. Fanoušci Západozemí by rovněž měli poznat řadu příjmení dalších postav, které se v seriálu objeví, od Sera Lyonela Baratheona (hraje Daniel Ings) přes Aeriona Targaryena (hraje Finn Bennett) až po Baelora Targaryena (hraje Bertie Carvel) či Maekara Targaryena (hraje Sam Spruell).

Zdroj: HBO / Max

Reklama
První záběry z The Last of Us 2 jsou tady! HBO odhaluje největší hity příštího roku
První záběry z The Last of Us 2 jsou tady! HBO odhaluje největší hity příštího roku
05.08.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Streamovací platforma Max právě představila obsahově hutný trailer, který láká na největší hity nadcházející sezony 2024-2025. Představí se nejočekávanější novinky včetně Tučnáka, nového prequelu Hry o trůny a zároveň uvidíme nové záběry z druhé řady The Last of Us.

Nejhorší sci-fi Netflixu prorazila nové dno. Necenzurovaná vize sklízí posměch a nikoho nezajímá
Nejhorší sci-fi Netflixu prorazila nové dno. Necenzurovaná vize sklízí posměch a nikoho nezajímá
04.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder sliboval, že jeho necenzurovaná vize sci-fi variace na Sedm statečných doručí úplně jiný zážitek a velkolepou zábavu, která převrátí názory na ságu Rebel Moon úplně naruby. Jenže kritici jeho snahu přirovnávají k přerovnávání židlí na Titanicu.

Netflix chystá největší událost roku. Trailer láká na Stranger Things, Wednesday a další hity
Netflix chystá největší událost roku. Trailer láká na Stranger Things, Wednesday a další hity
04.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Léto a začátek podzimu bývají pravidelně obdobím, kdy nás (nejen) streamovací služby zahrnují ukázkami toho, na co se můžeme příští rok těšit. V tomhle ohledu se prozatím Netflix držel poměrně zkrátka a moc novinek nepředstavil, což by se ale příští měsíc mohlo výrazně změnit.

Průlet kyselinou, požrané ruce i ikonické monstrum. Trailer nového Vetřelce je famózní
Průlet kyselinou, požrané ruce i ikonické monstrum. Trailer nového Vetřelce je famózní
04.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější díl ságy Vetřelec je doslova za rohem a nová mezinárodní upoutávka se rozhodně nedrží zpět. Nové záběry naplno odhalují ikonické monstrum a dojde i na brilantní sekvence se stavem beztíže a smrtící kyselinou. Zdá se, že novinka bude mít brutálních nápadů na rozdávání.