FB pixel TP pixel
Kultovní fantasy Willow se dočká seriálu pro Disney+ © TMDB

Kultovní fantasy Willow se dočká seriálu pro Disney+

Warvick Davis se v brzké době vrátí v jedné ze svých životních rolí. Nově vzniklá streamovací služba Disney+ totiž chystá seriálové pokračování kultovního snímku Willow, jehož se dočkáme již příští rok.

Filmové novinky 7. 5. 2019 0:00 | Filmové novinky

Snímek Willow natočil v roce 1988 režisér Ron Howard jako jeden ze svých prvních komerčně úspěšnějších projektů a nyní spolu se zástupci Disney+ přemýšlí, že by se ke svému dílu po letech vrátil coby producent. O scénář se má postarat Jon Kasdan, syn slavného scenáristy Lawrence Kasdana, jenž nedávno odstoupil od scénáře k pátému Indiana Jonesovi. Nový seriálový Willow tak bude jedním z prvních nefranšízových projektů nové streamovací služby a natáčení by mělo začít už letos na podzim s tím, že by si seriál odbyl premiéru již příští rok.

Původní film vznikl díky spolupráci Howarda s Georgem Lucasem, který film v roce 1987 produkoval. Ačkoli film v kinech neslavil kdovíjak zásadní úspěch, postupně se stal kultovní klasikou. Ačkoli se Willow nikdy nedočkal pokračování, Lucas společně se scenáristou Chrisem Claremontem (autor slavných komiksů o X-Men) vytvořil knižní trilogii, jež dále rozvíjela daný svět. Nedá se však očekávat, že by se Howard a Kasdan při tvorbě seriálu knihami inspirovali. Spíše se pojede od začátku stejně jako v případě nové trilogie Star Wars, jež nevyužila původní Lucasův koncept a místo toho přišla s vlastní dějovou linií navazující na Star Wars: Epizodu VI - Návrat Jediů.

Howard mimo jiné potvrdil, že se počítá s účastí herce Warwicka Davise, jenž je návratu více než otevřený. O účasti herců Vala Kilmera a Joanne Whalley z původního filmu zatím nepadlo ani slovo.

 103 zobrazení   7 se líbí
Spider-Man se v traileru vyrovnává s Avengers: Endgame a ztrátou...
Spider-Man se v traileru vyrovnává s Avengers: Endgame a ztrátou...
06.05.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Po událostech Avengers: Endgame se Peter Parker vydává na školní exkurzi do Evropy, kde jej Nick Fury seznámí s Quentinem Beckem, bojovníkem z jiného světa Multiverza, jemuž musí Spidey pomoci v boji proti silnému nepříteli.

Čtvrtý díl Hry o trůny podkopává Daenerys a chystá poslední válku
Čtvrtý díl Hry o trůny podkopává Daenerys a chystá poslední válku
06.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Druhá kulminace před klíčovými událostmi a druhé intermezzo 8. řady. Tak by se dal nazvat čtvrtý díl Hry o trůny, který se v mnoha ohledech podobal tomu druhému, ale v mnoha jiných byl dokonce lepší.

EXKLUZIVNÍ VIDEO: Květen na Netflixu? Máme přehled všech novinek
EXKLUZIVNÍ VIDEO: Květen na Netflixu? Máme přehled všech novinek
05.05.2019 | Filmové novinky

Stejně jako peníze, i Netflix nikdy nespí. I na květen si tudíž připravil pěknou řádku žhavých novinek, které zkrátka musíte vidět a my vám je servírujeme v exkluzivním video přehledu!

Fotky k 4. epizodě Hry o trůny věští přípravy před finální bitvou seriálu
Fotky k 4. epizodě Hry o trůny věští přípravy před finální bitvou seriálu
03.05.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Hra o trůny se v prvních zveřejněných fotografiích ke 4. dílu ohlíží zpět na svůj název a po událostech prvních tří dílů a ukončení dějové linky Bílých chodců nadále přidává plyn směrem k absolutnímu finále a „poslední válce“.