FB pixel TP pixel
Netflix drtí už čtyři české filmy. Nečekaně se vyšvihla i další novinka © Falcon

Netflix drtí už čtyři české filmy. Nečekaně se vyšvihla i další novinka

Český úspěch na Netflixu pokračuje a aktuálně už v jeho TOP 10 nejsledovanějších titulů najdeme hned čtveřici snímků. Naopak se přestává dařit původním snímkům Netflixu, které v posledních době nejsou příliš atraktivní a rychle mizí ze zájmu diváků.

10. 3. 2023 17:15 | Filmové novinky

Českým filmům se na Netflixu opravdu daří a jen v posledních týdnech jsme na špici TOP 10 žebříčku mohli vidět filmy jako Jan Žižka, Il Boemo, BANGER., Láska na špičkách a Známí neznámí. A zdá se, že zájem diváků o tuzemské projekty rozhodně nepohasíná. Jasně, Ukradená vzducholoď Karla Zemana vzhledem ke svému stáří nikoho moc nezaujala a do TOP 10 se i navzdory svému čerstvému přidání do nabídky nedostala, bohatě to však za české filmaře vyvažují jiné dvě novinky – pohádka Jana Budaře Princ Mamánek a vánoční komedie (hehe) Marty Ferencové V létě ti řeknu, jak se mám.

Sváteční komedie i mimo sezónu

Zatímco Princ Mamánek odstartoval na solidní třetí příčce TOP 10, komedie Ferencové se navzdory končící zimě vyšvihla rovnou na první pozici, kde vystřídala z českých zástupců velmi úspěšný BANGER. Adama Sedláka. Ten se mimochodem držel na první příčce celkem 5 dní. Poté ho nahradila hodně nečekaná hitovka Tlapková patrola ve filmu, která nejdříve zaujala na dětském profilu, nyní už se ale procpala i do celkového pořadí nejúspěšnějších filmů na Netflixu. A to dokonce nejen v tuzemsku, ale v celoevropském měřítku, když Netflix film čerstvě zařadil do katalogu právě na starém kontinentu. Animovaní pejsci zkrátka pořád šlapou na jedničku a dokáží si vyštěkat velký zájem mladého publika a unavených rodičů.

V Česku je nyní Tlapková patrola na pěkném druhém místě za V létě ti řeknu, jak se mám a před Princem Mamánkem, BANGER. aktuálně slaví na čtvrté pozici. Z českých zástupců pak nechybí ještě Il Boemo, které se stále drží na 9. místě. Netflixu se teď obecně daří akvizice od jiných studií a distributorů. Potvrzují to i úspěchy filmů jako Croodsovi: Nový věk a Čas režiséra M. Night Shyamalana. Z původních filmů Netflixu jsou aktuálně nejúspěšnější jen 3 snímky – romantika Pěkně daleko, duchařská komedie Máme tu ducha (dříve číslo jedna) a turecká krimi Deset dnů dobrého muže.

V globálu má Netflix ohledně svých originálů solidní problém, když se ukazuje, že nabídka prostě není moc silná a divácky atraktivní. Kromě turecké krimi a duchařské komedie totiž v celosvětovém měřítku diváky zaujaly jen filmy Láska na první polibek a Dnes v noci spíš se mnou, jinak jde také o přehlídku cizích akvizic. V tomto týdnu jsou na Netflixu v rámci celého světa mezi nejpopulárnějšími tituly také akční novinka Zabij, nebo budeš zabit, válečné Slzy slunce, již zmíněná Tlapková patrola ve filmu a také thriller Nepohodlný.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Prehistorický Predátor se vůbec nepovedl. Nové sci-fi kritici naprosto ztrhali
Prehistorický Predátor se vůbec nepovedl. Nové sci-fi kritici naprosto ztrhali
10.03.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Očekávaný sci-fi survival 65 v hlavní roli s Adamem Driverem bude mít v našich kinech premiéru již příští týden. V zámoří již vyšly první kritické reakce, které film bohužel příliš nechválí. Co se konkrétně nepovedlo?

Češi zkouší vlastní Prcičky. Seriálová novinka připomíná i teenagerský hit Netflixu
Češi zkouší vlastní Prcičky. Seriálová novinka připomíná i teenagerský hit Netflixu
09.03.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo se snaží neustále přijít s novými formáty, které by podpořily její úspěšný růst. Po zábavných soutěžích Superlov a Pohlreichův souboj restaurací přichází nový seriál pro teenagery Sex O’Clock, který míří na cílovou skupinu fanoušků fenoménu Prci, prci, prcičky či netflixovského hitu Sexuální výchova.

Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví
Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví
09.03.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Pokud alespoň trochu sledujete zahraniční filmovou scénu, nemohlo vám v posledních měsíc uniknout, že jedním z nejpopulárnějších témat byla indická akční bomba RRR, která mísí historický film s adrenalinovou akcí, vztahovou bromancí a bollywoodským tancem. A ačkoli to zní naprosto šíleně, je to opravdu pecka. A nyní ji najdete i na Netflixu.

Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze
Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze
09.03.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video představí v dubnu jeden z nejdražších seriálů posledních let. Nový špionážní thriller má být základem pro daleko rozsáhlejší universum, které by se mělo do pár let začít rozrůstat. O čem nový seriál Citadel bude a má u diváků vůbec šanci?