FB pixel TP pixel
Drtivý návrat StarDance přejel Primu i Novu. Zedníček padl na dno © Česká televize

Drtivý návrat StarDance přejel Primu i Novu. Zedníček padl na dno

Pokud se ještě někdo ptá, proč se Česká televize neustále vrací k taneční soutěží StarDance, premiérová epizoda nejnovější třinácté řady mu dává jasnou odpověď. Sledovanost je totiž neskutečná a nechává za sebou jakoukoli konkurenci.

České novinky 13. 10. 2024 14:25 | České novinky

Že bude třináctá řada soutěže StarDance na podzim letošního roku úspěšná, o tom pochyboval asi málokdo. A pokud si někdo klepal na čelo, proč se ČT neustále vrací k letitému televiznímu fenoménu, pak dostal ráznou odpověď. Sledovanost v ranku 1,5 milionu diváků totiž na ulici běžně nenajdete. České televizi se návrat StarDance povedl na výbornou a pokud se odrazíme od dat ATO-Nielsen, které zveřejnil server Mediaguru, vidíme jasné odskočení od zbytku televizního pelotonu. Rozdíl v počtu diváků je přitom naprosto brutální, kdy má druhá řada seriálu Duch na Primě ztrátu téměř 1 milionu sledujících.

StarDance drtí konkurenci

Ještě jednou: Wow! Tohle je taneční návrat s hodně velkým gustem, který komerční konkurenci silně zatápí. Obzvlášť, když se právě komerčním stanicím letos v soutěžích zase tolik nedaří. Primě kupříkladu padá zájem o pořad Zrádci s Vojtou Kotkem, v případě Novy pak nemá moc dobré výsledky improvizační novinka Možné je všechno! vedená Pavlem Zedníčkem. Ta nyní padla z půlmilionové sledovanosti na dosavadní dno slabých 300 tisíc diváků a o osudu pořadu do budoucna pravděpodobně rozhodne sledovanost na Voyo.

Prima ohledně Ducha může být kupodivu docela v klidu. Zdá se totiž, že se diváci StarDance a seriálu na Primě příliš nepřekrývají a ačkoli došlo k odlákání pár desítek tisíc diváků, nejde o zásadní propad. Primu může ohledně Ducha trápit spíš to, že se mezi první a druhou řadou obecně vytratilo publikum. Seriálu totiž sledovanost mezi oběma řadami klesla na polovinu. S třetí řadou tak bude televize nepochybně hodně opatrná.

Zdroj: Česká televize / Mediaguru

 17 606 zobrazení   6 se líbí
Krimi hit Pustina končí. Nahradí ho nová mysteriózní kriminálka a vraždy ze severu
Krimi hit Pustina končí. Nahradí ho nová mysteriózní kriminálka a vraždy ze severu
10.10.2024 18:25:00 | České novinky

Se seriálem Pustina spojili diváci již šest napínavých televizních večerů. Vše dobré ale musí jednoho dne skončit a platí to i pro skvělou krimi od tvůrčího dua Alice Nellis a Ivan Zachariáš. Česká televize už má ale náhradu.

Nový komediální seriál s Rašilovem válcuje sledovanost. Úspěch ale není jistý
Nový komediální seriál s Rašilovem válcuje sledovanost. Úspěch ale není jistý
06.10.2024 13:10:00 | České novinky

Televize Nova a její streamovací platforma Voyo v pátek večer uvedly seriálovou novinku Taneční. Příběh tanečního mistra a jeho ženy nabídl komedii s nádechem romantiky od režiséra Jiřího Vejdělka a první díl zaznamenal výrazný úspěch. Otázkou zůstává, zda si seriál sledovanost udrží.

Náhrada za Poldu je tady. Matáska střídá mladší neřízená střela
Náhrada za Poldu je tady. Matáska střídá mladší neřízená střela
03.10.2024 16:45:00 | České novinky

Televize Prima začíná tahat z rukávu velké novinky podzimu. Tou možná nejzajímavější je nová kriminálka, která má ambice nahradit milovaného Poldu s Davidem Matáskem. Ten byl stálicí televizních obrazovek několik let a sledovanost měl skvělou i v letních reprízách.

Televize ovládne komedie Taneční. Nový seriál patří mezi největší novinky podzimu
Televize ovládne komedie Taneční. Nový seriál patří mezi největší novinky podzimu
01.10.2024 17:00:00 | České novinky

Televize Nova a její streamovací platforma Voyo již tento pátek uvedou seriálovou novinku Taneční. Příběh tanečního mistra a jeho ženy nabídne komedii s nádechem romantiky a stojí za ním tvůrce filmových hitů Jiří Vejdělek.