FB pixel TP pixel
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách © Netflix

Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách

Po prvotních zvěstech, že natáčení reality show podle hitu Hra na oliheň neprobíhá úplně elegantně a několik lidí během natáčení trpělo zdravotními problémy, se objevují detailní informace. Podmínky byly podle několika anonymních svědků zcela šílené. Lidé museli snést zimu, hlad i žízeň.

5. 2. 2023 12:40 | Filmové novinky

Už když bylo oznámeno, že se Netflix chystá přenést fikční soutěž ze seriálu Hra na oliheň do podoby skutečné reality show, řada lidí narážela na fakt, že streamovací obr zřejmě vůbec nepochopil pointu samotného seriálu. Inu, přetočme hodiny o pár měsíců dopředu a Netflix čelí kontroverzi kvůli zprávám, že během natáčení Squid Game: The Challenge stovky účastníků trpí zimou kvůli teplotám sahajícím pod bod mrazu, přičemž natáčení překračuje slibovanou délku a lidé navíc nedostávají najíst. Netflix se sice snažil dosavadní informace shodit ze stolu prohlášením, že k žádným vážným zraněním nedošlo, tři účastníci, kteří se svěřili deníku Variety, však vidí situaci poněkud jinak.

Hodiny v zimě

Účastníci měli vstávat kolem půl 4 ráno, přičemž následná doprava na natáčení trvala okolo dvou hodin. To není upřímně řečeno nic nestandardního, což ví každý, kdo se někdy účastnil jakéhokoli natáčení. Stejně tak zní v pořádku, že kromě sportovního oblečení dostali stovky účastníků po příjezdu do bývalého armádního hangáru ve Velké Británii i termoprádlo, ohřívače rukou a nohou, a mohli si nechat bundy. Problém nastal až před startem samotného natáčení, kdy bundy musely dolů a svrchní mikina měla zůstat rozepnuta kvůli viditelnému číslu a také sprškám krve, kterými mají být vyřazení účastníci zkropení. Účastníkům, kteří prošli zdravotní prohlídkou u svého lékaře, bylo řečeno, že během hry Červená, zelená (v Česku ji známe spíše jako Cukr, káva, limonáda) budou muset stát pevně na místě zhruba 2 minuty, během nichž budou prováděny kontroly vypadnuvších hráčů. Natáčet se přitom mělo dvě hodiny. Podle svědků se ale natáčení protáhlo přes 7 hodin a čekání ve statické poloze trvalo i 15 minut. V jednom případě dokonce 26 minut.

Natáčení se tak brzy stalo spíše bojem o přežití, kdy měli účastníci odpadávat únavou. Jedna ze zpovídaných popsala, že viděla, jak dívka během hry spadla na zem a udeřila se hlavou o podlahu. Produkce ani po několika zraněních účastníků neoznámila pauzu, ale nutila hráče pokračovat. Pauzy měly být začleněny až po přivolání zdravotníků k jedenáctému soutěžícímu. Další z hráčů popsal těžké bolesti hlavy a malátnost během natáčení, jež byly samozřejmě způsobeny nastavenými podmínkami. Během celého natáčení podle další svědkyně neměly být povoleny ani pauzy na toaletu či ke konzumaci nápojů. Protože se navíc natáčení prodlužovalo, nulová starost o hráče měla dopad i za hranu samotného natáčení. Po návratu do hotelu účastníci často minuli večeři, takže jim měla být doručena pizza. Ne každý ji ale měl obdržet. Ráno pak měli být účastníci stravování skrze balíčky z McDonald's.

Netflix hodlá pokračovat

Celkem se má reality show Hra na oliheň účastnit 456 hráčů a hraje se o 4,56 milionů dolarů (účastníci hrají bez platu). Anonymní svědci nicméně uvádí, že produkce, za kterou stojí společnosti The Garden a Studio Lambert, není na podobný rozsah natáčení moc dobře připravená. Organizátorům podle všeho chybí dostatek členů štábu a účastníci nejsou navíc spokojení ani s tím, jak se k celé záležitosti staví Netflix, který vše bagatelizuje a mluví o tom, že zranění potkala jen pár účastníků. Podle jedné ze svědkyň jsou poškození všichni hráči, neboť byli vystaveni stejně strašným podmínkám. Aktuálně se však zdá, že natáčení bude pokračovat a Netflix reality show skutečně uvede během letošního roku.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
03.02.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Drsný neonoirový thriller Sedm je dnes kultovní klasikou, přičemž jednou z mnoha nezapomenutelných scén je také jeho extrémně brutální konec. Původně měl ale režisér David Fincher zcela jinou, mnohem temnější představu, jak vyprávění završit. Předem varujeme, že text obsahuje spoilery.

Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu
Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu
03.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

K 25. oslavám výročí premiéry Titanicu zamíří příští týden do kin jeho modernizovaná verze. James Cameron se k tomuto znovuuvedení rozhodl za pomoci forenzního a kaskadérského týmu rekonstruovat slavnou scénu filmu a vyřešit tak zásadní fanouškovskou otázku. Mohl Jack opravdu přežít?

Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce
Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce
02.02.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie pokračuje v dravém tempu svých režijních počinů a po gangsterské pecce Gentlemani, pomstychtivé řežbě Rozhněvaný muž a stylové špiónské komedii Operace Fortune míří do Afghánistánu.

Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky
Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky
02.02.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Odchod Henryho Cavilla z role Geralta z Rivie značně otřásl postavením populárního seriálu Netflixu. Ten po třetí řadě bude lákat na novou tvář Liama Hemswortha, přičemž nové spekulace naznačují, že by se nový herec nemusel ve fikčním světě Kontinentu ohřát dlouho.