FB pixel TP pixel
Netflix chystá návrat původních Strážců vesmíru. První záběry jsou plné nostalgie © Netflix / Saban International

Netflix chystá návrat původních Strážců vesmíru. První záběry jsou plné nostalgie

Netflix a společnost Saban, která vlastní práva na sérii Power Rangers, chystají neuvěřitelný dárek pro fanoušky původních Strážců vesmíru. Milované postavy se ku příležitosti 30. výročí vrátí ve speciální epizodě, v níž budou opět bojovat se zlem. A z první ukázky je jasné, že nostalgie bude maximální. Morfujeme!

25. 1. 2023 17:30 | Filmové novinky

Jednou strážce, navždy strážce! To je jedno ze stěžejních hesel celé série Strážci vesmíru, která má na kontě mnoho mutací, jež kupodivu stále pokračují v původní dějové linii a nadále rozšiřují mytologii, kterou započala původní řada Mighty Morphin. Ta se stala takovou legendou, až se její stěžejní postavy napříč dalšími verzemi seriálu opakovaně vracely, aby pomohly novým a mladším strážcům porážet čím dál silnější a často i navracející se soupeře. Nyní ale Netflix a společnost Saban chystají ohromnou událost ke 30. výročí původního seriálu, když přivedou zpět první dvě generace Strážců vesmíru. Chybět však budou tři milovaní představitelé Jason David Frank, Austin St. John a Amy Jo Johnson.

Absence některých herců

Jason David Frank, kterého jsme milovali jako Zeleného a posléze i Bílého strážce Tommyho, bohužel spáchal před časem sebevraždu. Bývalý Červený a Zlatý strážce Austin St. John byl obviněn z podvodu a hrozí mu vězení. A Amy Jo Johnson, která ztvárnila Kimberly alias první verzi Růžového strážce, dle svých slov sice neřekla „ne“, ale ani svou účast tvůrcům nepotvrdila. Přesto se fanoušci seriálu z let 1993–1995 dočkají návratu mnoha známých obličejů. Potvrzen je totiž příchod Modrého strážce Billyho (David Yost) a Černého strážce Zacka (Walter Emanuel Jones), které doplní druhá generace původních strážců Johnnyho Yong Bosche, Karan Ashley, Stevea Cardenase a Catherine Sunderland, kteří dříve ztvárnili nové verze Černého, Žlutého, Červeného a Růžového strážce. Původní představitelka Žlutého strážce Thuy Trang bohužel v roce 2001 zemřela při autonehodě. V nové epizodě však uvidíme alespoň dceru její postavy Trini.

Zatímco Jason David Frank či Austin St. John se v minulých verzích Strážců vesmíru opakovaně setkali skrze řadu cameo rolí či díky přímému zapojení do hlavního děje, představitelé Billyho a Zacka z původní generace se sejdou po 30 letech před kamerou úplně poprvé. Fanoušci se navíc mohou těšit i na řadu dalších oblíbených postav. Vrátí se mimo jiné robotický miláček Alpha 5 a podle prvních záběrů ze zákulisí uvidíme i návrat armády formelínů. Samozřejmostí pak bude použití původních kostýmů a morférů, se kterými někteří z nás běhali jako caparti po sídlištích a předstírali, že svádí drsnou bitvu s Ritou, Goldarem a jejich pohůnky. Premiéra speciálu proběhne už 19. dubna a před námi je samozřejmě i regulérní oficiální trailer, který má fanoušky a nostalgiky odpálit do stratosféry.

Zdroj: Netflix Tudum

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Seriál The Last of Us měl vzniknout i jako epický velkofilm. Výsledek bychom nenáviděli
Seriál The Last of Us měl vzniknout i jako epický velkofilm. Výsledek bychom nenáviděli
25.01.2023 16:40:00 | Filmové novinky

V roce 2013 vyšla videohra studia Naughty Dog The Last of Us a stala se téměř ihned kultovní záležitostí. Není tak divu, že se o látku začala zajímat filmová studia. Ještě než nás emocionálně rozsekal tvůrce populárního Černobylu Craig Mazin, měl apokalyptický příběh Joela a Ellie dostat hodně odlišnou podobu.

Nejnechutnější horor roku viděli první diváci. Kritiky jeho zvrácenost odrovnala
Nejnechutnější horor roku viděli první diváci. Kritiky jeho zvrácenost odrovnala
25.01.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Na právě probíhajícím festivalu v Sundance zabodovala hororová sci-fi novinka Infinity Pool od režiséra Brandona Cronenberga. V kinech prý tak divný a nechutný film dlouho nebyl, říkají první diváci.

Nejhorším filmům roku vládne kontroverzní novinka Netflixu. Dotírá na ni propadák Marvelu
Nejhorším filmům roku vládne kontroverzní novinka Netflixu. Dotírá na ni propadák Marvelu
24.01.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Pověstné Zlaté maliny přišly tradičně se svými nominacemi na nejhorší filmy roku. A jestli jejím organizátorům něco nesedlo, pak je to loňská ožehavá novinka Netflixu o životě Marilyn Monroe. Kritice a výsměchu ale neušly ani největší blockbustery roku.

Tron 3 doopravdy vznikne. Kultovní sci-fi má nového režiséra i hlavní hvězdu
Tron 3 doopravdy vznikne. Kultovní sci-fi má nového režiséra i hlavní hvězdu
24.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Čtyřicet jedna let od vzniku vizuálně převratné sci-fi Tron a třináct let od natočení jeho pokračování to vypadá, že se konečně dočkáme třetího dílu. Nový Tron získal jméno, režiséra i hlavní hereckou hvězdu.