FB pixel TP pixel
Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi © Bontonfilm

Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi

Ačkoli je Netflix zdaleka nejoblíbenější streamovací službou nejen ve světě, ale i v Česku, co se týče komplexnosti nabídky pro vánoční období, rozhodně není nejsilnějším hráčem na trhu. Kupodivu mu zdatně konkurují Češi z tuzemského Voya, kteří nic nepodcenili a nabízí komplexní nabídku komedií a pohádek z domova i zahraničí.

23. 12. 2022 17:30 | České novinky

K vánočním must-see a té správné zimní pohodě určitě patří roztomilé animáky. Na Voyo naleznete mimo jiné třeba seriálové pokračování dobrodružství vikinga Škyťáka a jeho dračího parťáka Bezzubky Jak vycvičit draka: Návrat, filmy z modernizované série klasiky Hanse Christiana Andersena o Ledové královně, téměř všechny pokračování animované komedie o medvědím poseroutkovi Normovi Ledová sezóna nebo Sněžnou melu, animované liščí dobrodružství pro nejmenší. Pro milovníky českých animáků pak streamovací služba nabízí filmová dobrodružství kutilů Pata a Mata s podtitulem Zimní radovánky.

Klasické i nové pohádky

Čím Voyo ale vskutku vyniká a kde zatím třeba Netflix nedokáže konkurovat, je nepřeberné množství oblíbených českých pohádek, bez kterých si snad už ani vánoční čas nelze představit. V katalogu naleznete ultimátní klasiky jako Tři oříšky pro Popelku, S čerty nejsou žerty, Princ a Večernice, Šíleně smutná princezna, Pyšná princezna, Princezna se zlatou hvězdou nebo Jak se budí princezny, ale i modernější zpracování jako Svěrákovy Tři bratry, novodobé ztvárnění Sedmera krkavců od Alice Nellis, Anděla Páně s Ivanem Trojanem či ztřeštěné pohádkové podobenství o korupci a politikaření Čertí brko.

Norská Popelka i Mrazík

Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi © Národní filmový archiv

Najdete tu nejen české pohádky, ale i jejich zahraniční (a často dobrodružnější) varianty. Zhlédnout můžete třeba kontroverzní norský remake Tři přání pro Popelku, sovětskou klasiku Mrazík, francouzskou a dosti hororovou verzi Krásky a zvířete nebo slovenský výpravný hit Zakletá jeskyně.

K Vánocům však neodmyslitelně patří i tuzemská tvorba, a to i ta, kterou máme stokrát nakoukanou. Z tradičních českých filmů, které zahřejí u srdce, tu naleznete opravdu créme de la créme. Štedrovečerní den by snad nebyl kompletní bez Pelíšků, následné sváteční dny zase není záhodno vynechat Kolju či S tebou mě baví svět a vzdát tak hold nedávno zesnulé Marii Poledňákové. Spousta diváků se ale též určitě ráda přenese na čerstvě zasněžené svahy s Andělem na horách a Sněženkami a machry. Na milovníky starých filmů pak na Voyu čeká Kristián či první český erotický film Extáze Gustava Machatého.

České i zahraniční hity

Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi © The Weinstein Company

Na milovníky nejlidovějších českých komedií pak čekají novinky jako Přání Ježíškovi, Špindl, Šťastný nový rok či Vánoční Kameňák.

Sváteční čas by samozřejmě nebyl kompletní bez pořádné dávky romantiky. Mladší ročníky si mohou pustit kompletní young adult sérii After, fanoušky oscarových filmů pak potěší Terapie láskou s Jennifer Lawrence nebo muzikál La La Land. Náš tajný tip je ale ztřeštěná komedie o jedné nevydařené párty, ze které se nelze probudit, odehrávající se ve slunné Kalifornii Palm Springs.

A co vy, vyberete si to svoje?

Zdroj: Autorský text

 27 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový český film je rekordně rychle na Netflixu. V kinech ho nikdo neviděl
Nový český film je rekordně rychle na Netflixu. V kinech ho nikdo neviděl
30.11.2022 11:30:00 | České novinky

Českým filmům se na Netflixu obecně daří a mnoho z nich míří na streamovací služby i v neuvěřitelně rychlém čase od premiéry v kinech. Po Třech Tygrech, kteří se online stali hodně slušným fenoménem, zkouší štěstí titul, na který se v kinech mnoho štěstí neusmálo a potřeboval by, aby ho někdo vůbec viděl.

Jedna z nejlepších českých streamovacích služeb končí. Obsah se přesouvá
Jedna z nejlepších českých streamovacích služeb končí. Obsah se přesouvá
05.10.2022 14:30:00 | České novinky

Dobrých tuzemských streamovacích služeb je stále velmi málo, ta od společnosti Aerofilms ale patřila bez diskuze mezi ty nejlepší. Nyní ji čeká ukončení provozu a přesun obsahu na novou platformu.

Zemi ovládli mimozemšťané! Nová marvelovka v traileru připomíná paranoidní thrillery
Zemi ovládli mimozemšťané! Nová marvelovka v traileru připomíná paranoidní thrillery
11.09.2022 17:00:00 | České novinky

Marvel konečně ukázal pořádný trailer na očekávanou seriálovou hitovku Tajná invaze. V ní se Samuel L. Jackson bude muset vypořádat s invazí nebezpečných Skrullů. Naštěstí však hrozbě z vesmíru nebude čelit sám.

Netflix v dubnu přidal 13 českých a slovenských filmů. Nechybí ani klasiky
Netflix v dubnu přidal 13 českých a slovenských filmů. Nechybí ani klasiky
27.04.2022 8:00:00 | České novinky

Netflix i v dubnu pokračuje v přidávání lokálního obsahu a v posledních týdnech zamířil mimo jiné na Slovensko, odkud dorazily novinky i klasiky.