FB pixel TP pixel
Nové historické drama s českou stopou dobývá Netflix. Daří se i české komedii © CinemArt

Nové historické drama s českou stopou dobývá Netflix. Daří se i české komedii

Češi se po delší době opět skvěle předvádí na Netflixu. V rámci tuzemského regionu se daří hned čtyřem snímkům s českou stopou, přičemž jeden z nich by zřejmě urval i první pozici sledovanosti, kdyby zrovna Chris Hemsworth nelámal ruce gruzínským teroristům.

21. 6. 2023 7:00 | Filmové novinky

Aby český či slovenský film uspěl na Netflixu, nemusí jít pouze o komedii. Důkazem toho je i nový historický snímek Služka režisérky Mariany Čengel Solčanské, který vypráví o životě v rakousko-uherské monarchii skrze optiku panské dívky a její služebné. Silný kontrast obou životů se nakonec mění ve stejně pevné pouto mezi oběma mladými ženami, které nakonec přeroste i v milostný vztah s první světovou válkou na pozadí. A ačkoli film rozhodně není dokonalý, na zdejší poměry jde o solidní dramatickou práci, která si zaslouží v zástupu našeho mainstreamu rozhodně pozornost.

Služka versus Vyproštění

V kinech navíc film neuspěl, a tak je příjemné vidět, že si ho publikum našlo alespoň online. Služka startovala v žebříčku TOP 10 na Netflixu 17. června s 9. místem, obratem se ale vyšvihla na třetí pozici, kterou od 18. června úspěšně drží. A nebýt udatného Chrise Hemswortha a jeho mlácení bangladéšských a gruzínských ozbrojenců, kdo ví, jestli by se ze Služky nakonec skutečně nestala panička sledovanosti v rámci českého regionu. Takhle je holt na třetí příčce za druhým a prvním filmem ze série Vyproštění, které jasně dokládají, že potvrzení třetího filmu o minulém víkendu dává dokonalý smysl.

Dobrou zprávou pro tuzemské diváky nicméně je, že se nedaří jen Služce. Na čtvrté příčce aktuálního žebříčku TOP 10 je totiž komediální novinka Pánský klub, která na tuto pozici vyskočila ihned po svém zařazení do nabídky streamovací služby. Poráží tak další titul, který v poslední době na Netflixu vypráví o nevěře - drama Závislá z roku 2014, a také komiksovku Venom 2: Carnage přichází. Ta se po solidním startu z minulého týdne posouvá do spodní poloviny žebříčku. Holt už nejde o úplně žhavou novinku (a ani příliš dobrý film).

Na sedmém místě je další novinka Netflixu, dokument Postarejte se o Mayu, který sleduje boj rodičů o své dítě poté, co jsou obviněni z jejího týrání. Osmé místo pak stále patří české romantice Za vším hledej ženu, přičemž na desátém místě je i česko-dánský dokument Kuciak: Vražda novináře. Čeští filmaři tak mají aktuálně hned čtyřnásobné zastoupení. Na deváté pozici pak místo vyplňuje poněkud nečekaně trandující melodrama Země, v němž si uprostřed přírody léčí srdce jako vždy skvělá Robin Wright, která film navíc režírovala.

Zdroj: FlixPatrol / Kinomaniak

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Za volantem v poutech a bez triků. Tom Cruise vytírá zrak dalším kaskadérským kouskem
Za volantem v poutech a bez triků. Tom Cruise vytírá zrak dalším kaskadérským kouskem
20.06.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Tom Cruise chce divákům v každém filmu dopřát velkolepý a unikátní zážitek. A nejinak tomu bude i v sedmém dílu Mission: Impossible. Kromě toho, že Cruise bude skákat na motorce ze skály, se dočkáme také bláznivé honičky po Římě. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby Cruise neměl celou dobu na ruce pouta.

Mission: Impossible 7 viděli první kritici. Jásají nad nejlepším (akčním) filmem roku
Mission: Impossible 7 viděli první kritici. Jásají nad nejlepším (akčním) filmem roku
20.06.2023 11:20:00 | Filmové novinky

Tom Cruise vletí do našich kin v sedmém díle série Mission Impossible již 13. července. Akční nářez s podtitulem Odplata první část konečně viděli první kritici a jejich reakce jsou nepřekvapivě naprosto nadšené.

Nová marvelovka odhaluje obávaného lovce Spider-Mana. Trailer láká na velkou brutalitu
Nová marvelovka odhaluje obávaného lovce Spider-Mana. Trailer láká na velkou brutalitu
20.06.2023 10:30:00 | Filmové novinky

Studio Sony pokračuje ve své snaze těžit svou spider-manovskou licenci na maximum. Ještě než nám představí velkou pavoučí týmovku Madame Web, představí se jeden z nejobávanějších soupeřů Petera Parkera. Film přitom bude sázet na velkou brutalitu a záplavu krve.

Jeden z nejlepších loňských seriálů se vrací. Vítejte v Medvědově pekelné kuchyni
Jeden z nejlepších loňských seriálů se vrací. Vítejte v Medvědově pekelné kuchyni
19.06.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus odhalila datum uvedení druhé řady skvostného seriálu Medvěd, který patří mezi nejchválenější seriály loňského roku. Tahle dramedie z kulinářského prostředí bude v Česku dostupná již během léta.