FB pixel TP pixel
Soudruzi udělali chybu: Pelíšky a spol. na české verzi Netflixu nenajdete © TMDB

Soudruzi udělali chybu: Pelíšky a spol. na české verzi Netflixu nenajdete

Říká se, že nic není ideální. O české verzi Netflixu to však občas platí dvojnásob. V posledních dnech totiž Netflix nedodržuje termíny vydání českých filmů podle svého rozvrhu a nyní dokonce české verzi upírá české filmy, které jsou dostupné ve verzi anglické a naopak.

České novinky

Pelíšky či Kolja jen s přepnutím do angličtiny

Jedná se o kuriózní situaci, kdy se zdá, že Netflix nemá vydávání filmů pro svou platformu stoprocentně pod kontrolou. Již dříve jsme zaznamenali, že do české verze Netflixu (tedy té, která má přeložené UI a měla by obsahovat jen česky lokalizované tituly) sem tam pronikne titul, jenž nemá ani český dabing, ani titulky. Nyní se však Netflixu stává, že české snímky přidává jen do té či oné verze streamovací služby, aniž by to dávalo smysl. V české verzi Netflixu tak kupříkladu nenajdete totální klasiky jako Pelíšky či Kolja, které jsou dostupné jen po přepnutí do anglického jazyka v nastavení.

Ani anglická verze nemá všechny tituly dostupné

Soudruzi udělali chybu: Pelíšky a spol. na české verzi Netflixu nenajdete © TMDB

Vyznavači českého rozhraní však nemusí smutnit, protože Netflix škudlí i na divácích, kteří raději anglické rozhraní a kteří by měli mít dostupný kompletní katalog Netflixu pro Českou republiku, nehledě na jazykovou podporu titulů. Jenže i zde je u českých snímků patrný rozdíl, když jsou anglické verzi upírány tituly jako Masaryk, Špunti na vodě, Modelky s.r.o., Lichožrouti, Tatínek, Ewa Farna 10: Neznámá známá či Marek Ztracený - 10 let od Ztrácíš. U těch mimochodem na Netflixu stále chybí náhledové obrázky, které Netflix nestíhá vyrábět.

 1 083 zobrazení   14 se líbí
Netflix do konce října přidá 15 českých filmů, včetně Popelky a Pelíšků
Netflix do konce října přidá 15 českých filmů, včetně Popelky a Pelíšků
20.10.2019 | České novinky

Netflix po přechodu na kompletní českou verzi uživatelského prostředí opravdu nelení a kromě pravidelného přidávání česky lokalizovaných zahraničních titulů přidává každý týden i české filmy. Jen do konce října nás čeká minimálně 15 kousků.

Ženy v běhu: Nejúspěšnější film roku 2019 je konečně online
Ženy v běhu: Nejúspěšnější film roku 2019 je konečně online
16.10.2019 14:00:00 | České novinky

Nová komedie režiséra Martina Horského v hlavních rolích s Jenovéfou Bokovou či Zlatou Adamovskou po úctyhodné štaci v kinech konečně zamířila do online.

České filmy a seriály aktuálně dostupné na Netflixu
České filmy a seriály aktuálně dostupné na Netflixu
12.10.2019 | České novinky

S nástupem počeštěného uživatelského prostředí Netflixu dorazilo hned několik nových českých filmů a seriálů. Přinášíme kompletní přehled rostoucí nabídky a pár tipů, co nás čeká v dalších dnech a týdnech.

11 česko-slovenských novinek na Netflixu
11 česko-slovenských novinek na Netflixu
08.10.2019 | České novinky

Jak jsme již dříve avizovali, na český Netflix míří velká dávka domácích filmů. Lokalizace bychom se měli dočkat ještě tento týden, toto můžete brát jako první ochutnávku. Připomínáme, že Miladu a Lídu Baarovou do výběru nezařazujeme, protože jsou na Netflixu již delší dobu.