FB pixel TP pixel
Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu © 20th Century Fox

Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu

K 25. oslavám výročí premiéry Titanicu zamíří příští týden do kin jeho modernizovaná verze. James Cameron se k tomuto znovuuvedení rozhodl za pomoci forenzního a kaskadérského týmu rekonstruovat slavnou scénu filmu a vyřešit tak zásadní fanouškovskou otázku. Mohl Jack opravdu přežít?

3. 2. 2023 16:15 | Filmové novinky

Již příští týden se do kin vrátí legendární romantický velkofilm Jamese Camerona Titanic. K 25. výročí od kinopremiéry dostaneme snímek v modernizovaném kabátku ve 3D a 4K. Osmašedesátiletý James Cameron se k znovuuvedení filmu rozhodl rozřešit palčivou otázku, která trápí většinu fanoušků slavného bijáku – nemohl vlastně Jack (Leonardo DiCaprio) přežít? Nemohla se prostě Rose (Kate Winslet) plovoucí v ledovém moři na dřevěných troskách o kousek posunout, aby se na ně vešli oba dva? Sama Kate Winslet se mimochodem k tématu nedávno vyjádřila při promování posledního Avatara: „Ano, Jack by se na plovoucí dveřní vor vešel, ale ten by se na hladině neudržel. Prostě neudržel.“

Nebyl by to ale James Cameron, aby si celou teorii sám neotestoval. Pozval proto tým vědců, aby znovu inscenovali jednu z posledních scén Titanicu. Režisér také najal dva kaskadéry, kteří měli podobnou výšku a váhu jako DiCaprio a Winslet v době natáčení, a scénu na voru z Titaniku zopakovali v bazénu. „Během čtyř testů jsme dospěli k několika jednoznačným závěrům,“ dodal po testech Cameron, aniž by prozradil výsledky. Ty bychom se měli dozvědět v novému speciálu od National Geographic s názvem Titanic: 25 let poté s Jamesem Cameronem, který bude dostupný od 5. února.

Zdroj: EW

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce
Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce
02.02.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie pokračuje v dravém tempu svých režijních počinů a po gangsterské pecce Gentlemani, pomstychtivé řežbě Rozhněvaný muž a stylové špiónské komedii Operace Fortune míří do Afghánistánu.

Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky
Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky
02.02.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Odchod Henryho Cavilla z role Geralta z Rivie značně otřásl postavením populárního seriálu Netflixu. Ten po třetí řadě bude lákat na novou tvář Liama Hemswortha, přičemž nové spekulace naznačují, že by se nový herec nemusel ve fikčním světě Kontinentu ohřát dlouho.

Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi
Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi
01.02.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Netflix si může gratulovat k dalšímu globálnímu hitu. Druhoválečné drama Narvik totiž slaví úspěch hned v 87 zemích světa včetně Česka. Sledovaností dokonce trumflo mnohem více propagovaný akční sci-fi trhák z minulého týdne.

Black Panther 2 je konečně dostupný online!
Black Panther 2 je konečně dostupný online!
01.02.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější film ze série Marvel Cinematic Universe, Black Panther: Wakanda nechť žije, konečně vstupuje do online distribuce. A to pouhých 15 dní před premiérou dalšího marvelovského hitu Ant-Man a Wasp: Quantumania.