FB pixel TP pixel
Nástupce Spartaka v akčním traileru. Historická epika má gladiátory i hladové lvy © Peacock / Amazon

Nástupce Spartaka v akčním traileru. Historická epika má gladiátory i hladové lvy

Očekávaný historický seriál z doby starověkého Říma Those About to Die, za nímž stojí tvůrce velkolepých katastrofických sci-fi Roland Emmerich, bude k vidění již za měsíc. Nový trailer láká na epickou podívanou plnou gladiátorských zápasů a politických intrik.

Filmové novinky

Tvorba německého režisérského megalomana Rolanda Emmericha se dá zjednodušeně rozdělit do dvou žánrových skupin – tu první zastupují destruktivní katastrofické sci-fi spektákly jako Den nezávislosti nebo 2012, tu druhou pak historické velkofilmy jako Patriot či Bitva o Midway. Po sci-fi Moonfall z roku 2022, která vypráví o Měsíci padajícím k Zemi, se Emmerich vrátil k historickému vyprávění a jako režisér a producent se spolupodílí na seriálu Those About to Die. V něm se podíváme do starověkého Říma roku 79 našeho letopočtu, kde budeme pod hereckým vedením Anthonyho Hopkinse v roli císaře Vespasiana, sledovat politické intriky a epické scény gladiátorských zápasů.

Seriál, jenž má jako showrunner pod taktovkou Robert Rodat (Falling Skies), je inspirován stejnojmennou knihou Daniela P. Mannixe, která zkoumá Římskou říši v době největšího rozkvětu. Římské obyvatelstvo, které je znuděné, neklidné a stále násilnější, udržují v poslušnosti především dvě věci – jídlo zdarma a pořádaní velkolepých akcí v podobě závodů vozatajů a gladiátorských zápasů. Vedle Hopkinse v seriálu uvidíme Iwana Rheona (Hra o trůny), Saru Martins (Smrt v ráji) či Toma Hughese (Angličanka). Those About to Die byl příznačně natáčen v legendárním filmovém studiu Cinecitta v Římě pro streamovací platformu Peacock, kde bude 18. července uvedeno najednou všech deset epizod. V Česku bychom pak měli mít seriál k dispozici na Prime Videu od Amazonu, který koupil evropská práva.

Zdroj: Peacock

Reklama
Netflix brzy smaže akční velkofilmy i evergreeny. Zmizí Top Gun 2, Elvis nebo Pretty Woman
Netflix brzy smaže akční velkofilmy i evergreeny. Zmizí Top Gun 2, Elvis nebo Pretty Woman
16.06.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Netflix pokračuje v pravidelném čištění svého katalogu a odstraňuje tituly, na které mu vypršela licenční práva. Ze služby již zmizel například komiksový Black Adam, pořádný odliv snímků však přijde na řadu až v následujících dnech.

Nejhorší vraždy ve městě andělů. Trailer Netflixu odhaluje brutální mordy celebrit
Nejhorší vraždy ve městě andělů. Trailer Netflixu odhaluje brutální mordy celebrit
16.06.2024 13:10:00 | Filmové novinky

Netflix již několik let sbírá miliony zhlédnutí díky nekonečnému přívalu nových true-crime seriálů, které rozebírají ty nejpodivnější, nejbrutálnější a nejznámější zločiny americké historie. A nyní přichází s novinkou, jež nás zavede do centra zločinu v Los Angeles.

Netflix našel nečekané hity roku. Útok smrtícího žraloka doplňuje kriminálka z Polska
Netflix našel nečekané hity roku. Útok smrtícího žraloka doplňuje kriminálka z Polska
14.06.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Streamovací služba sice letos v uvedla hned několik filmů s velkými hvězdami a z žánrů, které si vyžádaly nemalé finanční náklady, jak se ale ukazuje, někdy stačí být skromnější ve všech ohledech a zkrátka jen lépe bavit. Pak totiž divácký zájem přijde i bez velkých hvězd jako Jennifer Lopez nebo Kevin Hart.

Nové díly Rodu draka uchvátily HBO. Vznikne 3. řada i nový seriál. Jiné byly zrušeny
Nové díly Rodu draka uchvátily HBO. Vznikne 3. řada i nový seriál. Jiné byly zrušeny
14.06.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Kabelová televize HBO s předstihem oznámila, že s druhou řadou seriál Rod draka rozhodně neskončí. Chystají se epizody pro třetí řadu a v přípravách je i další seriál ze světa Západozemí. Jiné seriály byly naopak zrušeny navzdory pokročilé fázi příprav.