FB pixel TP pixel
Peklo zamrzlo. SkyShowtime konečně přidává 4K podporu. Chce však více peněz © Paramount Plus / SkyShowtime

Peklo zamrzlo. SkyShowtime konečně přidává 4K podporu. Chce však více peněz

S překvapivou novinkou přijde od 29. října ve všech svých evropských zemích streamovací služba SkyShowtime. Nabídne nový tarif, který bude umět opravit dlouho kritizovanou vlastnost stávající knihovny - 4K kvalitu pro vybrané tituly.

Streaming novinky 8. 10. 2024 16:45 | Streaming novinky

Službu SkyShowtime si dnes můžete předplatit ve dvou variantách. Základní varianta vás přijde na 219 Kč měsíčně a funguje tak, jak jste byli zvyklí od začátku - žádné reklamy, standardní kvalita a přehrávání na více zařízeních. Za 159 Kč máte levný tarif s reklamami, kterým SkyShowtime kompenzovalo jarní zdražení z původních 179 Kč, omezené je také přehrávání na 1 zařízení a nemáte k dispozici žádné stahování offline. A nyní přichází SkyShowtime s novinkou - na 299 Kč dostanete standardní tarif ale s vyšší kvalitou obrazu a zvuku. To byla jedna z nejvíce kritizovaných věcí od spuštění služby - video se dostalo kvalitou maximálně na HD a pouze velmi vyjímečně jste mohli zaslechnout film či seriál v 5.1 zvukovém rozsahu a nikoliv klasickém stereu.

Co bude ve 4K?

V tiskové zprávě dnes rozeslané médiím se bohužel nehovoří o kolika titulech v 4K kvalitě se můžeme bavit. Konkurenční Max, alias služba známá dříve jako HBO, má velmi podobný styl nabídky, také s nedávnou změnou značku a zdražením odsunulo 4K kvalitu do nového tarifu, také za 299 Kč/měsíčně. Do dneška v této kvalitě nabízí jen několik desítek titulů z celkového obsahu skoro 2000 titulů v knihovně, není to tedy nějaká zásadní výhra. Uvidíme, zda se SkyShowtime polepší, a uvidíme zde dorazí více filmů než jen nový Top Gun nebo další velké kinofilmy. Tisková zpráva se také nevyjadřuje k tomu, zda s lepší video kvalitou dorazí také lepší zvuková kvalita, tedy alespoň standardně 5.1. a nebo ve speciálních případech například Dolby Atmos. Co je naopak zmíněné, že oproti standardnímu tarifu budete moci najednou streamovat na 5 zařízeních místo dosavadního maxima 2 a také se zvyší počet offline titulů pro stahování z 30 na 100.

Doplněno o vyjádření SkyShowtime: Na začátku by mělo být k dispozici ve 4K: filmy Tiché místo: První den, Kung Fu Panda 4, ze seriálů potom druhé řady Frasier, Special Ops: Lioness, Král Tulsy a všech pět sérií Yellowstone. Dolby Atmos ke spuštění nebude, řeší se zda v budoucnu.

Bude zajímavé sledovat, jak moc velký úspěch čeká SkyShowtime od tohoto tarifu. Vidět ty nejlepší kinofilmy v nejlepší kvalitě je samozřejmě vždy příjemné, nicméně pokulhávající obrazová kvalita (vedle Max jede ve 4K ve velkém Netflix, Disney+, Apple TV+ či Amazon Prime Video) není aktuálně tím hlavním problémem celé služby. Tím je jednak mizející knihovna starších titulů, v posledních týdnech zmizelo například duo Mamma Mia filmů či filmy se SpongeBobem. a pak z druhé strany velmi slabá nálož novinek. Z původních seriálů stojí za pozornost aktuálně pouze Král Tulsy, z kinofilmů potěšily premiéry Zimních prázdnin či Bob Marley: O jedné lásce. Do konce roku nás čeká jen nová řada Special Ops: Lioness či nová verze legendárního thrilleru Den Šakala, z kinofilmů potom spojená nabídka studií Universal a Paramount nabízí z těch opravdových kinohitů například jen čtvrtý díl Já, padouch. Ironické potom bude, když se na platformě doufejme brzy objeví pokračování Twisters, ale přitom první díl padl za oběť vyřazení před několika týdny.

Zdroj: SkyShowtime

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 457 zobrazení   16 se líbí
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
26.09.2024 17:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus po vzoru Netflixu zahájila tažení proti sdílení hesel. Akce se právě rozběhla ve Spojených státech, Česko by mělo následovat v nebližší době.

YouTube skokově zdražuje předplatné. Nově zaplatíte až o 45 procent víc
YouTube skokově zdražuje předplatné. Nově zaplatíte až o 45 procent víc
22.09.2024 12:45:00 | Streaming novinky

Po streamovacích službách Netflix, Disney Plus, SkyShowtime nebo Max zdražuje i platforma YouTube. Její předplatné Premium zdraží v základu téměř o 20 procent, navýšení ceny však dosahuje i téměř 50 procent.

Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením
Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením
13.09.2024 17:30:00 | Streaming novinky

Jak jsme psali před pár týdny, služba Disney+ se v zahraničí rozhodla pro své páté výročí od spuštění dát opět nové ceny. A tentokrát se to týká i Česka. Ještě před novými cenami, které pro někoho zlevní a pro někoho zdraží (vážně) ale dochází k rekordní slevové akci.

Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu
Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu
11.09.2024 16:00:00 | Streaming novinky

Je tomu jen pár dní, co veskrze bídné, v nejlepším případě průměrné recenze 2. řady Pána Prstenů: Prstenů moci potvrdily podobně špatná první data o sledovanosti seriálu. Amazon však nyní přispěchal s vlastními čísly, aby řeči o historickém propadáku zmírnil. Zapomněl je ale dát do potřebného kontextu, takže celá věc působí spíš jako snaha uhasit obří požár.