FB pixel TP pixel
Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve © HBO Max

Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve

Ellie a Joel se ve čtvrtém díle seriálu The Last of Us dostali do Kansas City, kde očividně nejsou vítáni. Městu nekompromisně vládne skupinka násilníků pod vedením Kathleen. Ta kromě pátrání po svých odpůrcích všem tají, co hrozivého se zřejmě skrývá v podzemí města a v následujícím díle vyleze na povrch.

6. 2. 2023 17:00 | Filmové novinky

Jak je patrné z epizody Drž mě za ruku, ústřední dvojice Joel a Ellie bojuje v ulicích Kansasu o holé přežití. Joel (Pedro Pascal) a Ellie Bella Ramsey) jsou bez auta, jídla i zásob a v závěru čtvrtého dílu je navíc přepadla dosud oficiálně neznámá dvojice. Trailer k páté epizodě však více než jednou ukazuje, že jejich novými společníky se stanou Henry (Lamar Johnson) a jeho mladší bratr Sam (Keivonn Woodard), po nichž aktuálně pátrá celý ozbrojený gang násilníků, jimž velí Kathleen (Melanie Lynskey). Z děje vyplývá, že Henry by měl být zodpovědný za smrt jejího bratra a ona nyní lační po pomstě. První odhalené záběry z pátého dílu, který má název Vydržet a přežít, ukazují, že intenzivní pátrání po Henrym i všech jeho společnících nadále probíhá.

Kathleen je jeho nalezením až fanaticky posedlá a je ochotna prohledat každou místnost ve městě. Jak ale poslední záběry traileru ukazují, mezitím se doslova na povrch dostane její dosavadní tajemství. V podzemí jedné z budov se totiž ukrývá obří monstrum, jež prošlo mnohem delší a intenzivnější mutací než běžné oběti cordycepsu. Zůstává však otázkou, zda půjde skutečně o Bloatera, který je ve hře mnohem nebezpečnější i odolnější než Clickeři a zpravidla je při setkání s ním nejlepší obranou útěk. V novinářům poskytnuté nedokončené verzi Bloater neměl stejné vlastnosti jako v předloze, kdy byl schopen házet nakažlivé spory. Spíše šlo o masivnější verzi Clickera. Sami jsme tak zvědaví, jaká bude jeho finální podoba. HBO se rovněž rozhodla pro netradiční změnu programu. Kvůli blížícímu se americkému Super Bowlu posunula premiéru pátého dílu z tradiční neděle výjimečně už na pátek 10. února. Pro české diváky to znamená, že v tuzemsku bude 5. epizoda dostupná v sobotu 11. února (časový posun) ve 3:00 ráno. Další díly pak proběhnou opět následující neděli (USA), respektive pondělí (Evropa).

Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
05.02.2023 13:25:00 | Filmové novinky

Producent Jon Landau pro magazín Empire odhalil další detaily ohledně chystaných pokračování ságy Avatar. A zdá se, že James Cameron nelhal, když tvrdil, že další díly budou mnohem odvážnější než dosavadní příběhy z Pandory.

Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
05.02.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Po prvotních zvěstech, že natáčení reality show podle hitu Hra na oliheň neprobíhá úplně elegantně a několik lidí během natáčení trpělo zdravotními problémy, se objevují detailní informace. Podmínky byly podle několika anonymních svědků zcela šílené. Lidé museli snést zimu, hlad i žízeň.

Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
03.02.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Drsný neonoirový thriller Sedm je dnes kultovní klasikou, přičemž jednou z mnoha nezapomenutelných scén je také jeho extrémně brutální konec. Původně měl ale režisér David Fincher zcela jinou, mnohem temnější představu, jak vyprávění završit. Předem varujeme, že text obsahuje spoilery.

Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu
Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu
03.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

K 25. oslavám výročí premiéry Titanicu zamíří příští týden do kin jeho modernizovaná verze. James Cameron se k tomuto znovuuvedení rozhodl za pomoci forenzního a kaskadérského týmu rekonstruovat slavnou scénu filmu a vyřešit tak zásadní fanouškovskou otázku. Mohl Jack opravdu přežít?