FB pixel TP pixel
Nejdrsnější horor roku dorazil na HBO jen 2 měsíce po premiéře v kinech © Warner Bros.

Nejdrsnější horor roku dorazil na HBO jen 2 měsíce po premiéře v kinech

Neskutečně milé překvapení si přichystala tuzemská podoba streamovací služby HBO Max. Ta totiž uvedla už po dvou měsících od premiéry v kinech jeden z vůbec nejchválenějších a nejdrsnějších hororů letošního roku.

23. 6. 2023 16:20 | Filmové novinky

Kultovní horor Lesní duch z roku 1981 dodnes silně rezonuje mezi fanoušky žánru a baví svým extrémně černým humorem vraždícího démona a samozřejmě i kreací hlavního protagonisty v podání Bruce Campbella. Druhý díl už se více posunul do komediálního žánru, zatímco třetí část Armáda temnot už dokonce vstoupila do vod čistokrevné fantasy. Před deseti lety pak vznikl snímek Lesní duch, který je de facto remakem původního snímku režiséra Sama Raimiho, jenž se ujal alespoň produkce a dohlédl na tehdy začínajícího Fede Álvareze. Letos v dubnu jsme se pak dočkali pokračování Smrtelné zlo: Probuzení, které přenáší děsivé, po krvi lačnící démony z lesa do velkoměsta a vypráví příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání s démony je vrhne do totálního boje o přežití.

Rozpočet snímku se odhaduje na zhruba 20 milionů dolarů a studio Universal, které film uvádělo v USA, nad výdělkem rozhodně nepláče. V USA totiž film utržil téměř 70 milionů dolarů, přičemž ve zbytku světa utržil ještě o 10 milionů více. Celkově tak film, který ve světě distribuovalo studio Warner Bros., přinesl do poklady hollywodských obrů téměř 150 milionů dolarů. O to více je překvapivé, že snímek velmi rychle zamířil i do online prostoru. Již 1. června se film objevil na iTunes ve 4K a s Dolby Atmos, 5. června se přidal Rakuten a 18. června snímek uvedla i služba Google Play. Stále se ale bavíme jen o TVODech, kde se platí za nákup individuálního filmu. Od 23. června, tedy dva měsíce od uvedení v kinech, je film překvapivě dostupný i na českém HBO Max. A co hodně potěší milovníky maximální audiovizuální kvality, jedná se po vzoru iTunes o 4K verzi s Dolby Vision a Dolby Atmos. Film je navíc dostupný s kompletní českou lokalizací, tedy dabingem i titulky. Strouhání ruky kuchyňským struhadlem a další chuťovky si tak můžete užít opravdu naplno. Tak dobrou chuť, pokud si k filmu uděláte snídani, oběd, večeři či svačinu.

Zdroj: TZ HBO Max / Kinomaniak / BOM

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejnovější sci-fi seriál Marvelu naštval fanoušky. Vadí jim pohrdání tvůrci
Nejnovější sci-fi seriál Marvelu naštval fanoušky. Vadí jim pohrdání tvůrci
23.06.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Paranoidní seriálový thriller Tajná invaze od Marvelu ve středu debutoval na Disney+. Namísto debat o kvalitě seriálu se na sociálních sítích strhla bouře kritizující studio za využití umělé inteligence při tvorbě úvodní titulkové sekvence.

Nejlepší seriály všech dob míří na Netflix. HBO prodává i Bratrstvo neohrožených
Nejlepší seriály všech dob míří na Netflix. HBO prodává i Bratrstvo neohrožených
23.06.2023 14:25:00 | Filmové novinky

Slyšeli jste to? Právě se otřásl svět streamovacích služeb, protože podle nejnovějších informací chystá HBO skutečně zásadní prodej licencí na své největší a nejúspěšnější tituly historie, mezi nimiž bude i válečný fenomén Bratrstvo neohrožených.

Výměna manželek už jen online? Nové epizody v televizi neuvidíte
Výměna manželek už jen online? Nové epizody v televizi neuvidíte
22.06.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Populární reality show, kterou sice nikdo nesleduje, ale přesto má na TV Nova vynikající sledovanost, se stěhuje. Nové díly uvidí diváci pouze online na streamovací službě Voyo. Uvedeno tak bude minimálně 7 nových epizod.

Práva na Pána prstenů se prodala absurdně lacino. Nové filmy se už chystají
Práva na Pána prstenů se prodala absurdně lacino. Nové filmy se už chystají
21.06.2023 20:30:00 | Filmové novinky

Nový vlastník práv na Pána prstenů a tudíž i budoucí filmové, herní či komiksové adaptace díla J.R.R. Tolkiena konečně odhalil, kolik peněz musel předchozím držitelům zaplatit. A ačkoliv odhady mluvily až o 2 miliardách dolarů, reálná částka je při pohledu na tuto sumu až absurdně nízká.