FB pixel TP pixel
A další facka Netflixu. Spojení obří konkurence dostává zelenou © Netflix

A další facka Netflixu. Spojení obří konkurence dostává zelenou

Loni ohlášené spojení obřích společností WarnerMedia a Discovery může proběhnout. Americké regulační úřady nevznesly námitky, takže zábavní gigant Warner Bros. Discovery může vzniknout.

11. 2. 2022 14:45 | Streaming novinky

Operátor AT&T, majitel mediálního koncernu WarnerMedia, loni v květnu oznámil, že společně s konkurenční skupinou Discovery zakládá nový společný podnik. K tomu, aby mohla tato fúze proběhnout, musel dát svolení americký regulační úřad. Tuto středu obě společnosti prohlásily, že od něj dostaly zelenou, a poslední významná překážka ke spojení těchto dvou gigantů byla překonána. Vznikne tak transakce v hodnotě 43 miliard dolarů, v níž společnost AT&T oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Díky tomu vznikne nový mediální a zábavní gigant s nepříliš kreativním názvem Warner Bros. Discovery.

Celá transakce by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí tohoto roku. AT&T a její akcionáři budou mít v nové společnosti 71% podíl a udrží si tak většinu. Pro ty, kteří by rádi o celém obchodu věděli víc, připomeňme, že Tomáš Vyskočil do detailu popsal ve svém loňském článku, jaký dopad celá transakce z obchodního i diváckého pohledu bude mít. Zde můžeme jen zopakovat, že se slučují společnosti, které prakticky pokryjí celý mediální obsah od zpravodajství (CNN), sportu (Eurosport), dokumentů (Discovery, Animal Planet) či seriálů a filmů (HBO, Cartoon Network a desítky dalších).

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
HBO dává ránu Netflixu. Exkluzivně uvede Spideyho, Uncharted a další hity
HBO dává ránu Netflixu. Exkluzivně uvede Spideyho, Uncharted a další hity
10. 2. 2022 12:00:00 | Streaming novinky

Studio Sony patří mezi jedny z mála, které nemají svou vlastní streamovací službu. Japoncům to ale nemusí vůbec vadit, protože své tituly dokáží velmi výhodně přeprodat. Nyní exkluzivně HBO Max.

Disney+ překonává očekávání, má 130 miliónů předplatitelů a chystá novinky
Disney+ překonává očekávání, má 130 miliónů předplatitelů a chystá novinky
10. 2. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Rok 2021 bojovala celá společnost Disney s nenaplněnými očekáváními, ale na konci roku se vše v dobré obrátilo. Rekordní tržby, růst ve všech segmentech a především skvělé výsledky Disney+. Co za nimi stojí?

Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity
Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity
9. 2. 2022 12:30:00 | Streaming novinky

První měsíc roku 2022 je za námi a my se tak konečně můžeme podívat na to, jak vypadal tento měsíc v číslech. V lednu frčelo na streamovacích službách hned několik zajímavých seriálů a filmů, ty však zatím nestačily na to, aby porazily loňské pecky.

Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem
Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem
8. 2. 2022 14:00:00 | Streaming novinky

Na Netflix dorazil další velký hit z Jižní Koreje a potvrdil, že Hra na oliheň nebyla žádnou náhodou, ale potvrzením zvyšujícího se zájmu o popkulturu přicházející z této destinace.