FB pixel TP pixel
Český Superlov je totální pecka. Tep zvedne soutěžícím i gaučovým expertům © Voyo

Český Superlov je totální pecka. Tep zvedne soutěžícím i gaučovým expertům

Voyo a TV Nova rozjíždí novou soutěžní hru Superlov, která je spin-offem populárního Na lovu s Ondřejem Sokolem. Ten se vrací i v Superlovu, tentokrát je však vědomostní adrenalin vyšponovaný na pomyslné maximum. A je to zatraceně velká zábava i pro gaučové diváky.

25. 2. 2023 14:50 | Filmové recenze

Diváci Novy už jsi zvykli, že mohou pravidelně každý den sledovat soutěžní pořad Na lovu a popularita je natolik velká, že se televize rozhodla připravit i adrenalinovější spin-off Superlov, ve kterém se soutěžící může postavit až pěti lovcům, kteří mu mohou nabídnout až milion korun, pokud výrazně sníží svůj časový náskok oproti lovcům při odpovídání na otázky.

Geniální prostý koncept

Český Superlov je totální pecka. Tep zvedne soutěžícím i gaučovým expertům © TMDB

Koncept je vlastně geniálně jednoduchý. V prvním kole získává soutěžící za každou zodpovězenou otázku 5000 korun, čímž získá minimální základ, o který hraje. Ve druhém kole pak může hrát buď o tento základ s tím, že on bude mít 60 vteřin na odpovědi a spoupeři třeba jen 30, anebo může jít do výrazně vyšší finanční odměny výměnou za to, že soupeři získají více času na odpovídání a soutěžící tím pádem snižuje svou šanci na úspěch. Pokud totiž vyprší soutěžícímu čas dříve než lovcům, odchází zcela s prázdnou a lovci jsou vždycky v přesile. Je tedy potřeba si dobře rozmyslet, na jakou úroveň obtížnosti mám znalosti a za jakou částku mi stojí riskovat.

Funguje to naprosto perfektně a hodinový pořad ubíhá nesmírně rychle. Jakmile totiž jeden hráč vypadne, hned přichází další a hra začíná znovu. Otázky navíc nejsou – díky snaze vytvářet časový tlak a tím pádem vyvolat laviny skličujícího adrenalinu – zase tak moc těžké, takže se poměrně snadno chytí i diváci u obrazovek, kteří zrovna nestudují na doktorát. V prvním kole jsou navíc dávané tři možnosti odpovědí, takže klasická milionářská tipovačka, kterou má Nova velmi dobře ověřenou a která prostě funguje. Druhé kolo už je opravdu hlavně o rychlých reakcích a snaze neztrácet čas s přemýšlením, případně nedostat se do spirály nesprávných odpovědí na třeba dvou primitivních otázkách po sobě.

Diváci se baví nadvakrát

Český Superlov je totální pecka. Tep zvedne soutěžícím i gaučovým expertům © TMDB

Koncept Superlovu je velmi chytrý v tom, že na diváky funguje hned ve dvou rovinách. Jednak můžete soutěžit spolu se soutěžícím tím, že odpovídáte jen tak pro sebe na jeho otázky, ale třeba i na otázky, které jsou kladené lovcům. Zároveň však ve vás hra buduje skličující pocity ve chvíli, kdy se chytrému soutěžícímu daří a těsně před koncem hry se ukáže, že ho i jedno malé zaváhání může stát výhru. Superlov je vskutku velmi důmyslně vystavěný a co je velmi důležité, odsýpá skutečně fantasticky, takže se u něj nestihnete nudit. A když se vymění soutěžící, máte díky nutné, ale docela krátké představovačce vždycky čas na trochu oddechu na uvaření kafe či doplnění mísy slaných brambůrků.

Ondřej Sokol už je navíc v roli moderátora dokonale usazený, takže je pohotový a vtipný, stejně jako lovci (vrací se stejná parta), kteří tradičně dokáží zazářit u složité odpovědi, ale i jim místy zavaří i zdánlivě jednoduchá otázka. Jsou to ale každopádně do jednoho sympaťáci, což je rozhodně plus. Nova samozřejmě hraje Superlov nejen v televizi, ale chce jím přitáhnout i nové diváky pro svoje stále rostoucí Voyo. Ač tedy v televizi bude Superlov dostupný až 4. března, již od 25. února je nový zábavný pořad (a slovo zábavný opravdu zdůrazňuji) dostupný právě na Voyu. Nové díly pak budou přibývat samozřejmě každý týden. Tahle počeštěná zahraniční licence se každopádně velmi povedla.

Zdroj: Autorský text

 4 520 zobrazení   140 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejkontroverznější díl The Last of Us je vrcholem televizní tvorby. Diváky skutečně prověří
Nejkontroverznější díl The Last of Us je vrcholem televizní tvorby. Diváky skutečně prověří
31.01.2023 10:40:00 | Filmové recenze

Nejnovější díl postapokalyptického sci-fi seriálu The Last of Us vzbuzuje mnoho kontroverzí. Je ale až trochu absurdní, že se tomu tak děje. Třetí díl seriálu je totiž tím nejlepším, co celá série a potažmo i současná televizní tvorba nabízí (a ano, viděli jsme všechny díly).

Seriál roku je konečně tady! První díl naláká, zbytek vás emocionálně zničí
Seriál roku je konečně tady! První díl naláká, zbytek vás emocionálně zničí
15.01.2023 14:50:00 | Filmové recenze

Je odvážné tvrdit na začátku roku 2023, že nejlepší seriál dorazí online v lednu? Možná. U máločeho si však můžete být jistí kvalitou jako u novinky HBO The Last of Us, která překonává představy o tom, jak komplexní a emocionálně nabitý může být seriál podle videoherní předlohy.

Recenze novou Hru o trůny hodnotí jasně. Rod draka hlavní problém zatím nevyřešil
Recenze novou Hru o trůny hodnotí jasně. Rod draka hlavní problém zatím nevyřešil
19.08.2022 16:20:00 | Filmové recenze

Již v pondělí ráno se i v České republice dočkáme oficiálního návratu série Hra o trůny s podtitulem Rod draka. Nový seriál nám ukáže občanskou válku Targaryenů a první recenze seriál hodnotí pozitivně, i když nešetří ani kritikou.

Kašlete na Netflix a mazejte do kina. Dorazil tam film roku
Kašlete na Netflix a mazejte do kina. Dorazil tam film roku
25.05.2022 16:00:00 | Filmové recenze

Jestli ještě pořád nevíte, co s nadcházejícím víkendem, máme pro vás docela jasný tip. Vykašlete se projednou na Netflix a jiné streamovací služby, najděte největší plátno v dosahu a narvěte si do zornic velkolepý návrat Mavericka, který v F-14 likviduje nejmodernější stíhačky současnosti.