FB pixel TP pixel
Streamovací domov Dextera a dalších hitů zřejmě skončí. Obsah by se přesunul © Paramount Pictures

Streamovací domov Dextera a dalších hitů zřejmě skončí. Obsah by se přesunul

Společnost Paramount Global zvažuje ukončení samostatné streamovací služby Showtime a zahrnutí jejího obsahu na svou hlavní streamovací službu Paramount+. Showtime přitom letos nabídl divákům seriály, které byly nominované na cenu Emmy. Konkurence je příliš veliká.

18. 9. 2022 13:00 | Streaming novinky

Showtime stojí měsíčně v přepočtu na koruny necelých 300 Kč, což není ve srovnání s ostatními službami tak velký rozdíl. Naneštěstí nelze ignorovat množství obsahu, které streamovací giganti jako Netflix, Disney a Amazon nabízí. Podle mluvčího Paramount Global se společnost snaží hledat řešení, jak maximalizovat hodnotu svých investic. Přestože je brzy na to vyřknout verdikt ohledně sloučení, toto téma je nepochybně na stole. Kromě silné konkurence je však dalším důvodem ekonomická krize. Kdyby se obě platformy sloučily, nejenže by se společnosti snížily náklady, ale divák by dostal za jednu (zvýšenou) cenu daleko více obsahu. Paramount totiž Showtime již vlastní, jen zatím streamovací služby nesloučil a provozuje každou zvlášť. Nově si mohou předplatitelé Paramount+ napřímo koupit zvýhodněný balíček přímo se Showtime a tento obsah se jim zobrazuje přímo v prostředí Paramount+, už by to bylo ke sloučení jen kousek.

Evropská vlaštovka

Poněkud jiná situace však platí v půlce Evropy. Na evropském trhu totiž 20. září odstartuje nová streamovací služba SkyShowtime. Ta je kombinací služeb Paramount+, Showtime a Peacock. Nová platforma nabídne divákům filmy velkých hollywoodských studií jako jsou Paramount, Universal Pictures anebo Dreamworks. SkyShowtime čeká těžký boj, neboť již nyní v Evropě funguje aktivně více jak pět velkých streamovacích služeb. Koneckonců hlavně z tohoto důvodu ke spojení zmíněných služeb došlo. SkyShowtime v části Evropy dokonce nahradí Paramount+ , konkrétně v nejblíže spuštěných zemích - v Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku. Koncem roku dorazí také do Nizozemska a později také do Španělska, Portugalska a Andorry. Do střední a východní Evropy, kam samozřejmě patří také Česko a Slovensko, by SkyShowtime měla dorazit během příštího roku. V západní Evropě (Velká Británie, Irsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie) Paramount+ funguje a bude fungovat zatím samostatně, ale už mimochodem od svého spuštění obsahuje také nabídku Showtime. V této části světa tedy už prakticky ke spojení těchto služeb došlo.

Jaká bude budoucnost této platformy, pokud streamovací část Showtime zanikne (stejnojmenná kabelová televize a produkce dál pod vlastní značkou poběží) a jeho obsah se definitivně sloučí s Paramount+, není zatím jasné. V tuto chvíli je jen jisté, že evropský trh čeká další, obsahem nabitá platforma. SkyShowtime totiž divákům nabídne například sérii Rychle a zběsile, Mission Impossible, Jurský park anebo jeden z nejoblíbenějších filmů letošního roku Top Gun: Maverick. Ze seriálů, které nesou právě značku Showtime a jsou dostupné na Paramount+ a nebo u nás SkyShowtime, zmíníme třeba Miliardy, Ve jménu vlasti a právě i starého či nového Dextera.

Zdroj: WSJ

 7 352 zobrazení   118 se líbí
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Blíží se konec binge-watchingu? O Netflixu se rozšířila zneklidňující fáma
Blíží se konec binge-watchingu? O Netflixu se rozšířila zneklidňující fáma
13.09.2022 12:50:00 | Streaming novinky

V minulých dnech jste se mohli po internetu dočíst, že Netflix zvažuje konec uvádění stylem binge-watchingu, tedy všech epizod seriálu naráz. Není to však pravda, celá aféra vznikla špatnou interpretací zprávy jednoho analytika, kterou poté převzaly další (velké americké filmové) weby. Pojďme se na to podívat blíže.

 Amazon pozastavil nenávistná hodnocení Pána prstenů. Nečiní tak poprvé
Amazon pozastavil nenávistná hodnocení Pána prstenů. Nečiní tak poprvé
09.09.2022 14:50:00 | Streaming novinky

I když se Amazon po uvedení seriálového Pána prstenů chlubí rekordní sledovaností, musí čelit hordě nespokojených fanoušků, kteří seriál atakují odmítavými recenzemi. Amazon se proti nim ovšem rozhodl rázně zakročit.

Disney+ za cenu jednoho piva? Slevová nabídka není jen pro nové zákazníky
Disney+ za cenu jednoho piva? Slevová nabídka není jen pro nové zákazníky
07.09.2022 17:00:00 | Streaming novinky

Disney 8. září startuje oslavy zvané Disney+ Day a během nich naservíruje nejen hromadu nových filmů a seriálů, ale také unikátní slevovou akci, která má zlákat nové i navracejícící se předplatitele.

Obří konkurence Netflixu se blíží. Za dobrou cenu nabídne Top Gun 2 a další hity
Obří konkurence Netflixu se blíží. Za dobrou cenu nabídne Top Gun 2 a další hity
05.09.2022 17:25:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamingových hráčů má konečně termín spuštění v našem regionu. Dočkáme se ho však - jako obvykle - později než jsme čekali. Budoucí streamovací domov Top Gunu, Transformers, Star Treku, Jurského světa, Kanclu, South Parku nebo Dextera se v Česku objeví až na jaře 2023.