FB pixel TP pixel
Tarantino oznámil definitivně poslední film kariéry. Téma je naprosto dokonalé © Columbia Pictures

Tarantino oznámil definitivně poslední film kariéry. Téma je naprosto dokonalé

Po čtyřech letech od uvedení posledního Tarantinova filmu Tenkrát v Hollywoodu a nejrůznějších spekulacích o jeho novém projektu máme konečně jasno. Quentin Tarantino má napsaný svůj desátý film a natáčení začne ještě letos.

15. 3. 2023 11:15 | Filmové novinky

V úterý 14. března odpoledne režisér novinku potvrdil magazínu The Hollywood Reporter. Film se jmenuje The Movie Critic a časově by měl být zasazen do 70. let 20. století. Opět bychom se navíc měli podívat do sluncem zalitého Los Angeles. Hlavní postavou bude tentokrát žena, což jen nahrává teorii, že film bude vycházet z kariéry Pauline Kaelové. Ta se proslavila právě jako filmová kritička pro týdeník The New Yorker, pro který psala od roku 1968 až do své penze, do které odešla v roce 1991. Tarantino se již dříve nechal slyšet, že Kaelovou respektuje. Koneckonců to jsme mohli vidět také v dokumentárním snímku Tak pravila Pauline Kael z roku 2018. Kromě toho je Tarantino od mládí ztělesněním cinefila, dává tak dokonalý smysl, že si na závěr své kariéry zvolil právě toto téma.

Konec kariéry

Režisér se již před nějakou dobou vyjádřil, že svou filmařskou kariéru završí buďto desátým filmem (dvoudílnou akční řežbu Kill Bill počítá jako jeden film) anebo 60. narozeninami. Naštěstí stihl nový film dopsat ještě před oslavou kulatin, které má za 14 dní. „Chci se v určitém bodě zastavit. Režiséři se s přibývajícími roky nezlepšují. Obvykle ty nejhorší filmy bývají právě čtyři poslední. Jeden špatný film je horší než tři dobré. Nechci ve své filmografii takový film, u kterého si diváci řeknou ‚O můj bože, stále si myslí, že je stejný jako před dvaceti lety'. Když režiséři stárnou, není to hezké,“ řekl Tarantino v roce 2012 pro časopis Playboy.

Produkce filmu The Movie Critic by měla začít letos na podzim, přičemž film stále postrádá distributora. Nejžhavějším kandidátem je společnost Sony, se kterou Tarantino spolupracuje a která dokonce distribuovalo jeho poslední film Tenkrát v Hollywoodu.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Netflix ukázal dvě skvostné thrillerové novinky. Z trailerů běhá mráz po zádech
Netflix ukázal dvě skvostné thrillerové novinky. Z trailerů běhá mráz po zádech
14.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci napětí a mrazení na zátylku se mají na co těšit. Netflix totiž chystá v brzké době uvedení hned dvou thrillerových novinek, které vypadají z ukázek výtečně.

Nejdrsnější česká komedie dorazila na Netflix. Obratem válcuje sledovanost
Nejdrsnější česká komedie dorazila na Netflix. Obratem válcuje sledovanost
14.03.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Dalo se to očekávat, ale stejně je to milé překvapení. Novinka hudebníka a režiséra Martyho Pohla konečně vtrhla na Netflix a okamžitě válcuje konkurenci hned ve dvojnásobném balení.

Mission: Impossible 7 viděli první diváci. Film je šílený a až na jednu výjimku dokonalý
Mission: Impossible 7 viděli první diváci. Film je šílený a až na jednu výjimku dokonalý
14.03.2023 15:05:00 | Filmové novinky

Letos v červenci bude mít premiéru dlouho očekávané pokračování špionážní série Mission: Impossible. První část předposledního dobrodružství Ethana Hunta už viděli první diváci a ohlasy jsou více než pozitivní.

Netflix pomohl přepsat dějiny Oscarů. Režisérovi Hellboye se teď nikdo nevyrovná
Netflix pomohl přepsat dějiny Oscarů. Režisérovi Hellboye se teď nikdo nevyrovná
14.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Na letošním udílení cen Akademie se povedlo mexickému režisérovi Guillermu Del Torovi zapsat do dějin Oscarů, když se mu jako prvnímu podařilo získat unikátní kombinaci zlatých sošek.