FB pixel TP pixel
Streamingová služba Quibi končí. Investorům prodělala 2 miliardy dolarů © TMDB

Streamingová služba Quibi končí. Investorům prodělala 2 miliardy dolarů

Teprve v dubnu spuštěná streamovací služba krátkých forem s názvem Quibi končí. Její majitelé se ji po neúspěšném startu snažili v poslední době prodat. To jim ale nevyšlo a platforma proto bude ukončena.

Streaming novinky

Streamovací služba Quibi, která spustila svůj provoz 6. dubna tohoto roku, se rozhodla, že vstoupí do boje o online diváka odlišně od konkurence a nabídla svou aplikaci výhradně pro mobilní telefony (a tablety) a své pořady dodávala v délce maximálně deseti minut. Mnohými proto byla nazývána jako online služba pro mileniály, měla soužit převážně pro krátké chvíle do metra či autobusu, na televizi jste službu vůbec nenašli. Již před měsícem se ale objevily zprávy, že je služba, která měla dost vlažný start a nedokázala si ani později získat větší počet platících diváků, ve vážných problémech a hledá se její kupec. V posledním týdnu se Quibi dokonce objevila v nových zařízeních pro televize jako Amazon Fire TV, Apple TV či Android TV a popřela tím ze zoufalství sebe sama.

Streamingová služba Quibi končí. Investorům prodělala 2 miliardy dolarů © TMDB

Jak vidno nepomohlo to. Jestli je na vině více nefungující koncept nebo zásah koronavirové pandemie, je pravděpodobně v tuto chvíli vedlejší. Za Quibi stojí především hollywoodský mogul Jeffrey Katzenberg a podnikatelka Meg Whitman. Ti právě informovali své investory a zaměstnance, že se jim službu nepodařilo prodat a budou muset její provoz ukončit. Nyní se dojednávají detaily, jak minimalizovat ztráty a platformu, do níž se nalily přibližně dvě miliardy dolarů, rozprodat. Problémem ale může být i to, že Quibi prakticky nevlastní svůj premiovější vysokorozpočtový obsah, má na své seriály zaplacené sedmileté licence, po dvou letech je dokonce mohou jejich vlastníci nabízet i jinde. Quibi tak můžeme počítat jako oběť tvrdé streamingové války a bude zajímavé sledovat, jak se celý tento konkurencí nabitý segment bude nadále vyvíjet.

 410 zobrazení   3 se líbí
Netflix za 3. čtvrtletí přidal méně předplatitelů, než se čekalo
Netflix za 3. čtvrtletí přidal méně předplatitelů, než se čekalo
21.10.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Velmi očekávané výsledky Netflixu za uplynulé tři měsíce jsou venku a investoři jsou mírně zklamaní. Zatímco druhé čtvrtletí bylo z pohledu nárůstu rekordní, tentokrát se noví zákazníci moc nehrnuli. Na vině je podle všeho slabší letní sezóna.

Disney mění strategii. Zaměří se na streaming, kina jdou stranou
Disney mění strategii. Zaměří se na streaming, kina jdou stranou
14.10.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Společnost Disney se rozhodla kvůli současné světové situaci přehodnotit budoucí směřování a své síly nyní mnohem více zaměří na rozvoj online obsahu, zejména pak bude rozvíjet kanál Disney+.

Platforma pro krátká videa Quibi má problémy. Zvažuje se její prodej
Platforma pro krátká videa Quibi má problémy. Zvažuje se její prodej
23.09.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Před několika měsíci spuštěná nová streamovací služba Quibi zaměřená na krátká videa se ocitla ve vážných problémech. Zájem o platformu je malý a zvažuje se její prodej.

Apple TV+ míří do bundlu s hudbou a hrami. Dává streamovací služba smysl?
Apple TV+ míří do bundlu s hudbou a hrami. Dává streamovací služba smysl?
16.09.2020 13:00:00 | Streaming novinky

Apple si moc dobře uvědomuje, že samostatná streamovací služba Apple TV+ prozatím nebyla pro platící zákazníky příliš atraktivní. Nově ji tedy nakombinuje i s dalšími službami v podobě hudebního a herního předplatného. Dává to smysl?