FB pixel TP pixel
Stranger Things znovu trhá rekordy a je nejsledovanějším pořadem Netflixu © TMDB

Stranger Things znovu trhá rekordy a je nejsledovanějším pořadem Netflixu

Bratři Dufferové se mohou znovu plácat po ramenou. Jejich nostalgický seriál variující to nejlepších z filmů 80. let totiž diváky neztrácí. Právě naopak. Stranger Things lámou i nadále rekordy a hlavně nutí publikum sjíždět seriál co nejdříve.

Filmové novinky 9. 7. 2019 16:00 | Filmové novinky

Stranger Things zhlédlo za první dny přes 40 milionů domácností

Netflix se svými statistikami obvykle moc nechlubí. Jakmile má však v rukou veleúspěšný seriál či film, to se panečku může přetrhnout, aby úspěch zviditelnil na sociálních sítích a v médiích. Nejinak je tomu v případě milovaného seriálu Stranger Things, jenž 4. července započal svou třetí řadu. A ta se divákům zatraceně líbí. Podle zveřejněných čísel začalo seriál za první čtyři dny sledovat neskutečných 40,7 milionů domácností, respektive účtů (počet diváků tudíž musí být násobně větší). Zhruba polovina, 18,2 milionů domácností se navíc vůbec nezdržovala s postupným nakoukáváním a prostě seriál sjela víceméně na jeden zátah. Lidé holt mají příliš mnoho volného času. Obzvlášť o amerických a jiných svátcích.

Bratři Dufferové a producent Shawn Levy si tudíž mohou oddychnout. Je totiž nad slunce jasné, že jejich počin si Netflix bude i nadále hýčkat a seriál prodlouží. U Netflixu totiž obecně platí, že jsou smlouvy nastavené tak, že se po třech řadách výrazně zvedají odměny a další náklady na výrobu. Proto například skončil seriál Santa Clarita Diet. V případě Stranger Things si však Netflix zrušení určitě "nelajsne", i když to znamená vyplácení vyšších výplat pro herce i štáb. To Netflix raději omezí výrobu nákladných filmových projektů jako Triple Frontier s Benem Affleckem, jenž jak víme nenaplnil očekávání Netflixu a jeho šéfa Teda Sarandose. Bratři Dufferovi již dříve potvrdili, že pokud Netflix bude mít o seriál zájem, mají v hlavě nápady na 4. a 5. řadu, kterou by příběh Eleven a spol. definitivně skončil. Fanoušci tak mohou předběžně slavit, Stranger Things nejenže nikam nezmizí. Jejich příběh naopak na 90 procent bude mít v budoucnu definitivní závěr.

 274 zobrazení   29 se líbí
Milujete Stranger Things? Tyhle úžasné věci ze seriálu si můžete pořídit i u nás!
Milujete Stranger Things? Tyhle úžasné věci ze seriálu si můžete pořídit i u nás!
06.07.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Horečka okolo třetí řady Stranger Things, která startuje příští čtvrtek, vrcholí. Praví fandové si mohou zkrátit těšení naší soutěží, kde můžete vyhrát původní české Stranger Things kousky jako komiks Druhá strana nebo knihu Temný experiment. A mrkněte, co ještě dalšího Stranger Things nabízí - třeba Lego, Burger King nebo plavky od H&M.

George R.R. Martin se vyjádřil k toxické reakci fanoušků na 8. řadu GoT
George R.R. Martin se vyjádřil k toxické reakci fanoušků na 8. řadu GoT
04.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

I když byla očekávání před poslední řadou Hry o trůny obrovská, bořily se divácké rekordy a debaty probíhaly prakticky bez přestání, dnes už to působí jako hodně vzdálená minulost. Ne tak pro tvůrce předlohy George R.R. Martina, který nyní promluvil o přehnaných reakcích fanoušků.

Pána prstenů natočí pro Amazon režisér Jurského světa
Pána prstenů natočí pro Amazon režisér Jurského světa
04.07.2019 | Filmové novinky

Amazon konečně odhalil, kdo pro něj natočí úvodní epizody chystaného seriálu z prostředí Pána prstenů. Styl a atmosféru dodá očekávané fantasy sérii Juan Antonio Bayona.

3. řada Stranger Things: Podle prvních ohlasů rozhodně nebudeme zklamaní
3. řada Stranger Things: Podle prvních ohlasů rozhodně nebudeme zklamaní
03.07.2019 | Filmové novinky

Jste připraveni na návrat do Upside Down? Aby taky ne, fanoušci Stranger Things si na novou řadu museli počkat téměř dva roky. Seriál si 28. června v kalifornské Santa Moncie odbyl premiéru, a tak se nyní můžeme podívat na první dojmy, jež slibují jiný seriál, než který jsme v říjnu 2017 opustili.