FB pixel TP pixel
Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi © Netflix

Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi

Netflix si může gratulovat k dalšímu globálnímu hitu. Druhoválečné drama Narvik totiž slaví úspěch hned v 87 zemích světa včetně Česka. Sledovaností dokonce trumflo mnohem více propagovaný akční sci-fi trhák z minulého týdne.

1. 2. 2023 18:40 | Filmové novinky

Válečný snímek Narvik sice neměl bůhvíjakou kampaň a v podstatě se po svém uvedení v minulém týdnu stal tzv. spícím hitem, pozornost si ale rozhodně zaslouží. Film, který vypráví o norském boji proti Hitlerovu Německu, které se snažilo v roce 1940 dobýt severské území kvůli bohatým zásobám švédské železné rudy a které zde utrpělo první zásadní porážku druhé světové války, se okamžitě po nasazení do nabídky Netflixu vyšplhal na přední příčky v TOP 10 nejúspěšnějších filmů. A první čísla sledovanosti přímo od streamera jasně potvrzují, že jde o solidní hit v kategorii neanglicky hovořících filmů. Norský Narvik totiž v období od 23. do 29. ledna zaznamenal téměř 38 milionů zhlédnutých hodin, čímž odsunul na druhé místo akční sci-fi režiséra Vlaku do Pusanu ČUNG_E. Tahle akční fašírka o boji za budoucnost ve svém druhém týdnu zaznamenala sledovanost 17,6 milionů hodin, přičemž v minulém týdnu film startoval s 19,3 miliony zhlédnutých hodin. Narvik tak zaujal víc diváků v jediném týdnu než ČUNG_E hned ve dvou týdnech.

Podle dat naší platformy FlixPatrol se Narvik umístil v TOP 10 Netflixu hned v 87 zemích světa, přičemž průběžně zaujímá v individuálních žebříčcích druhou pozici. Aktuálně se drží mezi nejsledovnajšími tituly streamovacího obra již 9. den. Větším cizojazyčným hitem byl v posledních týdnech pouze prosincový kaiju biják Trol, který startoval se 75 miliony zhlédnutých hodin a aktuálně je historicky nejúspěšnějším filmem Netflixu, který na vás nepromluví anglicky. Počet zhlédnutých hodin v prvních 28 sledovaných dnech se svého času zastavil na 155,5 milionech. Aby se Narvik dostal do vybrané společnost 10 historicky nejsledovanějších cizojazyčných filmů, musí přeskočit hranici 67,3 milionů nakoukaných hodin, jíž aktuálně drží dánský snímek Šťastně až do smrti.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Black Panther 2 je konečně dostupný online!
Black Panther 2 je konečně dostupný online!
01.02.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější film ze série Marvel Cinematic Universe, Black Panther: Wakanda nechť žije, konečně vstupuje do online distribuce. A to pouhých 15 dní před premiérou dalšího marvelovského hitu Ant-Man a Wasp: Quantumania.

Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny
Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny
01.02.2023 12:30:00 | Filmové novinky

Dvojice James Gunn a Peter Safran po několika měsících v čele DC Studios konečně odhalila alespoň část svých plánů s propojeným světem DCU. Dosavadní filmová série končí a začíná nová éra.

Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví
Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví
31.01.2023 14:45:00 | Filmové novinky

Série Avatar je dnes už fenoménem, přičemž oba dosavadní filmy mají na kontě 5 miliard amerických dolarů. O to větší legrace je podívat se na stařičké zkušební záběry Sama Worthingtona a Zoe Saldany, kteří v improvizovaném studiu prokazují své herecké schopnosti. Bez revolučních triků však výsledek vypadá téměř jako laciný biják pro dospělé než jako revoluční 3D velkofilm.

Komediální megahit Netflixu se vrací! První trailer odhaluje bláznivé vraždy a akci
Komediální megahit Netflixu se vrací! První trailer odhaluje bláznivé vraždy a akci
31.01.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Komediální dvojice Jennifer Aniston a Adam Sandler se vrací na Netflix jako manželé Spitzovi v krimi komedii Vražda v Paříži, aby vyřešili další případ. Nový trailer láká na ztřeštěnou akci, exotické prostředí a potrhlé dialogy.