FB pixel TP pixel
Seriál Watchmen od tvůrce Ztracených má upoutávku. HBO ho uvede na podzim © TMDB

Seriál Watchmen od tvůrce Ztracených má upoutávku. HBO ho uvede na podzim

Deset let po premiéře celovečerního filmu Watchmen režiséra Zacka Snydera se populární komiksový tým opět dočká zpracování, místo kin však dorazí na televizní obrazovky. HBO nyní vypustilo první trailer, který nás láká na podzimní premiéru.

Filmové novinky

Nový seriál připravil scenárista Damon Lindelof (Ztraceni, Prometheus) a vydáme se v něm za hranice komiksové předlohy z dílny Alana Moorea. Bývalý hrdina Ozymandias v podání Jeremy Ironse je v novém světě starší, se Strážci z původního komiksového děje to dopadlo špatně a svět se třese před policejním útlakem. Dave Gibbons, jenž spolupracoval s Moorem při tvorbě původních komiksů , popisuje projekt jako něco úplně jiného, než pokračování k původnímu komiksu, což znamená, že v televizi neuvidíme ani adaptaci série The Doomsday Clock. První upoutávka láká na výrazně lokální a prozatím vizuálně střídmé drama, jež se zaměří na konflikt mezi lokální bojůvkou samozvaných „hrdinů“ inspirovaných zesnulým Strážcem Rorschachem a místní policejní jednotkou, jež zdaleka nepostupuje podle hesla „pomáhat a chránit“. Na větší dějové zákruty si však budeme muset počkat do budoucích upoutávek.

Seriál Watchmen debutuje na obrazovkách už na podzim a na HBO se dočkáme osmi epizod, na nichž mimochodem hojně spolupracoval i ostřílený štáb ze Hry o trůny. V hlavních rolích uvidíme Jeremyho Ironse a Yahyu Abdula-Mateena II, dále pak držitele Oscara Louis Gossett Jr. a Reginu King a v neposlední řadě i Dona Johnsona Johnsona či Tima Blake Nelsona. Těšíte se na nové zpracování slavného komiksu?

 272 zobrazení   16 se líbí
Star Wars nebo Avatar? Disneyho výhled na dalších 8 let srší „originalitou“
Star Wars nebo Avatar? Disneyho výhled na dalších 8 let srší „originalitou“
08.05.2019 | Filmové novinky

Nevíte, na co půjdete za dva roky do kina? Vy možná ne, ale domov Mickey Mouse to rozhodně ví. A u výhledu napřesrok rozhodně nekončí. Disney totiž oznámil, na co budeme v následujících letech vyrážet do kinosálů. A originálním nápadům se příliš nefandí.

Kultovní fantasy Willow se dočká seriálu pro Disney+
Kultovní fantasy Willow se dočká seriálu pro Disney+
07.05.2019 | Filmové novinky

Warvick Davis se v brzké době vrátí v jedné ze svých životních rolí. Nově vzniklá streamovací služba Disney+ totiž chystá seriálové pokračování kultovního snímku Willow, jehož se dočkáme již příští rok.

Spider-Man se v traileru vyrovnává s Avengers: Endgame a ztrátou...
Spider-Man se v traileru vyrovnává s Avengers: Endgame a ztrátou...
06.05.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Po událostech Avengers: Endgame se Peter Parker vydává na školní exkurzi do Evropy, kde jej Nick Fury seznámí s Quentinem Beckem, bojovníkem z jiného světa Multiverza, jemuž musí Spidey pomoci v boji proti silnému nepříteli.

Čtvrtý díl Hry o trůny podkopává Daenerys a chystá poslední válku
Čtvrtý díl Hry o trůny podkopává Daenerys a chystá poslední válku
06.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Druhá kulminace před klíčovými událostmi a druhé intermezzo 8. řady. Tak by se dal nazvat čtvrtý díl Hry o trůny, který se v mnoha ohledech podobal tomu druhému, ale v mnoha jiných byl dokonce lepší.