FB pixel TP pixel
Netflix možná oznámil, kdy spustí lokalizaci, první CZ filmy dorazí v úterý © TMDB

Netflix možná oznámil, kdy spustí lokalizaci, první CZ filmy dorazí v úterý

Fanoušci Netflixu odpočítávají poslední dny a hodiny před tím, než u nás streamovací služba spustí všemi očekávanou lokalizovanou verzi a vše naznačuje tomu, že den D nastane už příští týden. V úterý by totiž předplatitelům měla být otevřena první várka obsahu z našich luhů a hájů.

České novinky

Je dost možné, že od oficiálního spuštění českého Netflixu nás dělí již jen poslední víkend. Databázi platformy již zaplnil první český obsah, a pokud můžeme věřit titulku "Coming Tuesday" v kategorii "Latest", měla by být řeč o dostupnosti od úterý 8. října. Podle informací Filmtora by česká lokalizace Netflixu mohla dorazit již příští týden. Indicie tak přibývají a netflixovská databáze se nyní utěšeně rozrůstá o celou řadu českých snímků. Pokud předpovědi vyjdou, stane se Česká republika příští týden 25. zemí na světě, která dostane svou lokální verzi Netflixu. Dnes po půlnoci nás ještě se svou lokalizací stihlo předběhnout Maďarsko, které rovnou do nabídky dostalo 100 nových titulů v maďarštině.

Netflix možná oznámil, kdy spustí lokalizaci, první CZ filmy dorazí v úterý © TMDB

Úterní první nálož českého obsahu bude obsahovat například Cesta z města, Kozí příběh, Já, Olga Hepnarová, Trabantem až na konec světa nebo Na stojáka v kině a řadu dalšího českého obsahu. Celkem by mělo jít až o 150 českých filmů a také (snad) záplavu nových titulků a dabingu pro zahraniční seriály. V databázi Netflixu jsou již nyní například oscarové Ostře sledované vlaky a Kolja, dále Musíme si pomáhat, Masaryk, Vratné lahve, Anděl Páně 2, Všichni dobří rodáci, Tmavomodrý svět a řada dalších starších i novodobých českých klasik. Počeštěná je již i grafika a popisky v Apple TV. Zdá se, že už je opravdu vše připraveno a v pondělí můžeme začít vyhlížet letadlo se zástupci Netflixu, kteří to sem z Budapešti budou mít kousek.

 1 663 zobrazení   17 se líbí
Sbohem mistře! 10 filmů, ve kterých nás potěšil Karel Gott
Sbohem mistře! 10 filmů, ve kterých nás potěšil Karel Gott
02.10.2019 15:00:00 | České novinky

Česka republika přišla o jednoho z největších Čechů. Svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál Plzeňák s nezapomenutelným hlasem Karel Gott. Kromě téměř 1000 písniček, 293 alb a 42 Zlatých slavíků po něm zůstala také nemalá filmová stopa. Tady je pár tipů, se kterými můžete dnes na mistra vzpomenout.

Nostalgie na maximu. Český dokument o éře ilegálních VHS má nový trailer
Nostalgie na maximu. Český dokument o éře ilegálních VHS má nový trailer
22.09.2019 | České novinky

Režisér Lukáš Bulava dal s týmem nadšenců dohromady dokument, který nahlíží na zlatou éru rychlodabingu a ilegálních videokazet v Československu. A je to pohled k nezaplacení.

Nabarvené ptáče bude za Česko bojovat o Oscary. Má šanci dostat nominaci?
Nabarvené ptáče bude za Česko bojovat o Oscary. Má šanci dostat nominaci?
16.09.2019 14:00:00 | České novinky

Nový film Václava Marhoula, který nyní můžete konečně vidět i v českých kinech, se bude bít s ostatními zahraničními snímky o Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

Kde jinde můžete vidět hlavní hvězdu komedie Přes prsty?
Kde jinde můžete vidět hlavní hvězdu komedie Přes prsty?
16.09.2019 12:00:00 | České novinky

V kinech stále frčí Kolečkova sportovní komedie Přes prsty, ve které si hlavní roli zahrála sympatická herečka Petra Hřebíčková. Vybrali jsme proto sedmičku projektů, ve kterých se objevila a jsou v našich končinách online. Který máte nejraději?