FB pixel TP pixel
Sly Stallone jako vysloužilý superhrdina ukazuje, že ještě nepatří do starého železa © Amazon Studios, MGM

Sly Stallone jako vysloužilý superhrdina ukazuje, že ještě nepatří do starého železa

Amazon měsíc před premiérou zveřejnil první oficiální trailer k superhrdinskému snímku Samaritan. Ten sleduje příběh bývalého hrdiny, který se rozhodl žít prostý život. Jenže, když se objeví nová hrozba, je čas vrátit se do akce.

28. 7. 2022 11:00 | Filmové novinky

Superhrdinská mánie ne a ne přestat! Sem tam se ale vedle marvelovek objeví nějaký zajímavější projekt, který jde trochu proti proudu. Nejnovějším zástupcem této skupiny by mohl být film Julia Averyho Samaritan. V něm totiž uvidíme příběh zdánlivě mrtvého hrdiny Samaritana, který se jednoho dne rozhodl seknout s kariérou ochránce planety a začal se živit jako popelář. Jednoho dne ale narazí na chlapce, který ho pozná, což rozjede kolotoč událostí vedoucích k dalšímu boji proti superzločincům. Jenže, tenhle "mrtvý hrdina" není tak mrtvý, jak by se mohlo na první pohled zdát!

Samaritan původně vznikal pro kina v produkci studia MGM, po akvizici tohoto kdysi nejmocnějšího filmového distributora Amazonem se ale přesunul na VOD. Díky tomu debutuje 25. srpna na Amazon Prime Video. Vedle nezničitelného akčního hrdiny Sylvestera Stalloneho uvidíme v Samaritanovi také Pilou Asbaka, Joa Knezeviche nebo Martina Starra. Snímek má rozhodně potenciál, tak snad dopadne lépe než některé nedávné Stalloneho projekty jako třeba Plán útěku 3 nebo Stopa do minulosti.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Po Parazitovi a Hře na oliheň přichází nový korejský hit. Trailer vás dostane
Po Parazitovi a Hře na oliheň přichází nový korejský hit. Trailer vás dostane
28.07.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Režisér kultovního Oldboye přichází s novinkou, která je přirovnávaná k Základnímu instinktu či klasickému Hitchcockovu thrilleru Vertigo. Trailer slibuje další jihokorejskou pecku, která nám pořádně zamotá hlavy.

Noví Avengers mají režiséra! Film natočí tvůrce poslední svěží marvelovky
Noví Avengers mají režiséra! Film natočí tvůrce poslední svěží marvelovky
27.07.2022 19:00:00 | Filmové novinky

Kevin Feige na Comic-Conu v San Diegu oznámil premiéry dvou dalších filmů ze série Avengers. První z nich získal podtituly Kang Dynasty a měl by být prvním vrcholem Multiverse ságy. I když si fanoušci přáli návrat bratří Russoových, filmu se nakonec chopí někdo, kdo jako jeden z mála do čtvrté fáze vnesl alespoň zbla kreativity.

Epický trailer na Žižku odhaluje bitevní řež i jak přišel o oko
Epický trailer na Žižku odhaluje bitevní řež i jak přišel o oko
26.07.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Petr Jákl konečně odtajnil světu, jak bude vypadat jeho dlouho očekávaný historický velkofilm Jan Žižka. Příběh o zrodu největšího českého vojevůdce nabídne neprozkoumanou kapitolu z Žižkova života a také hvězdné mezinárodní obsazení.

Nový Predátor je prý brutální bomba. V mnoha věcech dohání originál s Arnoldem
Nový Predátor je prý brutální bomba. V mnoha věcech dohání originál s Arnoldem
26.07.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Již 5. srpna nás na Disney+ čeká nový film s Predátorem, který nese podtitul Kořist. První diváci jej měli možnost vidět a dle jejich reakcí se máme na co těšit.