FB pixel TP pixel
Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále © Netflix

Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále

Už v polovině března se fanoušci knih takzvaného Grišaversa konečně dočkají slibovaného pokračování fantasy Světlo a stíny. Netflix v něm dále rozvine příběhovou pouť hrdinky Aliny Starkov, která bude znovu bojovat proti temnotě.

19. 2. 2023 12:10 | Filmové novinky

První řada fantasy spektáklu Světlo a stíny, který vychází z knih Leigh Bardugo, debutovala na Netflixu před dvěma roky a pod dozorem veleúspěšného scenáristy a showrunnera Erica Heisserera vznikl poměrně slušný svět, ve kterém síly dobra a zla svedly nesčetné boje a svým lorem připomíná východní Evropu, potažmo carské Rusko. V příběhu hrdinné Světlonošky Aliny šlo primárně o získání kontroly nad mocnou magií, kterou je třeba použít ke zničení takzvané Vrásy, která rozděluje svět. V tom se ovšem Alině snažil zabránit Temnyj, mocný muž, který zdánlivě vystupoval jako klaďas. Druhá řada nás vezme do dob krátce po neúspěšném pokusu o zničení Vrásy. Navíc se opět setkáme s magickými bytostmi v podobě zvířat, jež dokáží násobit magické schopnosti.

Tvůrci tentokrát spojují hned dvě knihy z původní trilogie o Alině Starkov. Detailněji bychom se měli dočkat adaptace druhé knihy ze série Griša Bouře a vzdor, volněji a možná i pouze částečně tvůrci zpracují i třetí knihu Zkáza a naděje. Zatím tak není jisté, jestli se původní trilogie Grišaversa definitivně uzavře, nebo se dočkáme minimálně ještě další řady. V případě úspěchu každopádně autorka série Leigh Bardugo má sepsané ještě další knihy, které příběh rozvíjí. Už 16. března se s premiérou druhé řady dozvíme, jaký je o Světlo a stíny stále zájem. Dá se ale očekávat, že bude nemalý. Vzhledem k úpadku Zaklínače jde aktuálně o zdaleka nejlepší velkolepou fantasy, kterou Netflix spolu s nedávnou novinkou Lockwood a spol. nabízí.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
17.02.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Třetí únorový víkend nabízí pestrou porci především temnějších zážitků. Snad každá streamovací služba totiž vyrukovala s nějakou formou kriminálky nebo thrillerového napínáku. A poprvé do bojů o diváky promlouvá i nová služba SkyShowtime, která má v rukávu hitovku se Sylvesterem Stallonem.

Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky
Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky
17.02.2023 15:55:00 | Filmové novinky

V roce 2019 skončila třetí fáze MCU, která sice uzavírala spoustu dějových linek, zároveň však připravila půdu pro nadcházející čtvrtou fázi, která se nesla ve znamení seriálové tvorby. Doposud nejkontroverznější fáze pomohla MCU rozjet seriálové universum na Disney Plus. Tomu je ale podle šéfa Marvelu Kevina Feigeho konec.

Nejočekávanější animák roku dostal geniální upoutávku. Tohle už nikdo netrumfne
Nejočekávanější animák roku dostal geniální upoutávku. Tohle už nikdo netrumfne
17.02.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Kreativnímu marketingu se meze nekladou a nová média nabízejí neustále nové možnosti využití. Skvělým příkladem je podpůrná retro kampaň k nadcházejícímu animáku Super Mario Bros. ve filmu.

Akční film roku je tady! Trailer Johna Wicka 4 předvádí dosud největší jatka
Akční film roku je tady! Trailer Johna Wicka 4 předvádí dosud největší jatka
16.02.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Keanu Reeves a režisér Chad Stahelski opět spojili síly a ve čtvrtém příběhu o zabijáku Johnu Wickovi předvádí kaskadérské kousky, ze kterých jde hlava kolem. Nálož přestřelek překoná svou délkou i komiksové Avengers.