FB pixel TP pixel
Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne! © TMDB

Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!

Od 1. ledna 2015 je na americkém a od 1. ledna 2018 na českém Netflixu dostupných všech deset sezón jednoho z nejslavnějších sitcomů všech dob Přátelé. Ještě večer to vypadalo, že ke konci roku seriál z jejich databáze zmizí. Ale nakonec tomu tak nebude.

Filmové novinky

Netflix musel za tuto akvizici zaplatit ohromujících 118 milionů dolarů a digitálně musel remasterovat všech 236 epizod pro HD streamování. Ale nemusel litovat vynaložených prostředků, Přátele si pouštěli nejenom oddaní devadesátkoví fanoušci, ale streamováním se dostal i k novému segmentu mladšího publika, který tak seriál znovuobjevil. Každoročně tak obsazoval nejvyšší příčky sledovanosti této streamovací služby. Za možným koncem Přátel stojí jednak strategie Netflixu, který začal platit ohromující částky za vlastní obsah a jeho knihovna se zapůjčenými tituly se proto každoročně o něco zmenšuje. Druhým důvodem je boj na poli streamovacích služeb, kdy by si každá společnost ráda urvala, co největší podíl. WarnerMedia, která Přátele vlastní, oznámila, že ke konci roku 2019 by ráda spustila svou vlastní streamovací službu a sitcom by měl samozřejmě být jedním z největších lákadel.

Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne! © TMDB

Mnoho fanoušků bylo touto informací zaskočeno a zasypalo Netflix dotazy ohledně ukončení Přátel. Americkým divákům se totiž v informaci o seriálu objevovalo datum dostupnosti do 1. 1. 2019. Poslední informace ale naznačují, že se věc částečně vyřešila. Netflix si vyjednal licenci na další rok a šéf obsahu Ted Sarandos přes Hollywood Reporter a Twitter okamžitě všechny uklidňoval, že Přátele na Netflixu uvidíme po celý rok 2019. Pokud Přátelé z Netflixu zmizí na novou warneráckou službu, bude to až v roce 2020, protože WarnerMedia svojí konkurenci Netflixu chystá spustit až na konci roku 2019. Výše zmíněné se ovšem týká amerického trhu, jak to bude s právy k Přátelům v České republice, je vzhledem složitosti licencí a prakticky neexistující komunikaci k našemu trhu z hlediska Netflixu těžké určit.

 158 zobrazení   8 se líbí
Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
03.12.2018 16:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodská hvězda Robert De Niro, a současně představitel hlavní role v novém filmu Martina Scorseseho The Irishman, potvrdil, že snímek budou diváci moci příští rok zhlédnout nejen na Netflixu, ale i ve vybraných kinech.

Netflix zařízl Daredevila, znamená to konec Marvel seriálů?
Netflix zařízl Daredevila, znamená to konec Marvel seriálů?
30.11.2018 11:00:00 | Filmové novinky

Překvapivé zprávy se dnes dočkali fanoušci drsných komiksových seriálů od Marvelu, Netflix oznámil zrušení své nejstarší a také stále nejlepší značky. Další dílů se nedočká nejen Luke Cage či Iron Fist, ale ani Daredevil. Jak to bude se seriály od Marvelu dál?

Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál
Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál
29.11.2018 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix se nákupem rozsáhlé knihovny anime seriálů a filmů či jejich samotnou produkcí již delší dobu ukazuje jako poměrně velký hráč v tomto sektoru japonských animovaných snímků. Nyní se pokusí jednu z klasik převést do hrané podoby.

Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě
Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě
28.11.2018 15:30:00 | Filmové novinky

Světově známé a populární knihy spisovatele Roalda Dahla jako Karlík a továrna na čokoládu, Obr Dobr či Matylda dostanou novou tvář v animovaném zpracování od streamovací služby Netflix.