FB pixel TP pixel
Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata © Magic Box / Golden Princess Film Production

Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata

Hongkongský akčňák Killer z dílny Johna Woo patří mezi nejslavnější akční filmy všech dob. Ve filmu z roku 1989 naprosto zářil Chow Yun-fat a Hollywood se dlouhé roky snažil snímek přenést do západních reálií. To se nyní skutečně povedlo, přičemž překvapením je, že za americkou verzí stojí režisér původního filmu John Woo.

Filmové novinky 16. 7. 2024 18:10 | Filmové novinky

Původní Killer představil nájemného vraha Jeffreyho v podání Chow Yun-fata, který vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze na zaplacení oční operace ženy, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Jenže za svou práci nedostane zaplaceno a naopak je na něj poslán jiný zabiják. Jeffrey se tak musí spojit s policejním inspektorem, aby přežil útoky svých bývalých kolegů. Z filmu se stala legenda takzvaného krvavého baletu a po filmech Lepší zítřek a Lepší zítřek 2 ustanovil režiséra Johna Woo mezi naprosto akční legendy. Vše pak ještě zacementoval jiný fenomén Hard Boiled, po kterém už si to Woo namířil do Hollywoodu, kde následně natočil Živý terč s Jean-Claude Van Dammem.

Woo sice patří mezi nejúspěšnější asijské režiséry v Hollywoodu, když natočil i další známé filmy jako Operace: Zlomený šíp, Tváří v tvář nebo Kód Navajo, sám se však nebál v rozhovorech přiznat, že ne vždy byla práce v USA splněným snem, když se musel vypořádat s celou řadou producentských tlaků i výstředností některých hvězd. Hlavně Van Damme mu práci rozhodně neulehčoval. Dodnes asi nejznámějších zámořským filmem Johna Wood zůstává Mission: Impossible 2, do níž se Tom Cruise snažil otisknout estetiku hongkongské akční školy bez výraznějších kompromisů a málem tím celou sérii zabil. Akční přístup Johna Woo plný zpomalovaček, ikonických výjevů, střílení obouruč a neopomenutelných bílých holubic totiž pro Američany zůstává dodnes spíše nepochopenou extravaganzou.

O to zajímavější bude sledovat, jak se Johnu Woo podaří remake jeho vlastního filmu. Streamovací služba Peacock totiž uvedla první trailer na remake Killera, v němž Chow Yun-fata nahradí Nathalie Emmanuel a Dannyho Lee zase Omar Sy. Scénář napsali Brian Helgeland, Josh Campbell a Matt Stuecken a film má být uveden online 23. srpna letošního roku (u nás zřejmě na SkyShowtime). Woo přitom přiznává, že na něj projekt tak trochu zbyl. O remake Killera se totiž Hollywood pokouší roky, ale nepodařilo se najít režiséra. Když se tedy režisér nedávno vrátil do Hollywoodu, získal podporu studia Universal a rozhodl se, že novou verzi natočí sám. Chválí přitom Helgelandův scénář, který podle režiséra nenapsal remake 1:1, ale víceméně jiný film na stejném základu. Na výsledek nebudeme naštěstí muset čekat dlouho, nicméně podle traileru lze soudit, že tady nás nová akční legenda rozhodně nečeká. Už jen proto, že Nathalie Emmanuel prostě není Chow Yun-fat a celé to vypadá tak trochu mdle.

Zdroj: Peacock / Joblo

Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego
Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego
16.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Kevin Costner podle zákulisních informací dostává novou naději na zakončení své velkolepé westernové ságy Horizont. Po propadáku v kinech totiž má mít o dílo slavného herce a režiséra Netflix. Rád by si vzal pod křídla jak natočenou část, tak chystaná pokračování.

Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi
Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi
16.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Ačkoliv to na začátku roku málokdo tušil, zdá se, že ze sequelu katastrofické béčkové kultovky se může stát letošní blockbuster číslo jedna. Twisters se totiž mohou pyšnit nejen skvělou kampaní, ale už i neméně skvělými ohlasy.

Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
16.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se dočkáme premiéry nového Vetřelce pod taktovkou Fedeho Álvareze. Čerstvě vydaná ukázka naznačuje, že se film vrátí k hororovým kořenům série a bude nás děsit pomocí klasických praktických efektů.

Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
15.07.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix už 29. srpna uvede svou vlastní verzi Terminátora. A zatím se zdá, že tvůrci seriálu naváží na původní filmy Jamese Camerona co se týče hororu a napětí. Jejich přístup má navíc velmi blízko k původní vizi série, než se k ní přidal Arnold Schwarzenegger.